Trucks

Naujojoje XXL FH kabinoje vairuotojai pasijus it namie

| 3 min. skaitinys | 3 min. skaitinys
Didesnė kabina, daugiau vietos daiktams ir vienas iš didžiausių gultų. „Volvo Trucks“ padidino jau ir taip erdvią FH kabiną, kad gyvenimo sąlygos tolimuosiuose reisuose būtų dar patogesnės.
XXL kabiną gaima užsisakyti nuo 2019 m. kovo. Gamyba Europoje prasidės birželį, Australijoje - rugpjūtį.

Dabar „Volvo Trucks“ populiarioji FH kabina yra dar didesnė! Naujoji FH kabinos XXL versija sukurta taip, kad tolimųjų reisų vairuotojai pasijustų it namie. Skirtumas tikrai akivaizdus: kabina net 600 litrų didesnė už jau ir taip erdvią FH kabiną, tad vairuotojai turi daug daugiau erdvės. Čia yra ir didesnis gultas bei papildomos lengvai pasiekiamos daiktadėžės.

Kuriant šią kabiną „Volvo Trucks“ FH kabina buvo perdaryta: galinė kabinos siena buvo pastumta 25 cm gilyn ir sustiprinta papildomais statramsčiais. Rezultatas? Daug ilgesnė ir tvirta kabina, atitinkanti griežtus „Volvo Trucks“ saugos standartus.

„Norėjome pagaminti daug didesnę kabiną, kuri nebūtų sunkesnė, bet atlaikytų „Volvo Trucks“ priekinio susidūrimo išbandymus. XXL kabina tokia ir yra“, – sako „Volvo Trucks“ specialių transporto priemonių vadovas Larsas Franckas.

Kad vairuotojai galėtų gerai pailsėti naktį, XXL kabinoje įrengtas vienas didžiausių sunkvežimiuose gultų. Gultas yra 13 cm ilgesnis ir 25 cm platesnis už įprastą FH kabinos gultą, todėl vairuotojas turi pakankamai vietos išsitiesti visu ūgiu. Naujas čiužinys pagamintas naudojant „S-Touch“ technologiją, kai poliesterio putų pagalvėlėmis uždengiama kiekviena spyruoklė.

 

„Gerai pailsėjęs vairuotojas vairuoja saugiau ir yra laimingesnis. Todėl norėjome pasiūlyti daug didesnį ir itin patogų gultą“, – teigė „Volvo Group Trucks Technology“  specialiųjų transporto priemonių vyriausiasis vadovas Joacimas Vernerssonas.

Kabinos interjeras yra ir patogus, ir praktiškas. Kiekvienos po gultu esančios dėtuvės talpa yra 50 litrų didesnė, tad vairuotojai į ilgas keliones su savimi gali pasiimti daug daugiau asmeninių daiktų. Jei reikia dar daugiau patogumo, galima užsisakyti atlošiamą apatinį gultą.

 „Dauguma „Volvo“ sunkvežimių vairuotojų kelyje praleidžia po kelias savaites. Stengėmės, kad jiems XXL kabina būtų patogi ir garantuotų pasaulinio lygio patogumą“, – sako Joacimas Vernerssonas.