Trucks

Nauja sunkvežimių gama, sukurta galvojant apie vairuotoją

4 min. skaitinys 4 min. skaitinys
„Volvo Trucks“ pristato keturis naujus sunkvežimius, kuriuose didelis dėmesys skiriamas vairuotojo darbo aplinkai, saugumui ir našumui.
„Keturi nauji sunkiam darbui skirti sunkvežimiai suteiks mūsų klientams stipresnių argumentų siekiant pritraukti geriausius vairuotojus“, – teigia Roger Alm, „Volvo Trucks“ prezidentas.

„Mes labai didžiuojamės šia didele investicija į ateitį“, – sako „Volvo Trucks“ prezidentas Roger Alm.

Keturi sunkiam darbui skirti sunkvežimiai „Volvo FH“, „Volvo FH16“, „Volvo FM“ ir „Volvo FMX“ sudaro apie du trečdalius „Volvo Trucks“ pristatomų sunkvežimių. 

Naujųjų „Volvo FM“ ir „Volvo FMX“ kabinos yra visiškai naujos, jų prietaisų skydeliuose palaikomos daugelis iš tų pačių funkcijų, kaip ir didesnėse „Volvo“ transporto priemonėse. Vidinis tūris padidintas beveik vienu kubiniu metru, todėl čia yra daugiau erdvės ir tapo patogiau dirbti.

Saugumas buvo dar labiau sustiprintas įdiegus tokias funkcijas kaip adaptyviųjų tolimųjų šviesų žibintai „Volvo FH“ ir „Volvo FH16“ sunkvežimiuose. Sistema padidina visų eismo dalyvių saugumą, nes automatiškai išjungiami atitinkami tolimųjų LED šviesų segmentai, kai sunkvežimis artėja prie iš priekio arba ta pačia kryptimi važiuojančių transporto priemonių. 

Vairuotojo darbo vietoje dabar yra visiškai naujas prietaisų skydelis informacijai ir komunikavimui, sukurtas taip, kad būtų lengviau apžvelgti ir valdyti įvairias funkcijas ir būtų mažiau įtampos bei dėmesio blaškymo. Prietaisų skydelis yra skaitmeninis, o 12 colių ekrane vairuotojui paprasta pasirinkti informaciją, kurios tuo metu reikia. Pasirenkamame papildomame 9 colių ekrane galima peržiūrėti informaciją ir valdyti pramogas, naudotis navigacija ir stebėti vaizdo kameras.  

„Mūsų naujieji sunkvežimiai padės vairuotojams dirbti netgi dar saugiau ir našiau – mūsų klientai turės stiprių argumentų siekdami pritraukti geriausių vairuotojų dėmesį“, – priduria Roger Alm. 

Volvo FH16

Patogumo ir galios derinys
Naujos kartos „Volvo FH16“ sėkmingai suderintos naujos saugumo funkcijos, į vairuotoją orientuota darbo aplinka ir naujausios technologijos. Priekinės ašys pritaikytos didesnėms apkrovoms, o dėl velkamosios ir stumiamosios ašių su mažesniu posūkio kampu pagerėja manevringumas. Atnaujintame prietaisų skydelyje yra naujų daiktadėžių ir skaitmeninis 12 colių didelės raiškos prietaisų ekranas. Taip pat galima užsisakyti naują 38 tonų ašių grupę, skirtą itin sunkiam darbui.

SVARBIAUSI PRIVALUMAI
- Adaptyviųjų tolimųjų šviesų žibintai padidina visų eismo dalyvių saugumą.
- Priekinės ašys pritaikytos didesnėms apkrovoms, mažesnis velkamosios ir stumiamosios ašių posūkio kampas.
- Galima užsisakyti naują 38 tonų ašių grupę, skirtą itin sunkiam darbui.
- Pasirenkamas papildomas 9 colių ekranas.

Volvo FH

Aukščiausio lygio tolimųjų gabenimų sprendimas
Naujajame „Volvo FH“ yra patobulinta kabina, novatoriškų saugumo funkcijų ir patogi vairuotojo darbo aplinka. Atnaujinta darbo vieta kabinos viduje sutelkta ties moderniu prietaisų skydelių su visiškai skaitmeniniu 12 colių didelės raiškos prietaisų ekranu. Išorėje įrengti adaptyviųjų tolimųjų šviesų žibintai padidina visų eismo dalyvių saugumą. Naudojant įvairias jėgos agregatų ir važiuoklės konfigūracijas „Volvo FH“ galima pritaikyti įvairioms užduotims ir ženkliai sumažinti degalų sąnaudas bei išmetamo CO2 kiekį. 

SVARBIAUSI PRIVALUMAI
- Adaptyviųjų tolimųjų šviesų žibintai padidina visų eismo dalyvių saugumą.
- Daugelyje Europos rinkų siūlomas Euro 6 standartą atitinkantis SGD varomas variklis.
- Pasirenkamas papildomas 9 colių ekranas.
- Nauja keturių akumuliatorių sistema padeda užtikrinti, kad visada būtų pakankamas galios rezervas užvesti varikliui.

Volvo FM

Patogi darbo vieta
Naujasis „Volvo FM“ yra sukurtas kaip universali aukščiausio lygio darbo vieta ant ratų. Naujoje aerodinamiškos formos kabinoje yra paaukštinti statramsčiai, kurie suteikia iki vieno papildomo kubinio metro erdvės ir daugiau šviesos. Dėl reguliuojamo palenkimo kampo vairaratį galima nustatyti į patogią vairavimo padėtį. Interjere išsiskiria naujas prietaisų skydelis, kuriame įrengtas 12 colių didelės raiškos prietaisų ekranas su patogia sąsaja. Be pagerinto matomumo, kiti saugos patobulinimai naujajame „Volvo FM“ apima adaptyviąją pastovaus greičio palaikymo sistemą (ACC), kuri veikia važiuojant bet kokiu greičiu, net iki nulio km/h. 

SVARBIAUSI PRIVALUMAI
- Nauja aerodinamiškos formos kabina, kurioje yra daugiau erdvės.
- Geresnį matomumą užtikrina žemesnė šoninių durų langų linija, nauji galinio vaizdo veidrodžiai ir vaizdo kamera keleivio pusėje.
- 12 colių skaitmeninis ekranas su keturiais skirtingais rodiniais.
- Pasirenkamas papildomas 9 colių ekranas.

Volvo FMX

Niekada nenuvils – tiek kelyje, tiek bekelėje
Naujasis „Volvo FMX“ išsiskiria visiškai nauja kabina ir pasižymi didesniu krovumu bei novatoriškomis saugumo funkcijomis. Jis siūlomas su sunkiausiu „Volvo“ važiuoklių gamos papildymu – 38 tonų ašių grupe, skirta iki 150 tonų bendrosios masės sąstatams. Ypač sunkiems darbams, pavyzdžiui, kasyklose, galima užsisakyti plieninį stoglangį ir avarinio išėjimo rankeną, atidarančia visą stoglangį. Erdviame interjere išsiskiria modernus dinaminis prietaisų skydelis, kuriame įrengtas 12 colių didelės raiškos prietaisų ekranas, o naują vairaratį dėl reguliuojamo palenkimo kampo galima nustatyti į patogią vairavimo padėtį.

SVARBIAUSI PRIVALUMAI
- Visiškai nauja tvirtos išorės kabina.
- Pasirenkama 38 tonų ašių grupė iki 150 tonų bendrosios masės sąstatams.
- Naujas traukos kontrolės skydelis padeda vairuotojui susidoroti su potencialiai pavojingomis situacijomis.
- Pasirenkamas papildomas 9 colių ekranas.