Trucks

Geresnis aplinkos matomumas

Darbas miestuose sunkvežimių vairuotojams kelia nemažai iššūkių. Štai kodėl atnaujintas „Volvo FE“ su žemagrinde kabina (LEC) buvo suprojektuotas taip, kad užtikrintų geresnį matomumą, saugumą, ergonomiką ir našumą.
„Volvo FE LEC“ miesto gatvėse
Dėl „Volvo FE LEC“ žemesnės vairuotojo sėdėjimo padėties vairuotojas priartėja prie kitų eismo dalyvių ir žymiai pagerėja aplinkos matomumas.

Intensyvus eismas, pėstieji, dviratininkai, siauros gatvės ir ankštos erdvės – tai tik keletas iššūkių, su kuriais susiduria sunkvežimių vairuotojai, dirbantys mieste. Jų darbą palengvins „Volvo FE“ su žemagrinde kabina (LEC), kuri pasižymi geresniu matomumu, ergonomika ir yra patogesnė vairuotojui.

„Miestų gatvėse vairuotojas turi nuolat stebėti aplinką aplink sunkvežimį ir palaikyti akių kontaktą su pažeidžiamais eismo dalyviais, pavyzdžiui, pėsčiaisiais ir dviratininkais, – teigia „Volvo Trucks“ distribucijos segmento vadovas Andersas Edenholmas. – Dėl žemesnės vairuotojo sėdėjimo padėties ir sumažintų aklųjų zonų skaičiaus, galime žymiai pagerinti aplinkos matomumą ir priartinti vairuotoją prie kitų eismo dalyvių.“

Žemagrindėje kabinoje taip pat galima įrengti žemai nuleistą įlipimo laiptelį, kad vairuotojai galėtų greitai ir lengvai įlipti ir išlipti iš kabinos. Atnaujintame „Volvo FE LEC“ taip pat yra kabinos nuleidimo funkcija, dėl kurios įlipimo laiptelis nuleidžiamas 9 cm žemiau, ir vairuotojai gali įlipti į kabiną panašiai kaip į keleivinį autobusą.

„Pavyzdžiui, vairuotojai, pristatantys prekes mieste, įlipa į kabiną ir išlipa iš jos iki 50 kartų per dieną, tad jų keliams, kulkšnims ir nugarai tenka didelis krūvis, – pasakoja vairuotojų darbo aplinkos funkcijų specialistas Johanas Jarlengripas. – Žemiau įtaisytas įlipimo laiptelis ne tik sumažins šį krūvį, bet ir padės pritraukti bei išlaikyti gerus vairuotojus, kadangi tai yra dažna šios profesijos atsisakymo priežastis.“

Pirmieji „Volvo FE LEC“ buvo pagaminti 2009 metais kaip specialios gamybos šiukšliavežės Londonui. Tačiau jie greitai sulaukė pripažinimo ir netrukus tapo standartiniu pasiūlymu. Atnaujinta versija pasižymi papildomomis funkcijomis, kurios dar labiau padidino jo privalumus.

Tai papildomas langas keleivio pusėje ir 90 laipsnių kampu atsidarančios durys. Jame išlaikytas patogus skydelio dizainas, kuriame dažnai vairuotojų naudojami valdikliai yra lengvai pasiekiami. Jis siūlomas su įvairiomis funkcijomis ir pritaikomomis individualiems poreikiams savybėmis, tokiu būdu dar labiau pagerinant saugumą, parengties darbui lygį, našumą ir sumažinant poveikį aplinkai.

Vairuotojų aplinka
Kabinos interjeras yra ergonomiškas, dažnai naudojamus valdiklius lengva pasiekti. Žemas įlipimo laiptelis, 90 laipsnių kampu atsidarančios durys ir kabinos nuleidimo funkcija žymiai sumažins krūvį, tenkantį vairuotojų keliams, nugarai ir rankoms, nes jie galės lengvai įlipti ir išlipti iš kabinos, o ne laipioti. 

Našumas
„Volvo FE LEC“ gali važiuoti iki keturių žmonių, o žemai įtaisytas įlipimo laiptelis padės vairuotojui sutaupyti laiko. 350 AG variklis „Volvo FE LEC“ užtikrina universalumą, manevringumą ir patogesnį darbą dažnais sustojimų intervalais. Jį taip pat galima įsigyti su „I-Shift“ pavarų dėže, specialiai pritaikyta distribuciniams gabenimams ar statybų darbams.

Matomumas
Dėl žemesnės sėdėjimo padėties vairuotojai yra arčiau juos supančios aplinkos, todėl gali geriau matyti aplink ir arti savęs. Papildomi langai keleivio duryse ir už statramsčio taip pat pagerina tiesioginį sunkiau matomų zonų matomumą.

Tvarumas
„Volvo FE LEC“ yra varomas suslėgtomis gamtinėmis dujomis CNG, o varomas biodujomis anglies dvideginio emisiją gali sumažinti iki 70 procentų. „Volvo“ taip pat siūlo alternatyvius jėgos agregatus darbui zonose, kuriose ribojamas dyzelinu varomų transporto priemonių naudojimas.

Sauga
Be geresnio matomumo, „Volvo FE LEC“ taip pat aprūpintas aktyviojo saugumo sistemomis, pavyzdžiui, įspėjimo apie susidūrimą sistema su avarinio stabdymo funkcija. Tai gali dar labiau sumažinti eismo įvykių su pažeidžiamais eismo dalyviais ar kitomis transporto priemonėmis riziką. Kabina buvo papildomai sustiprinta siekiant užtikrinti didesnį vairuotojo saugumą, o FUP (priekinė apsauga nuo palindimo) yra standartinės įrangos sąraše.

Eksploatacinė parengtis
„Volvo FE LEC“ galima įsigyti su įvairiomis telematikos ir ryšių paslaugomis, padedančiomis stebėti sunkvežimį, maršrutus, numatyti profilaktinės techninės priežiūros ir remonto darbų laiką. Geresnis matomumas taip pat sumažins susidūrimų ankštose erdvėse tikimybę.

„Volvo FE“ žemagrindės kabinos savybės

  • Žemesnis ir platesnis įlipimo laiptelis.
  • Žema vairuotojo sėdėjimo padėtis.
  • Papildomi langai, pagerinantys matomumą.
  • Galima pasirinkti kabiną su lygiomis grindimis, kurioje gali tilpti iki keturių žmonių, arba standartinę kabiną, pritaikytą vairuotojui ir vienam keleiviui.
  • Optimizuota „I-Shift“ ir programinė įranga.
  • Taip pat galima įsigyti su alternatyviais jėgos agregatais.

Komplektacijos patarimai

  • 350 AG variklis geresniam manevringumui.
  • „I-Shift“ yra pritaikoma distribuciniams gabenimams arba statybų darbams.
  • Iki trijų papildomų vietų keleiviams.
  • Papildomi langai už statramsčio ir keleivio duryse.
  • Reguliuojamas oro aptakas ant stogo užtikrina minimalų oro pasipriešinimą ir mažesnes degalų sąnaudas.