Trucks

Padidinkite darbo našumą mokydami vairuotojus

„Volvo Trucks“ vairuotojų mokymo kursai suteikia specializuotų techninių žinių ir praktinių įgūdžių, padėsiančių maksimaliai padidinti transporto priemonės našumą.
Nuotrauka
Konkurencingame transporto sektoriuje našumas, degalų sanaudos ir saugumas daug priklauso nuo vairuotojo įgūdžių.

Konkurencingame transporto sektoriuje vairuotojo įgūdžių svarba yra itin didelė. Todėl „Volvo Trucks“ siūlo įvairius kursus vairuotojams tobulintis.
Kursų medžiagą parengė „Volvo Trucks“ kompetencijų kėlimo grupė, mokymus veda patyrę instruktoriai, taigi vairuotojai galės maksimaliai išnaudoti transporto priemonės galimybes.

„Volvo“ sunkvežimis yra galingas įrankis vairuotojo rankose. Norint jį valdyti efektyviai, reikia gerai suprasti transporto priemonę ir visiškai išnaudoti jos technologines galimybes”, – teigia „Volvo Trucks“ vairuotojų tobulinimo ir pagalbinių paslaugų departamento vadovas Emanuele Piga.

Didžiausia šio mokymo nauda – didesnis pelnas dėl išaugusio našumo, mažesnės degalų sąnaudos, pagerėjusi darbo aplinka vairuotojams ir mažesnis transporto priemonių nusidėvėjimas.

Vairuotojų tobulinimas taip pat padeda pritraukti ir išlaikyti talentingus darbuotojus: „Šiame sektoriuje labai jaučiamas gerų vairuotojų stygius. Mokymas vairuotojų kompetencijai kelti – tai gero šios profesijos įvaizdžio pagrindas, padedantis užtikrinti, kad vairuotojai rinksis šį darbą”, – sako „Volvo“ degalų paslaugų vadovas Michael Börjesson.

2018 metais „Volvo Trucks“ mokymų programa bus atnaujinama atsižvelgiant į individualių transporto bendrovių ir jų vairuotojų poreikių tenkinimą. 

Transporto verslas ir teisės aktai
Vairuotojų darbui keliami reikalavimai tampa vis sudėtingesni. Šiuo mokymu siekiama paaiškinti vairuotojo vaidmenį ir vairavimo bei poilsio laiko taisykles. Juo siekiama užtikrinti, kad dalyviai galėtų peržvelgti taisykles aukščiausiam darbo našumui užtikrinti, tuo pačiu sumažinant riziką, kurią kelia pavargę vairuotojai.

Efektyvus vairavimas
Siekiant didelio degalų naudojimo efektyvumo, vairuotojas vaidina svarbų vaidmenį – kartais vairuotojų degalų sąnaudos gali skirtis net 30 proc. Šio kurso metu dalyviai mokomi maksimaliai efektyviai išnaudoti degalų sąnaudas mažinančias sunkvežimio funkcijas bei sumaniai panaudoti važiuojančios transporto priemonės kinetinę energiją. Efektyvus vairavimas padeda uždirbti daugiau pelno, taip pat tausoti aplinką bei mažina vairuotojo patiriamą įtampą.

Saugus krovinių gabenimas
Įvairaus svorio ir dydžio krovinius reikia tvirtinti skirtingai. Saugus krovinių tvirtinimas yra griežtai reglamentuotas siekiant, kad krovinys neatsilaisvintų, taip pat pavojams, avarijoms bei žalai kroviniui ir transporto priemonei mažinti. Be to, šiame kurse vairuotojai gauna žinių, kaip sumažinti itin dažno nusikaltimo – krovinio vagystės pavojų.

Sveikata ir pirmoji pagalba
Teorinėmis ir praktinėmis užduotimis vairuotojams atskleidžiama, kaip pagerinti savo fizinę būklę, poilsį ir mitybą. Kurse apžvelgiami ergonomikos principai, o dalyviai sužino fizinių pratimų, kuriuos galima atlikti prie vairo, kad būtų išvengta profesinių traumų. Be to, mokoma, kaip elgtis įvykus avarijai, kaip suteikti pirmąją pagalbą, atlikti dirbtinį kvėpavimą.

Saugus vairavimas
Saugiai vairuojant galima sumažinti sužalojimų pavojų, išlaidas, taip pat pagerinti eksploatacinės parengties lygį. Be abejonės, tai yra labai svarbus aspektas transporto bendrovių veikloje. Kuris vežėjas norėtų matyti vienos iš savo transporto priemonių nuotraukas po eismo įvykio visose naujienose? Užbaigę kursą, vairuotojai kelyje jausis labiau užtikrinti, kadangi geriau supras juos supančius pavojus ir žinos, kaip sumažinti riziką. Be to, jie gaus išsamių žinių apie sunkvežimio saugos funkcijas.

Darbas statybose
Ko su statyboms skirtu sunkvežimiu dirbantis vairuotojas gali imtis, kad neįstrigtų pažliugusiame kelyje? Arba kad neapvirstų važiuodamas bekelėje? Šis unikalus kursas nagrinėja kasdienius vairavimo statybvietėse iššūkius, kuriose dažnai nėra kelių ir kyla daug pavojų, taip pat kaip išnaudoti specialiai statybiniams sunkvežimiams sukurtas funkcijas. Šis kursas – tai gidas, kaip saugiai ir efektyviai vairuoti „Volvo“ sunkvežimius bekelėje.