Trucks

Pagrindinė vaikų ir jaunų žmonių mirties priežastis yra sužalojimai kelių eismo įvykiuose

| 0,5 min. skaitinys | 0,5 min. skaitinys
Remiantis 2018 m. Pasaulio sveikatos organizacijos pranešimu apie kelių saugumą, daugiau žmonių, kurių amžius nuo penkerių iki 29 metų, miršta dėl sužalojimų kelių eismo įvykiuose, nei nuo ligų, tokių kaip AIDS ir tuberkuliozė. „Volvo Trucks“ į tai žiūri labai rimtai ir imasi atsakomybės padėti kovoti su šia neigiama tendencija.
Vaiko dviratis ir šalmas, gulintys ant kelio

Nors šalyse, kurių gyventojai gauna dideles pajamas, mirčių eismo įvykiuose skaičius mažėja, priešinga tendencija vyrauja daugelyje šalių, kurių gyventojai gauna vidutines ir mažas pajamas ir kuriose sparčiai auga gyventojų skaičius. Iš tiesų, mirčių kelių eismo įvykiuose skaičiaus sumažėjimo nebuvo nė vienoje mažas pajamas gaunančių šalių nuo 2013 m. 

Nors saugumas keliuose yra kompleksiška problema ir yra daug sričių, kurioms reikia skirti dėmesio, Pasaulio sveikatos organizacija įsitikinusi, kad skubiai reikalingas pokytis visuotinėje vaikų priežiūros darbotvarkėje, jei norime sumažinti kelių eismo įvykių, į kuriuos patenka vaikai ir jauni žmonės, skaičių. 

„Volvo Trucks“, prisiimdama savo atsakomybės dalį, nuolat stengiasi, kad sunkvežimiai taptų saugesni. Taip pat skatiname pažangą bendradarbiaudami. Štai kodėl padarėme savo klientus partneriais skleidžiant mūsų supratimo apie eismą programos žinią „Sustok. Apsižvalgyk. Pamojuok“ vaikams visame pasaulyje. Jos tikslas yra paprastas, bet efektyvus: mokyti vaikus – pažeidžiamiausius iš visų eismo dalyvių – visame pasaulyje apie pavojus keliuose ir ypač apie tai, kaip saugiai elgtis šalia sunkvežimių. 

Programa „Sustok. Apsižvalgyk. Pamojuok“ buvo pradėta vykdyti 2014 m. ir yra paremta išsamiais tyrimų duomenimis, kuriuos per pastaruosius 50 metų surinko „Volvo Trucks“ avarijų tyrimų grupė. Pasitelkus jos tyrimus ir realių avarijų analizę akivaizdu, kad daugelis avarijų kelyje yra susijusios su žmonių elgesiu. Todėl „Sustok. Apsižvalgyk. Pamojuok“ moko vaikus prieš einant per gatvę užmegzti akių kontaktą su vairuotojais ir įsitikinti, kad jie yra matomi, pamojuojant ir paskatinant vairuotoją taip pat pamojuoti.

Nuo programos pradžios kartu su mūsų klientais „Volvo Trucks“ išmokė daugiau kaip milijoną vaikų, kaip elgtis gatvėse. Tačiau žinome, kad galime pasiekti daug daugiau. 

„Sustok. Apsižvalgyk. Pamojuok“ mokymo rinkinys yra išverstas į 10 kalbų, lengvai naudojamu formatu. Atsisiųskite jį ir padėkite vaikams būti saugesniems keliuose. 

Avarijos keliuose yra pasaulinė problema, todėl „Volvo Trucks“ taip pat dalijasi saugumo tyrimais su visuomene. Skaitykite daugiau apie „Volvo Trucks“ avarijų tyrimų grupės išvadas naujausioje „Volvo Trucks“ saugumo ataskaitoje