Trucks

Paruoškite savo sunkvežimį antram gyvenimui

Vertė antrinėje rinkoje – tai svarbi sunkvežimio bendrosios nuosavybės kainos dalis, todėl į ją būtina atsižvelgti nuo pat pradžių. Skirtumas tarp greitai parduoto ir nepaklausaus sunkvežimio dažnai susijęs su nedidelėmis detalėmis.
„Volvo FH“
Jūsų sprendimai užsisakant naują sunkvežimį ateityje turės įtakos jo perpardavimo vertei.

Šiandien naudotų sunkvežimių pirkėjai gali rasti didelę pasiūlą internete, todėl tai yra itin konkurencinga rinka. Norėdami gauti didžiausią kainą antrinėje rinkoje turite užtikrinti, kad sunkvežimis išsiskirs iš kitų ir galės patenkinti pirkėjų poreikius bei lūkesčius.

Pirmiausia ir svarbiausia – potencialiems pirkėjams parodyti, kad sunkvežimis yra gerai prižiūrėtas. Todėl pirkti reikia apdairiai, sumaniai investuoti ir galvoti apie ateitį. Dažnai pirkėjai turi nedaug galimybių ir laiko patikrinti transporto priemonę, todėl dėl bet kokių matomų nusidėvėjimo požymių parduoti gali ir nepavykti. Net jei nusidėvėjimas nežymus, klientai susidarys įspūdį, kad transporto priemone nesirūpinta, be to, jiems kils įtarimas, kad ji yra prastos būklės. Todėl svarbu eksploatuojama transporto priemone rūpintis. 

„Iš antrų rankų perkantys savininkai ieško patikimumo – dažnai dar labiau nei pirmieji, kadangi jie neturi garantijos teikiamos apsaugos, – sako „Volvo Europe“ naudotų sunkvežimių direktorius Goranas Travancicas. – Turite pateikti patvirtintą sunkvežimio techninės priežiūros istoriją, kurioje nurodyta, jog jis reguliariai buvo prižiūrimas įgaliotuose techninės priežiūros centruose, naudojant originalias dalis.”

Užsisakydami naują sunkvežimį, jo komplektaciją pasirenkate kuo tiksliau atitinkančią jūsų poreikius. Tačiau kuo mažesnė sunkvežimio komplektacija, tuo mažiau galimų naudoto sunkvežimio pirkėjų. 

„Jei sunkvežimio komplektaciją parinksite pritaikytą tik regioniniams pervežimams, vėliau bus jį sunku parduoti tolimųjų gabenimų klientams, – papildo Goranas Travancicas. – Dažniausia klaida, kurią pastebiu, – klientai renkasi variklį su mažiau arklio galių, kad sutaupytų pinigų. Tačiau po kelerių metų jiems kyla sunkumų parduoti, kadangi dauguma klientų ieško galingesnio sunkvežimio.”

Pirkdami sunkvežimį pagalvokite, kur tikėtina jį parduoti, taip pat apgalvokite tos rinkos klientų poreikius ir lūkesčius. Dažnai verta investuoti į papildomas funkcijas ar variklio galią, nes investicijas galėsite susigrąžinti sunkvežimį pardavę už didesnę kainą. „Sunkvežimio vertė yra didelė tik tiek, kiek nori mokėti klientas, – sako Goranas Travancicas. 

„Gana paprasta: jei nepavyksta rasti kliento, tuomet vertė yra lygi nuliui.”

 

Techninė priežiūra
Dokumentuota techninės priežiūros, atliktos įgaliotų serviso paslaugų teikėjų, istorija užtikrins bet kurį potencialų pirkėją, kad transporto priemonė yra puikios būklės.

Spalva
Geriausia rinktis standartines spalvas, nes išskirtinės ir specializuotos spalvos gali sumažinti potencialių pirkėjų skaičių. Itin puiki spalva – balta, kadangi kitam savininkui bus lengviau pritaikyti transporto priemonę bendrovės logotipams ir užrašams.

Dalys
Dar vienas įrodymas, kad transporto priemonė buvo gerai prižiūrima ir kad klientai gali tikėtis patikimumo, yra originalių „Volvo“ dalių naudojimas.

Padangos
Dėl senų ar nusidėvėjusių padangų sunkvežimio vertė bus mažesnė.

Kabina
Didelė, erdvi kabina su dviem gultais yra verta papildomų išlaidų, nes vėliau sunkvežimį bus lengviau parduoti.

Vidus
Palaikykite švarą ir prižiūrėkite kabiną. Pirkėjai iš karto pajus nemalonius kvapus ar pastebės sugadintus apmušalus, tai juos sulaikys nuo pirkimo. 

Variklis
Įvairiose rinkose pastebima galingesnių variklių paklausos tendencija, todėl ilguoju laikotarpiu investicijos į galingą variklį atsipirks pardavus sunkvežimį už geresnę kainą.

Oro aptakai
Jei nėra oro aptakų, gali susidaryti įspūdis, kad degalų sąnaudos yra didesnės. Kadangi juos sumontuoti vėliau brangiai kainuoja, dažnai verta į tai investuoti iš pradžių.