Trucks

Kuo didesnė baterijos talpa, tuo geriau?

Kokį atstumą galima nuvažiuoti iki vėl reikės įkrauti baterijas? Daugybė dažniausiai užduodamų klausimų apie elektrines transporto priemones yra susiję su galimu nuvažiuoti atstumu. Kuo lengvesnis, tuo geriau?
Kasdienių prekių išvežiojimas mieste

„Žinoma, reikia turėti pakankamai energijos, reikalingos nuvažiuojamam atstumui įveikti. Tačiau visiškai nėra jokios priežasties naudoti daugiau baterijų nei reikia“, – sako „Volvo Trucks“ elektromobilumo gaminių vadovė Anna Thordén. 

Vykdant gabenimus miesto eisme dažnai svarbiau gebėti vežti sunkų krovinį, o ne nuvažiuoti išties didelį atstumą. Įprastiniu išvežiojimams mieste skirtu sunkvežimiu per dieną retai nuvažiuojami ilgesni kaip 200 km atstumai, o šiukšliavežių įveikiamas atstumas žymiai mažesnis. Tinkamai naudingosios apkrovos ir nuvažiuojamo atstumo pusiausvyrai išlaikyti baterijos talpą reikia optimizuoti pagal individualius poreikius. Tai efektyvaus, ekonomiško transporto pagrindas, padedantis riboti poveikį aplinkai. 

„Mūsų ekspertai kiekvienu individualiu atveju analizuoja transporto užduotis, suplanuotus maršrutus, topografiją, pageidaujamą apkrovą ir įkrovimo poveikius. Tada mes pasiūlome sprendimą, atitinkantį kliento pasirinkimo galimybių ir našumo reikalavimus. Tai taikoma visam sunkvežimiui, įskaitant baterijas“, – paaiškina Anna Thordén.

Taigi, kokį atstumą galima nuvažiuoti įkrovus bateriją? Atsakymas paprastas – iki 300 km*. Tačiau geriausias atsakymas iš tiesų yra klausimas: kaip toli jums reikia nuvažiuoti? 

* „Volvo FL Electric“ išvežiojimams mieste su 100–300 kWh talpos baterija.