Trucks

Bokštas - pastatytas iš naujųjų „Volvo” FMX, FH, FH16 ir FM sunkvežimių

1 min. skaitinys 1 min. skaitinys
Didžiausias visų laikų „Volvo Trucks“ pristatymas nuspelnė įspūdingo pateikimo. Filme „Bokštas“ FMX, FH“, FH16 ir FM sunkvežimiai nufilmuoti pastatyti vienas ant kito, o bokšto viršuje stovi Roger Alm, „Volvo Trucks ”prezidentas.

Daugiau nei vieno sunkvežimio pristatymas tuo pat metu yra beveik negirdėtas įvykis sunkvežimių pramonėje. Pristatant naująją gamą buvo nufilmuotas neįprastas filmas – nakties fone matomi keturi sunkvežimiai, pastatyti vienas ant kito ir sudarantys įspūdingą 15 metrų, 58 tonų bokštą. Filmui pasiekus kulminaciją matyti, kad ant sunkvežimių bokšto viršaus stovi „Volvo Trucks“ prezidentas Roger Alm.

„Tai didžiausias visų laikų „Volvo Trucks“ pristatymas. Naujieji sunkvežimiai turės didžiulį poveikį klientų pelningumui ir galimybėms plėsti verslą pritraukiant geriausius vairuotojus. Esu įpratęs siekti aukštų tikslų, bet sunkvežimių bokšto filmavimas man tikrai nebuvo įprasta diena darbe“, – sako Roger Alm.

Filmas buvo nufilmuotas 2019 m. pabaigoje netoli „Volvo“ gimtojo miesto Geteborgo, Švedijoje. Tiek bokštas, tiek didžioji dalis vaizdo efektų yra tikri. 

„Iš esmės bokštas tapo įmanomas dėl tvirto statybų darbams skirto sunkvežimio „Volvo FMX“ ir jo naujosios 38 tonų ašių grupės, kuri gali išlaikyti kitų sunkvežimių svorį. Taip pat reikėjo važiuoti pastoviu greičiu reikiama kryptimi. Tai įgyvendinti padėjo „Volvo“ dinaminio vairavimo sistema ir įgudusi vairuotoja“, – teigia Markusas Wikströmas, vienas iš „Volvo Trucks“ inžinierių, prisidėjusių prie bokšto projektavimo.

Jei norite sužinoti, kaip buvo kuriamas filmas „Bokštas”, žiūrėkite filmavimo užkulisius.