Trucks

Elektromobilumas – viskas paprasta. Elektriniai sunkvežimiai yra čia.

Rinką itin domina elektriniai sunkvežimiai. Be to, norima geriau suprasti šios naujos elektrifikuotos technologijos galimybes ir jos praktinį pritaikymą kasdienėje veikloje. Perėjus prie elektromobilumo, kroviniai bus gabenami tyliau, švariau ir tvariau. Perėjimas prie naujo, tvaresnio transporto lemia naujas aplinkybes ir naujas galimybes visuomenei.
Elektriniai sunkvežimiai

Sklandus perėjimas su „Volvo Trucks“

„Volvo Trucks“ nori užtikrinti, kad perėjimas prie elektromobilumo būtų paprastas. Požiūris yra holistiškas; sprendimai siūlomi atsižvelgiant į kiekvieno kliento individualius poreikius, pavyzdžiui, dėl vairavimo ciklų, apkrovos, eksploatacinės parengties, galimo nuvažiuoti atstumo ir kitų parametrų. Visada laikomės tikslo klientams pasiūlyti aukštą eksploatacinę parengtį ir našumą. Stengdamiesi, kad susidarytumėte kuo geresnę nuomonę, siūlome tinkamą gaminių ir paslaugų kasdienei veiklai optimizuoti derinį. Tai mums padeda įgyvendinti pasaulinis prekybos atstovų tinklas.

Kodėl elektromobilumas?

Tylesni miestai
Triukšmas kelia įtampą žmonėms ir aplinkai. Elektriniai sunkvežimiai leidžia žymiai sumažinti triukšmo lygį ir su triukšmu susijusią taršą. 

Švaresnis miesto oras
Elektromobilumas – tai svarbi „Volvo Trucks“ ambicija siekiant nulinės emisijos tikslo, todėl dirbame su pasaulio miestais, aktyviai siekiančiais pagerinti oro kokybę.

Mažesnės spūstys
Tylesni sunkvežimiai gali vykdyti įvairias užduotis ne piko valandomis, pvz., anksti ryte, vėlai vakare ar netgi naktį. Tai sumažina eismo piko valandomis apkrovą keliams.

Geresnės darbo dienos
Elektriniai sunkvežimiai palengvina gyvenimą vairuotojams. Tylesnė kelionė ir jokių išmetamųjų teršalų – tai žymiai patobulintos darbo aplinkos transporto priemonėje ir jos išorėje pagrindas. Kadangi elektrinis sunkvežimis užtikrina visapusišką galią ir sukimo momentą pajudant iš vietos, o jo jėgos agregatų sukelta vibracija žymiai mažesnė, tai užtikrina ir malonią vairavimo patirtį.

Itin didžiuojamės pristatydami pirmuosius visiškai elektra varomų „Volvo“ sunkvežimių gamos gaminius, skirtus įprastiniam eismui. Šiuo modeliu atveriame galimybę tvarios plėtros siekiantiems miestams pasinaudoti elektra varomų sunkvežimių transporto privalumais.

Faktai apie „Volvo FL Electric“

  • Visiškai elektra varomas sunkvežimis distribucijai, atliekoms tvarkyti ir kitoms užduotims mieste atlikti, bendroji transporto priemonės masė – 16 tonų.
  • Jėgos agregatai: 185 kW elektrinis variklis, maks. galia/130 kW nuolat eksploatuojant, dviejų greičių pavarų dėžė, kardaninis velenas, užpakalinė ašis. Maksimalus elektrinio variklio sukimo momentas – 425 Nm. Maksimalus užpakalinės ašies sukimo momentas – 20 kNm.
  • Energijos saugojimas: 2–6 ličio jonų baterijos, iš viso 100–300 kWh.
  • Galimas nuvažiuoti atstumas: iki 300 km.
  • Įkrovimas: kintamosios srovės įkrovimas iš maitinimo tinklo (22 kW) arba nuolatinės srovės spartusis įkrovimas naudojant CCS / „Combo2“ iki 150 kW.
  • Įkrovimo laikas: nuo tuščių iki visiškai įkrautų baterijų: spartusis įkrovimas 1–2 valandos (nuolatinės srovės įkrovimas), naktinis įkrovimas iki 10 valandų (kintamosios srovės įkrovimas), kai baterijos didžiausia talpa – 300 kWh.
  • Pirmieji du „Volvo FL Electric“ sunkvežimiai bus eksploatuojami atliekų surinkimo ir perdirbimo bendrovės „Renova“ ir vežimo įmonės TGM.
  • Projektas „Off Peak City Distribution“ tyrė, kokį poveikį turi prekių gabenimas naktį Stokholmo centre. Išvengdami eismo piko valandomis, sunkvežimiai galėjo užduotis atlikti per trečdalį laiko, palyginti su dienos metu.