Trucks

IT paremtos įžvalgos

Itin svarbu realiu laiku žinoti, kokioje vietovėje yra jūsų sunkvežimiai ir ką jie gabena. To pasiekė „Frigolanda“ dirbantis Benas van Leeuwenas.
„Frigolanda“ sunkvežimis
Kadangi „Frigolanda“ sunkvežimių parkas aprėpia visą Beneliukso regioną, svarbu, kad ji galėtų stebėti kiekvieną sunkvežimį.

Itin svarbu realiu laiku žinoti, kokioje geografinėje vietovėje yra jūsų sunkvežimiai ir ką jie gabena. To norėjo „Frigolanda“ dirbantis Benas van Leeuwenas ir tai buvo pasiekta.

„Frigolanda“ – tai tarptautines visapusiškas logistikos paslaugas teikianti bendrovė, veiklą vykdanti šaldytų ir atvėsintų maisto produktų sektoriuje. Bendrovė, turinti aštuonis sandėlius Nyderlanduose, Belgijoje, Vokietijoje ir Lenkijoje, veiklą vykdo itin konkurencingoje rinkoje.

„Visi gali pasiūlyti šaldytų gaminių transporto paslaugas“, – sako „Frigolanda“ grupės projektų vadovas Benas van Leeuwenas. „Tačiau, kas jei IT panaudosite taip, kad visi grandinėje galėtų pasiekti tą pačią informaciją? Tuomet gautumėte aiškią pridėtinę vertę, kadangi viso logistikos proceso metu galėtumėte teikti tikralaikę informaciją. Jūsų užsakovų klientai viena diena prieš žinotų, kas, kada, kur ir koks kiekis bus pristatytas, todėl gaminius galėtų greičiau parduoti. Tai buvo mano misija, ir nuo to pradėjome dirbti prieš penkerius metus. „Volvo Dynafleet“ šiame procese vaidina pagrindinį vaidmenį. Tai mūsų sistemų, planuotojų, vairuotojų, prekybos atstovų ir transporto priemonių sąsaja.“ 

„Frigolanda“ buvo įsteigta 1986 m. Pradžioje ji siūlė tik šaldytų ir atvėsintų gaminių sandėliavimo paslaugas. 2003 m. idėja, kad bendrovė galėtų patobulinti siūlomas paslaugas, aprūpindama platų distribucijos tinklą, pradėjo leisti šaknis. Šiandien „Frigolanda“ organizuoja visą tiekimo grandinę savo klientams. Daugelis gabenamų prekių yra paimamos iš bendrovės sandėlių, o „Frigolanda“ taip pat gauna papildomų perkrovimo užsakymų iš reguliarių partnerių.

Tačiau dabar visiškai perėjome prie „Volvo“, kadangi jaučiame, kad jų pagrindinės vertybės glaudžiai persipina su mūsiškėmis.

Tuomet, naudodami platų distribucijos tinklą, jų sunkvežimiai nugabena šias prekes didmenininkams ir tiesioginiams klientams. Beniliukse tai atliekama naudojant „Frigolanda“ 28 sunkvežimių parką. 

„„Akivaizdu, kad mes taikome lankstų požiūrį į aptarnavimą. Kadangi integruotai kaštų kontrolei labai svarbi tikralaikė informacija, stengiamės kuo daugiau jos turėti bendrovės viduje. Galiausiai, kad galėtumėte stebėti visą procesą, sunkvežimyje turi būti itin moderni ryšių technologija.“

Prieš penkerius metus 50 proc. „Frigolanda“ transporto priemonių sudarė „Volvo“ sunkvežimiai, likusios transporto priemonės buvo kito gamintojo.

