Trucks

Atnaujintas „Volvo FH“ kabinos interjeras: sukurtas galvojant apie vairuotoją

2 min. skaitinys 2 min. skaitinys
Vairuotojų atsiliepimai buvo atnaujintų „Volvo FH“ ir „Volvo FH16“ sunkvežimių kabinų interjero pagrindas. Kai tik atsisėsite prie vairo, taps akivaizdu, kad patobulinimai užtikrina saugesnę ir daug patogesnę vairavimo aplinką.
Atnaujintas „Volvo FH“ ir „Volvo FH16“ kabinų interjeras
Atnaujintų „Volvo FH“ ir „Volvo FH16“ kabinų viduje įdiegti keli patobulinimai, įskaitant naują visiškai skaitmeninį prietaisų skydelį ir ergonomišką „I-Shift“ pavarų svirtį.

Naujose „Volvo FH“ ir „Volvo FH16“ kabinose vairuotojų laukia daugybė patobulinimų. Kiekvienas iš jų sukurtas siekiant patenkinti augančius šių dienų tolimųjų gabenimų vairuotojų poreikius.  

„Visi patobulinimai yra tiesioginis klientų atsiliepimų rezultatas. Mūsų pagrindinis tikslas buvo sukurti FH ir FH16 kabinas, kurios būtų vairuotojo svajonė – namai toli nuo namų vykdant tolimųjų gabenimų užduotis su naujomis vairuotojui naudingomis savybėmis“, – sako „Volvo Trucks“ komercializacijos vadovas Tomas Thuressonas.

Vienas iš akivaizdžiausių atnaujinimų yra naujasis prietaisų skydelis ir intuityvus papildomas ekranas. Abu jie yra visiškai skaitmeniniai, todėl juos patogiau naudoti. Balta halogeninė šviesa pagrindiniame ekrane pasikeičia į žalią, derėdama su indikatoriais,

Tomas Thuressonas, komercializacijos vadovas
Papildomame skaitmeniniame ekrane gali būti rodoma navigacija, „Dynafleet“, radijas ir vaizdas iš keturių kamerų vienu metu.

geltoną, kad vairuotojai būtų perspėti apie problemą, ir raudoną, jei yra rimta problema ir sunkvežimį reikia sustabdyti. Be to, navigacija dabar rodoma ir prietaisų skydelyje, ir papildomame ekrane, todėl vairuotojams nereikia atitraukti akių nuo kelio. 

„Saugumas išlieka prioritetu. Be kitų atnaujinimų, pristatėme vaizdo kamerą keleivio pusėje, kuri drąstiškai pagerina matomumą keleivio pusėje. Naujieji priekiniai LED žibintai su adaptyviosiomis tolimosiomis šviesomis taip pat gerokai pagerina matomumą važiuojant naktį“, – priduria Tomas Thuressonas.

Nieko nekeitėme vardan to, kas jau buvo sukurta – vietoj to sutelkėme dėmesį į tai, ko tikrai reikėjo ir ko prašė mūsų klientai.
Papildomas šaldytuvas (opcija) ir papildomos daiktadėžės tolimiesiems gabenimams

Kiti patobulinimai apima perkurtą, tvirtesnę centrinę konsolę ir patobulintą mygtukų išdėstymą ant vairaračio bei jų funkcionalumą.

Reaguojant į klientų poreikius, ergonomiškesnė „I-Shift“ pavarų svirtis buvo nuleista ir įrengta šiek tiek toliau priekyje, kad būtų užtikrintas sklandesnis pavarų keitimas.

Papildoma trečioji USB jungtis, pasirenkamas tvirtesnis porolono čiužinys ir naujasis prietaisų skydelio paviršius, kurį paprasčiau valyti, taip pat yra savybės, kurios buvo pristatytos patogesniam gyvenimui kelyje.

„Kuriant šiuos atnaujinimus prireikė didelio dėmesio detalėms, daug aistros ir žinių. Nieko nekeitėme vardan to, kas jau buvo sukurta – vietoj to sutelkėme dėmesį į tai, ko tikrai reikėjo ir ko prašė mūsų klientai. Rezultatas – išbaigtas paketas, kuris užtikrina vairuotojo komfortą ir saugumą“, – sako Tomas Thuressonas. 

FH KABINOS ATNAUJINIMŲ APŽVALGA

Vairaratis: naujas mygtukų išdėstymas ir funkcionalumas.

Dinamiškas prietaisų skydelis: visiškai skaitmeninė patogi naudoti sąsaja su keturiais asmeniniais nustatymais, kelio ženklų atpažinimo funkcija ir LED perspėjimų sistema. 

Vaizdo kamera keleivio pusėje: skaitmeninė vaizdo kamera, drastiškai pagerinanti matomumą keleivio pusėje.

Prietaisų skydelio paviršius: naujos medžiagos, kurias paprasčiau valyti.

Centrinė konsolė: tvirtesnio dizaino su daugiau daiktadėžių.

AGM / keturių akumuliatorių sistema: gerokai patobulinta AGM akumuliatoriaus sistema su geresnėmis variklio užvedimo galimybėmis. Pasirenkama keturių akumuliatorių sistema, pritaikyta didesniam energijos suvartojimui atliekant tolimųjų gabenimų užduotis.

Nauja „I-Shift“ pavarų svirtis: ergonomiškesnė, įrengta žemiau ir šiek tiek toliau priekyje bei dera su aplinka.