Trucks

Paprastesnis ir saugesnis vairavimas naktį su naktiniu režimu

Vienu mygtuko paspaudimu prietaisų skydelyje išjungus visas nebūtinas lemputes, „Volvo Trucks“ naktinis režimas sukurtas padidinti komfortą ir matomumą, kai vairuojama naktį.
Naktinis režimas – iš vairuotojo pozicijos.
Naktinis režimas geriausiai pritaikytas tolimųjų reisų vairuotojams, vairuojantiems naktį.

Remiantis „Volvo Trucks“ avarijų tyrimų grupės duomenimis, iki 90 procentų visų sunkvežimių avarijų įvyksta dėl žmogiškųjų faktorių, pavyzdžiui, nuovargis, mieguistumas, nedėmesingumas. Vairuojant naktį prietaisų skydelio lempučių atspindžiai gali smarkiai trukdyti. Tolimųjų reisų vairuotojus tai gali išvarginti ir nukreipti dėmesį nuo kelio. 

 

„Žmogaus akis yra labai jautri šviesai, todėl, net jei vairuotojas yra visiškai susikoncentravęs į kelią, prietaisų skydelio šviesa gali nukreipti jo dėmesį, kadangi ji yra periferinėje vairuotojo regėjimo zonoje“, – aiškina „Volvo Trucks“ gaminių savybių vadovas Jonas Nordquistas.

Vairuotojai, paspaudę šį mygtuką, gali aktyvuoti nakties režimą, kuris yra standartinė visų „Volvo FH“, „Volvo FM“ ir „Volvo FMX“ funkcija. 

Naktiniu režimu norime padėti vairuotojams neprarasti budrumo ir susitelkimo. Tai labai greitas ir paprastas būdas pašalinti trikdžius ir pagerinti matomumą.

Naktinis režimas nedelsiant išjungia visą nebūtiną prietaisų skydelio apšvietimą, išskyrus spidometro ir tachometro. Visų kitų jungiklių ir valdiklių apšvietimas sumažinamas iki mažiausio nustatymo, tačiau visos vairuotojo saugumo ir įspėjamosios sistemos lieka veikti.

Prietaisų skydelyje atsispindi mažiau šviesos, ant priekinio stiklo lieka mažiau atspindžių, taigi vairuotojas gali lengviau sutelkti dėmesį į kelią. Geriausiai tinka naktį vairuojantiems tolimųjų reisų vairuotojams, taip pat važiuojant atbulomis ir manevruojant sudėtingomis oro sąlygomis ar aplinkoje, pavyzdžiui, prijungiant ir atjungiant priekabas, kadangi šoniniuose ir galinio vaizdo veidrodėliuose nebus jokių atspindžių.

„Naktiniu režimu norime padėti vairuotojams neprarasti budrumo ir susitelkimo“, – teigia „Volvo Trucks“ saugos skyriaus direktorius Carlas Johanas Almqvistas. „Tai labai greitas ir paprastas būdas pašalinti trikdžius ir pagerinti matomumą“.

Naktinis režimas tėra viena iš daugelio „Volvo Trucks“ sukurtų saugos funkcijų, skirtų padidinti vairuotojų saugumą eismo metu ir pagerinti darbo sąlygas.

„Nėra vieno sprendimo, kuris padėtų įgyvendinti nulio avarijų viziją, todėl dirbame ties eismo saugumu keliais frontais“, – teigia Carlas Johanas Almqvistas. „Mes ir toliau išbandome įvairiausias technologijas ir sprendimus, bendradarbiaujame su transporto institucijomis, miestų planuotojais, vyriausybėmis, tyrimų institutais ir universitetais. Naktinis režimas tėra nedidelis indėlis į eismo saugumo pagerinimą, tačiau visi patobulinimai, kartu sudėjus, lemia didelį skirtumą“.