„Tačiau dabar visiškai perėjome prie „Volvo“, kadangi jaučiame, kad jų pagrindinės vertybės glaudžiai persipina su mūsiškėmis. „Volvo Trucks“ atstovauja saugumui, tvarumui ir inovacijoms – tai vertybės, kurių patys tvirtai laikomės. Be to, „Volvo Trucks“ mums siūlo paslaugas visiškai be rūpesčių. Tai kažkas, ko iš mūsų nori klientai, todėl manome, kad turime teisę to tikėtis iš savo tiekėjų. Tiesiog norime turėti vieną telefono numerį visoms transporto operacijoms ir su juo susieti visas paslaugas. Mes radome patikimą partnerį – tai mūsų „Volvo“ prekybos atstovas.“ 

Teikiamas aptarnavimas turi didelę reikšmę, kadangi prekybos atstovas prisiima atsakomybę už viso „Frigolanda“ transporto priemonių parko logistiką. Tai apima priekabas, šaldymo įrenginių variklius ir netgi kitus transporto priemonių gamintojus. „Frigolanda“ vykdo tikralaikę klientų logistikos apžvalgą, o „Volvo“ prekybos atstovas naudoja „Dynafleet“ ir stebi informacija apie bendrovės sunkvežimius realiu laiku. Todėl prekybos atstovas sprendžia, kada reikia atlikti transporto priemonės priežiūrą ir kada jai reikėtų atvykti į servisą.  

„Ne visada tai atliekama viename iš serviso centrų“, – paaiškina van Leeuwenas.

„Kartais gali būti paprasčiau transporto priemonės techninę priežiūrą atlikti kitoje vietoje – tai padeda geriau laikytis mūsų suplanuoto grafiko. Akivaizdu, kad tokio pobūdžio atidus koordinavimas reikalauja efektyvios partnerystės.“

Viena geriausių „Dynafleet“ funkcijų yra grafika, leidžianti vairuotojui lengvai suprasti rezultatus.

„Dynafleet“ vaidina didžiulį vaidmenį bendrovėje „Frigolanda“, o van Leuwenas paaiškina, kad ji veikia kaip bendrovės sistemų ir jos sunkvežimių sąsaja. Dabar „Frigolanda“ įdiegė sistemą „Dynafleet“ visose savo transporto priemonėse, įskaitant ir ne „Volvo“ sunkvežimius. Norėdama stebėti visus pagrindinius rodiklius, „Frigolanda“ turi stebėti savo vairuotojus, todėl „Dynafleet“ taip pat yra naudojama kaip transporto priemonių stebėjimo sistema vairuotojų darbo valandoms fiksuoti ir tachografo duomenims atsisiųsti. Tai dalykas, sutaupęs daug laiko. Bendrovė nenaudoja visų duomenų nuolat – kiekvienu laikotarpiu ji pasirenka, kuriam aspektui skirti dėmesį.

„Akivaizdu, kad mes nuolat stebime degalų sąnaudas. Man asmeniškai viena geriausių „Dynafleet“ funkcijų yra programėlėje esanti grafika, leidžianti vairuotojui lengvai suprasti rezultatus. Kad galėtume papildomai stebėti ir įvykdyti 95 kodo vairuotojų mokymo reikalavimus, mes naudojamės „Volvo“ mokymų infrastruktūra. Iš esmės, tai siūlome visiems mūsų darbuotojams, kad paskatintume geresnį savitarpio supratimą ir užtikrintumą. Galiausiai, tai viską taikliai apibūdina.” 

 

„Frigolanda“

Įsteigta 1986 m. Nuo to laiko ji išsiplėtė į įvairių temperatūrinių režimų transporto paslaugų kompaniją, turinčią aštuonis sandėlius Nyderlanduose, Belgijoje, Vokietijoje ir Lenkijoje. Visuose bendrovės sandėliuose galima sandėliuoti 80 000 padėklų. „Frigolanda“ teikia ne tik sandėliavimo ir distribucijos paslaugas, bet ir pridėtinės vertės logistikos paslaugas visame Beniliukso regione. Visi bendrovės sandėliai turi IFS sertifikatą. „Frigolanda“ sandėlys Lenkijoje yra vienintelis šioje šalyje, turintis BRC ir IFC sertifikatą. „Frigolanda“ yra stipri moderniosios IT srityje, todėl savo klientams gali pasiūlyti geriausių tikralaikių logistikos sprendimų.

Savininkai: H. van Leeuwenas ir R. Teeuwenas
Darbuotojai: 160, iš kurių 30 yra vairuotojai.