Trucks

Kaip tai veikia – Volvo FM saugumo kameros

Nesvarbu, ar tai miesto gatvės, greitkeliai ar statybvietės, geras matomumas yra itin svarbus sunkvežimių vairuotojams. „Volvo FM“ gali būti aprūpintas iki aštuonių vaizdo kamerų, o ekrane vienu metu galima matyti iki keturių transliacijų, užtikrinančių puikų matomumą įvairiose situacijose.
Sunkvežimio dešinėje pusėje esančius dviratininkus ir pėsčiuosius gali būti sunku pastebėti, tačiau „Volvo FM“ šoninė vaizdo kamera tai palengvina.
Sunkvežimio dešinėje pusėje esančius dviratininkus ir pėsčiuosius gali būti sunku pastebėti, tačiau „Volvo FM“ šoninė vaizdo kamera tai palengvina.
  • Aklosios zonos kamera yra įtaisyta keleivio pusės šoninio veidrodžio apačioje. Kamerą automatiškai įjungia posūkio indikatorius, o vaizdas rodomas papildomame ekrane. Esant poreikiui ją galima aktyvuoti ir rankiniu būdu. Tai ypač naudinga sankryžose atliekant dešinįjį posūkį, nes tai padės vairuotojui pamatyti dviratininkus, pėsčiuosius ar kitus neapsaugotus eismo dalyvius. Kamera taip pat padės persirikiuojant eismo sraute, dirbant statybų aikštelėse ar važiuojant siaurais keliais.
  • Atbulinės eigos kamera transliuoja vaizdą už sunkvežimio. Įjungus atbulinę pavarą, kamera automatiškai įsijungia ir rodo vaizdą prietaisų skydelyje.
  • Šešias papildomas kameras galima sumontuoti bet kurioje sunkvežimio vietoje, priklausomai nuo maršrutų, situacijų, vairuotojų poreikių ar gabenimų užduoties. „Volvo FM“  kameras galima užsisakyti kartu su sunkvežimiu. Elektros prievadų ir skaitmeninių kameros jungčių paruošimas nuo kabinos iki važiuoklės leidžia kameras lengvai sumontuoti, taupant laiką ir investicijas instaliacijai.
  • Intuityvus šoninis ekranas gali rodyti vaizdą iš aštuonių kamerų per visą ekraną iš vienos kameros arba iš dviejų ar keturių kamerų sugrupuotą vaizdą. Rodinius pakeisti paprasta palietus ir perbraukus ekraną.
Šoninė vaizdo kamera yra viena iš aštuonių kamerų, kurias galima įrengti „Volvo FM“.

Related Articles