Trucks

Šeši patarimai, kaip išsirinkti miesto distribucinį sunkvežimį

Transporto priemonių, skirtų krovinių išvežiojimui mieste, pasirinkimas gali atrodyti nelengvas uždavinys, bet taip neturėtų būti. „Volvo Trucks“ gaminių vadovas Tobias Bergmanas pabrėžia šešis veiksnius, į kuriuos būtina atsižvelgti.
„Volvo FE“ siauroje miesto gatvėje
Sunkvežimiams miesto aplinka gali tapti tikru išbandymu, todėl renkantis transporto priemonę reikia į tai atsižvelgti.

Yra keletas dalykų, į kuriuos reikia atsižvelgti, renkantis transporto priemonę važinėti po miestą, pavyzdžiui, kam transporto priemonė bus naudojama, kur ir kaip ilgai ji bus naudojama.

„Volvo Trucks“ sunkvežimių FL, FE ir FM modeliai yra pritaikyti skirtingiems distribucinių gabenimų rinkos poreikiams, o visų trijų modelių sunkvežimiai gali būti komplektuojami pagal individualius klientų reikalavimus. Galima turėti keletą variantų, bet tai gali būti painu. Viską apsunkina tai, kad daugelis klientų šiame segmente nebūtinai yra vežėjai.

„Mes žinome, kad daugelis įmonių, kurios perka sunkvežimius darbui mieste, visų pirma, nėra transporto paslaugas teikiančios įmonės. Tai įmonės, kurių pagrindinis verslas yra kitas, pavyzdžiui, kepyklos ar bendrovės, gabenančios savo produkciją. Galbūt anksčiau jie naudojo komercinės paskirties lengvuosius automobilius prekėms gabenti, o dabar ieško erdvės ir universalumo, kurį gali suteikti sunkvežimis“, – sako „Volvo Trucks“ produktų vadovas Tobias Bergmanas.

Ką jis pataria daryti? „Susimąstykite apie savo poreikius šiandien ir ateityje. Bet jūs neturite to daryti vieni. Jūsų vietinis „Volvo Trucks“ prekybos atstovas gali tapti jūsų partneriu ir padėti apsispręsti, kokia transporto priemonė labiausiai atitinka jūsų poreikius ir kaip sudaryti pirkimo sutartį.”

Planuokite iš anksto
Sunkvežimiai, sukomplektuoti tik konkrečiai gabenimų užduočiai atlikti, gali lemti mažą bendrąją nuosavybės kainą. Tačiau universalesnė transporto priemonė dažnai pasižymi didesne kaina antrinėje rinkoje. Apsvarstykite visus tik labai konkrečioms užduotims skirtos transporto priemonės privalumus ir trūkumus, jeigu žinote, kad turėsite atnaujinti savo parką po kelerių metų, arba jeigu gali pasikeisti gabenimų užduotys.

1. Laikykitės emisijos reikalavimų
Daugelyje miestų triukšmo ir emisijos lygio reikalavimai tampa vis griežtesni. Tai gali daryti įtaką tiek renkantis transporto priemonę, tiek ją įsigyjant. Vertindama į ateitį orientuotą jūsų verslą, „Volvo Trucks” gali suteikti transporto priemonės atpirkimo galimybę įsigyjant naują sunkvežimį. Kita puiki alternatyva yra veiklos nuoma.

2. Matomumas yra svarbus
Sunkvežimiai su mažais ratais ir geras matomumas iš kabinos padeda vairuotojams geriau matyti aplinką. Tai gali būti svarbi saugumo sąlyga miestuose su siauromis gatvelėmis ir vietose, kuriose yra daug dviratininkų ir pėsčiųjų. Kai kurie miestai netgi pristatė teisinius reikalavimus dėl matomumo, kuriuos sunkvežimiai turi atitikti. Tai sritis, kurią būtina įvertinti.

3. Pagalvokite, kada ir kaip kraunate krovinį
Dar vienas svarbus klausimas – kur ir kaip dažnai transporto priemonės turi būti pakraunamos ir iškraunamos. Mieste vairuotojui vidutiniškai gali tekti įlipti į transporto priemonę ir iš jos išlipti kas 200–300 metrų. Žemas įlipimo laiptelis gali sutaupyti laiko ir padėti išvengti traumų. Kompaktiška transporto priemonė taip pat padeda, kai pristatote prekes į mažas parduotuves miesto centre, šalia kurių dažnai yra mažos krovimo aikštelės ir siauros rampos.

4. Pagalvokite apie manevringumą
Juo mažesnė transporto priemonė, tuo lengviau ją valdyti. Tai gali būti pagrindinis veiksnys, įvažiuojant į pakrovimo vietas ir iš jų išvažiuojant, taip pat manevruojant siaurose gatvelėse. Nėra nustatytų jokių pakrovimo aikštelių dydžio standartų. Jei transporto priemonės krova vykdoma erdviuose sandėliuose, jos didesni matmenys neturėtų kelti problemų. Tačiau pristatant prekes į mažas parduotuves gali tekti važiuoti nepatogiais privažiavimais arba kiemais.

5. Kuo geriau išnaudokite ilgus atstumus
Jei sunkvežimį kartais naudojate ilgesnėms tarpmiestinėms kelionėms, geriausia rinktis didesnį ir universalesnį sunkvežimį. Ilgesnių kelionių metu vairuotojas turi pailsėti, todėl jam reikia daugiau vietos. Papildoma įranga, tokia kaip integruota navigacijos sistema ir „Dynafleet”, ilgesnėse kelionėse vairuotojui gali padėti nenukrypti nuo maršruto ir sutaupyti degalų. Be to, didesnė ir patogesnė transporto priemonė padeda pritraukti vairuotojus.

„Volvo Trucks“ distribucijos mieste gama

VOLVO FL: pritaikytas distribuciniams gabenimams mieste, nesudėtingiems statybos darbams bei komunalinių paslaugų teikimui. Bendroji masė: 10–18 tonų. Bendra sąstato masė – iki 25 tonų.

VOLVO FE: pritaikytas krovinių išvežiojimui regionuose ir mieste, nesudėtingiems statybos darbams bei komunalinių paslaugų teikimui. Bendroji masė: 18–26 tonos. Bendra sąstato masė – iki 44 tonų.

VOLVO FM: pritaikytas distribuciniams gabenimams, statybos darbams ir automobilių pervežimams. Bendroji masė: 18–46 tonos. Bendra sąstato masė – iki 100 tonų.