Trucks

Didėjančių efektyvaus transporto sprendimų poreikių tenkinimas

| 2 min. skaitinys | 2 min. skaitinys
2030 m. transporto poreikiai bus dvigubai didesni, nei jie buvo 2005 m. Gabenimų sunkvežimiais poreikis didėja neregėtu tempu. Atitikti ateities efektyvumo, tvarumo ir saugumo poreikius yra tikras iššūkis.
Grafike pavaizduota kreivė rodo numatomą vartojimo padidėjimą
Numatomas vartojimo augimas per ateinantį dešimtmetį, kuris leidžia prognozuoti greitų pasikeitimų laikotarpį transporto sektoriuje.

2030 m. transporto poreikiai bus dukart didesni, nei jie buvo 2005 m. Šiandien sunkvežimių transportas yra sparčiausiai augantis transporto sektorius pasaulyje. Dėl griežtėjančių ribojimų sunkvežimių naudojimui miestuose, geresnės transporto infrastruktūros poreikio ir naujausių didelių technologinių pasiekimų yra akivaizdu, kad sektorius žengia į greitų pokyčių laikotarpį.

„Siekdami įveikti ateities iššūkius, turime dirbti kartu su pramonės partneriais, kad galėtume pasiūlyti reikiamus sprendimus. Turime kurti inovatyvius, saugesnius sprendimus, kurie ne tik padidins vairuotojų produktyvumą ir sunkvežimių eksploatacinę parengtį, bet taip pat padės sumažinti spūstis bei pagerinti aplinką judriuose greitkeliuose ir miesto gatvėse“, – sako „Volvo Trucks“ aplinkosaugos ir inovacijų direktorius Larsas Mårtenssonas.

Vykdydama projektus su valstybinėmis institucijomis, tyrimų grupe ir kitomis bendrovėmis, „Volvo Trucks“ daug dirba, kad ateityje būtų sukurti saugesnio, produktyvesnio ir tvaresnio transporto sprendimai.

Todėl „Volvo Trucks“ pristatys daugiau taupiai energiją naudojančių transporto priemonių su naujais jėgos agregatais ir varomų naujais degalais. Taip pat bus skiriamas dėmesys transportui, gabenančiam sunkesnius krovinius ir ilgesniems sąstatams, siekiant sumažinti išmetamų teršalų kiekį ir taupiau naudoti energiją. „Volvo Trucks“ jau bendradarbiauja įvairiuose inovacijų projektuose, kurie demonstruoja, kaip sunkiasvorės transporto priemonės gali padidinti efektyvumą. 

Naujos technologijos, kaip ir iki šiol, atliks svarbų vaidmenį. Ypač spartus ryšys tarp transporto priemonių ir eismo informacijos sistemų padės kontroliuoti transporto srautus, be to, toliau didės elektrinių transporto priemonių naudojimas.

Sunkvežimių automatizavimas taip pat taps perspektyvia galimybe tam tikrose specifinėse srityse, pavyzdžiui, transportavimui logistikos centruose. „Volvo Trucks“ daug dirba ieškodama tinkamų sprendimų savo klientams visose šiose srityse. 

Saugumui kelyje taip pat bus teikiamas prioritetas, nes miestai taiko griežtesnius reikalavimus, kad sumažintų žūčių ir rimtų sužalojimų keliuose skaičių. Geresnis valdymas, matomumas ir aktyviosios pagalbinės sistemos, taip pat saugos mokymai vairuotojams, išliks „Volvo Trucks“ prioritetu.

„Mūsų manymu, norint, kad transporto pramonė pasiektų tikrai didelį efektyvumą, turi prisidėti visi. Reikalavimai turi būti suderinti, infrastruktūra turi būti adaptuota, o visos transporto rūšys turi būti koordinuojamos efektyviau. Vykdydama projektus su valstybinėmis institucijomis, tyrimų grupėmis ir kitomis bendrovėmis, „Volvo Trucks“ daug dirba, kad ateityje būtų sukurti saugesnio, produktyvesnio ir tvaresnio transporto sprendimai“, – sako Larsas Mårtenssonas 

VISUOMENĖS TENDENCIJOS IR POREIKIAI
Kad būtų užtikrintas geras transporto srautas ir sumažintas poveikis aplinkai, vis daugiau miestų pritaikys griežtesnius reikalavimus miesto transporto veiklai. Šiandien transporto sektorius patiria spaudimą sumažinti išmetamų teršalų kiekį ir triukšmą, kad būtų kuriami patrauklesni miestai gyventi žmonėms.

TECHNOLOGIJŲ TENDENCIJOS
Naujos technologijos atveria kelią išmanesnėms taupiai energiją naudojančioms transporto priemonėms. Sunkvežimiai šiuo metu yra prijungti prie navigacijos ir sunkvežimių parko valdymo sistemų, bet netrukus jie galės būti nuolat susieti su juos supančiu pasauliu. Tai jiems leis tapti aktyvia transporto informacinių sistemų dalimi. Ateinančiais metais bus naudojama daugiau automatizuotų transporto priemonių atitinkamose srityse. Elektrinių transporto priemonių naudojimas taip pat didės, o elektriniai sunkvežimiai taps komercine realybe.