Trucks

„Volvo Trucks“: autonominiai sunkvežimiai skirti padėti žmonėms ir didinti saugumą

Nuolatinė transporto priemonių automatizavimo pažanga atveria iki šiol nematytų galimybių transporto pramonei ir visuomenei. Daugiau kaip du dešimtmečius šios evoliucijos priekyje žengianti „Volvo Trucks“ požiūrį, kaip automatizavimas gali pakeisti mūsų gyvenimą, pateikia savo naujame dviejų dalių filme.
„Volvo Trucks“: autonominiai sunkvežimiai skirti padėti žmonėms ir didinti saugumą

Ateities technologijų galimybės mus įkvepia ir intriguoja jau daug metų. Šiandien technologijos vystosi greičiau nei kada nors iki šiol: paslaugų sektoriuje vis dažniau  darbą atlieka robotai, keliuose pasirodo savavaldžiai automobiliai ir sunkvežimiai. Tokia ateitis gali pasirodyti beveidė ir pernelyg funkcinė. Nors automatizavimas jau  užima svarbią mūsų gyvenimo dalį, žmonės visada buvo ir liks pagrindine „Volvo Trucks" ateities vizijos ašimi. Technologijoms sparčiai judant prie taško, kuriame nauji, radikalūs sprendimai tampa pasiekiami ranka, „Volvo Trucks" prioritetu lieka praktiški sprendimai, palengvinantys vairuotojų, klientų ir kitų eismo dalyvių gyvenimą bei užtikrinantys didesnį jų saugumą kelyje.

„Volvo Trucks" filmuose „Automatizavimas - didysis pokytis" ir „Automatizavimas - kelionė į ateitį" apžvelgiamos šiandien populiarios temos, susijusios su ateities sunkvežimiuose naudojamomis technologijomis. Dviejų dalių filme iš arti rodomas dviejų pagrindinių „Volvo Trucks" šios srities specialistų - Sasko Cuklevo ir Ann-Sofi Karlsson kasdieninis gyvenimas ir darbas. Filme taip pat sutiksite sunkvežimio vairuotoją iš Austrijos Lukaso Strohmeierio bei Londono priemiesčio gyventoją Rohini Teather. Filmuose atskleidžiami „Volvo Trucks" automatizavimo sprendimų tikslai ir vizija bei žmonių, kurių kasdieninius gyvenimus pakeis technologijų inovacijos, viltys ir abejonės.

Autonominių sprendimų padalinio direktorius Sasko Cuklevas turi aiškią ateities viziją ir atvirai kalba apie galimybes, kuriomis galėsime naudotis jau netolimoje ateityje. „Neabejoju, kad keliuose matysime vis daugiau autonominių „Volvo" sunkvežimių ir tai taps mūsų gyvenimo dalimi. Kada tiksliai tai įvyks - priklauso nuo daugybės dalykų: eismo taisyklių, kelių infrastruktūros ir, žinoma, saugumo standartų pritaikymo autonominėms transporto priemonėms", - paaiškina jis.

Nors ateityje planuojama gaminti ir visiškai automatizuotas transporto priemones, šiuo metu daugiausiai dėmesio skiriama automatizavimo sprendimų vystymui, palaipsniui plečiančių profesionalių vairuotojų galimybes, užtikrinančius saugumą, darbo našumą ir patogumą. „Automatizavimas nėra skirtas naikinti darbo vietas žmonėms", - tvirtina Automatizavimo žmogiškųjų veiksnių direktorė Ann-Sofi Karlsson. - „Patyrusių  vairuotojų poreikis ateityje bus dar didesnis nei šiandien. Augant prekybos apimtims ir pasaulio gyventojų skaičiui, kartu augs ir gabenimo apimtys. Automatizavimas tiesiog padės dirbti efektyviau."

„Volvo Trucks" tikslas automatizavimo srityje yra ne tik globalios transporto sektoriaus vizijos vystymas, bet ir kasdieninio vairuotojų, tokių kaip filme pasirodantis Lukasas Strohmeieris, darbo palengvinimas. Sunkvežimį su cisterna pietinės Austrijos keliais vairuojančiam profesionaliam vairuotojui dažnai tenka pasikrauti tankiai apgyvendintame ir judriame Graco mieste. „Labai sunku vairuoti didelę transporto priemonę mieste intensyvaus eismo sąlygomis. Reikia būti itin atidžiam. Man labai praverstų dar šimtas papildomų akių",- sako vairuotojas.

Žmonės šiandien yra tokie pat pažeidžiami, kaip ir prieš šimtą metų, o eismo sąlygos tampa vis sudėtingesnės, todėl „Volvo Trucks" automatizavimo sprendimų komanda pastaruoju metu itin daug dėmesio skiria saugumo iššūkiams. Svarbiausi pilotiniai  sunkvežimių automatizavimo sprendimų projektai kalnakasybos, atliekų tvarkymo ir žemės ūkio srityse parodė, kad automatizavimo technologijos gali ne tik padidinti saugumą, bet ir gerokai padidinti darbo našumą, o sunkvežimiams greitkeliuose autonomiškai važiuojant kolonomis, galima žymiai sumažinti degalų sąnaudas ir anglies dvideginio emisiją.

Į nuolatinį dialogą ir tyrimų veiklą įtraukdama klientus „Volvo Trucks" siekia ir toliau daugiausiai dėmesio skirti žmonių poreikių patenkinimui. Visos transporto priemonių automatizavimo iniciatyvos turi būti naudingos klientams, vairuotojams ir plačiajai visuomenei.

Žiūrėkite filmą „Automatizavimas - didysis pokytis" https://youtu.be/r534osAUz38

Žiūrėkite filmą „Automatizavimas - kelionė į ateitį" https://youtu.be/BkKGIizzXZs

Gallery