Trucks

„Volvo Lietuva“ inicijuotas projektas finišavo unikaliu „Students‘ Fuel Challenge“ renginiu

UAB „Volvo Lietuva“ kartu su socialiniais partneriais gegužę inicijuotas projektas „Būk. Atrask. Pasirink“, pakvietęs beveik 350 jaunuolių artimiau susipažinti ir savo ateitį bei karjerą susieti su transporto ir logistikos verslu, rugsėjo 21 d. finišavo unikaliu finaliniu renginiu – ekonomiško sunkvežimių vairavimo varžybomis „Students‘ Fuel Challenge“, surengtomis Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje.
Volvo Lietuva inicijuotas projektas finišavo unikaliu „Students‘ Fuel Challenge“ renginiu

Iniciatyvai „Būk. Atrask. Pasirink" skirti renginiai gegužę vyko Alytuje, Klaipėdoje, Radviliškyje ir Joniškyje. Renginiuose, kuriuose dalyvavo 18-25 metų jaunuoliai iš profesinio rengimo centrų bei kolegijų, taip pat - atvirų jaunimo erdvių, savo patirtimi dalinosi „Volvo Lietuva" darbuotojai, transporto ir logistikos verslo lyderiai, karjeros konsultantai. Įgyvendindama šį socialinės atsakomybės projektą įmonė prisijungė prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą".

„Šio projekto tikslas - paskatinti jaunus žmones savo ateitį susieti su transporto verslu, praktiškai supažindinti juos su naujausiomis sunkvežimių technologijomis, saugiu ir ekonomišku vairavimu bei karjeros galimybėmis. Manome, kad tai didina jaunimo motyvaciją rinktis specialybę, kuri po studijų baigimo garantuos įdomų ir atsakingą darbą transporto sektoriuje", - sakė „Volvo Lietuva" personalo direktorė ir projekto vadovė Vilma Suchockienė.

Gegužę vykusių renginių metu jaunimas savo įgytas žinias pritaikė atlikdamas įvairias teorines užduotis. 16 geriausiai pasirodžiusių atrankiniuose etapuose jaunuolių rugsėjo 21 d. susitiko finaliniame projekto renginyje „Students‘ Fuel Challenge". Uždaroje Kačerginės „Nemuno žiedo" trasoje, padedami patyrusių „Volvo Lietuva" vairavimo instruktorių, dalyviai sėdo prie tolimiesiems gabenimams skirtų vilkikų su puspriekabėmis vairo ir turėjo įveikti du įskaitinius ratus su kuo mažesnėmis degalų sąnaudomis. Daugiausiai balų -32 surinko ir varžybų nugalėtojo titulą pelnė Mindaugas Karitonas, Alytaus profesinio rengimo centro antrame kurse besimokantis tarptautinių krovinių vairuotojo ekspeditoriaus specialybės.

Prie sunkvežimio vairo jau ne pirmą kartą sėdėjęs Mindaugas prisipažįsta, kad dalyvavimas varžybose gerokai skyrėsi nuo anksčiau turėtos patirties: „Modernių vilkikų vairavimas ir ekonomiško vairavimo iššūkis man labai patiko, jausmas nepakartojamas. Nors pradžioje užklupo sportinis jaudulys, tačiau suvaldęs jį sugebėjau įveikti trasą sėkmingai." Paklaustas apie ateities planus, vaikinas patikina esantis tvirtai apsisprendęs tapti tolimųjų reisų vairuotoju.

„Ekonomiškas vairavimas didele dalimi priklauso nuo vairavimo įgūdžių. Nesvarbu, ar šio renginio dalyviai taps vairuotojais, mechanikais ar transporto įmonių vadovais, jie kur kas geriau suvoks, kokią naudą teikia ekonomiškas vairavimas ir kokiomis priemonėmis šis rezultatas pasiekiamas",- sakė renginyje savo patirtimi pasidalinęs daugkartinis „Volvo Lietuva" organizuojamų efektyvaus vairavimo varžybų profesionaliems vairuotojams dalyvis ir prizininkas Mindaugas Tumas.

„Volvo Lietuva" iniciatyvoje kartu su švietimo įstaigomis, rengiančiomis vairuotojus, automobilių bei sunkvežimių mechanikus bei transporto vadybininkus, dalyvavo ir logistikos verslo atstovai. Transporto sektorius yra viena iš reikšmingiausiai prie ekonomikos augimo prisidedančių ūkio sričių, kurioje sukuriama per 12% bendrojo vidaus produkto. Transporto ir logistikos sektorius yra vienas iš didžiausių darbdavių: jame dirba iki 109 000 darbuotojų, o vien praėjusiais metais jame buvo sukurta 7 000 naujų darbo vietų.

Vienos iš pirmaujančių transporto kompanijų Europoje „Girteka Logistics" atstovų teigimu, krovinių gabenimo sunkvežimiais verslas sparčiai auga, todėl yra nuolatinis poreikis pritraukti naujų darbuotojų. Logistikos srityje vieni svarbiausių yra vilkikų vairuotojai, todėl jie yra itin vertinami , o jų atlyginimas Lietuvoje visiškai atitinka mokamus Vakarų Europos šalyse.

„Augantis logistikos sektorius reikšmingai prisideda prie Lietuvos ekonomikos vystymosi ir jauniems žmonėms suteikia puikių galimybių siekti karjeros tarptautiniame versle. Ne tik vairuotojams, bet ir mechanikams, vadybininkams, finansų bei daugybės kitų specialybių atstovams. Džiaugiamės galėdami prisijungti prie „Volvo Lietuva" iniciatyvos, nes ji suteikia moksleiviams bei kolegijų studentams galimybę geriau susipažinti su šiuo sektoriumi, o galbūt - ir pasirinkti jį savo tolesnei karjerai vystyti," - sakė Neringa Rimšelienė, „Girteka Logistics" rinkodaros vadovė.

UAB „Volvo Lietuva" organizuotas baigiamasis socialinio projekto „Būk. Atrask. Pasirink" renginys neturi analogų Lietuvoje. Didelio susidomėjimo sulaukusią iniciatyvą ketinama tęsti ir ateinančiais metais, praplečiant jos aprėptį į kitus Lietuvos miestus bei įtraukiant naujus socialinius partnerius.

„Apibendrinę renginių metu surinktą dalyvių grįžtamąjį ryšį matome, kad jaunuoliai itin domisi naujausiomis sunkvežimių technologijomis, o taip pat - saugiu ir ekonomišku vairavimu. Jaunimas, po studijų įsiliesiantis į transporto sektoriaus darbuotojų gretas, padės didinti Lietuvos ekonomikos konkurencingumą," - sakė „Volvo Lietuva" rinkodaros vadovas Laurynas Bričkus.

 Žiūrėkite filmą iš renginio

Gallery