Trucks

Naujų sunkvežimių degalų sąnaudas ir išmetamo CO2 kiekį „Volvo Trucks“ deklaruos anksčiau nei įsigalios naujas reglamentas

Jau greitai naujų sunkvežimių pirkėjai Europoje galės kur kas lengviau palyginti įvairių sunkiasvorių transporto priemonių gamintojų ir modelių degalų sąnaudas bei jų poveikį aplinkai. „Volvo Trucks“ jau dabar pradeda teikti degalų sąnaudų ir CO2 emisijos kiekio deklaracijas, nors teisės aktai, reglamentuojantys tokių rodiklių pateikimą, Europos Sąjungoje įsigalios tik nuo 2019 m. sausio 1 d.
Naujų sunkvežimių degalų sąnaudas ir išmetamo CO2 kiekį

„Nėra jokių priežasčių, kodėl turime laukti reglamento įsigaliojimo dienos. Norime savo klientams suteikti galimybę gauti šiuos duomenis jau dabar", - sako Larsas Mårtenssonas, „Volvo Trucks" Aplinkosaugos ir inovacijų direktorius. - „Pagal naujuosius reikalavimus pateikiamos deklaracijos transporto paslaugų užsakovams suteiks išsamią, lengvai suprantamą ir palyginamą informaciją apie naujų sunkvežimių degalų sąnaudas bei CO2 emisiją, ir tai jiems gali palengvinti vežėjo pasirinkimo procesą".

Nuo 2018 metų birželio visiems pirkėjams, planuojantiems įsigyti naują „Volvo" sunkvežimį, prekybos atstovas gali pateikti preliminarią degalų sąnaudų ir CO2 emisijų deklaraciją. Joje pateikiama informacija yra paremta unikalia kiekvieno sunkvežimio komplektacija ir jo paskirtimi. Tikslios deklaruojamos vertės pirkėjui bus pateiktos kartu su pristatytu sunkvežimiu.

„Šios deklaracijos papildo žinias ir patirtį, kuriomis dalinamės su klientais mūsų sunkvežimių centruose. Ekspertai pateiks sprendimus atsižvelgdami į kiekvieno kliento poreikius - nuo sunkvežimių su optimizuotomis degalų sąnaudomis iki informacinių transporto sistemų bei ekonomiško vairavimo mokymų vairuotojams".

„Fuel Advice" yra paslauga, kuri apjungia visus „Volvo Trucks" sprendimus, galinčius padėti klientams sumažinti degalų sąnaudas ir poveikį aplinkai. Tai - degalų sąnaudų konsultantai, reguliariai vertinantys ir stebintys vairavimo stilių, analitiniai įrankiai, kurie leidžia identifikuoti tobulintinas sritis ir išlaikyti efektyvumą ilguoju laikotarpiu, ir kiti sprendimai bei tyrimai, padedantys siekti mažesnių degalų sąnaudų. Daugeliu atvejų šis kompleksinis požiūris ir veiksmai padeda sutaupyti iki 5 proc. degalų.

Faktai

  • Nuo 2018 m. birželio „Volvo Trucks" pateiks naujų sunkvežimių degalų sąnaudų ir CO2 emisijos deklaracijas. 2019 m. sausio 1 d. Europos Sąjungoje įsigaliosianti tvarka yra vienas iš etapų, kuriais siekiama mažinti sunkiasvorio transporto daromą poveikį aplinkai. Nauji degalų sąnaudų ir išmetamo CO2 kiekio stebėsenos bei ataskaitų teikimo įstatymai įsigalios 2020 m. Išmetamo CO2 kiekio ribinės vertės bus pristatytos 2025 m.
  • Deklaracijoje pateikiamos konkretaus sunkvežimio vertės, remiantis gamykline komplektacija ir jo paskirtimi.
  • Deklaruojamos vertės yra gaunamos panaudojant ES sertifikuotą ir standartizuotą modeliavimo programą.
  • Trečdalį vidutinio Europos vežėjo sąnaudų dalį sudaro išlaidos degalams.
  • Nuo 1990-ųjų m. „Volvo Trucks" sumažino naujų sunkvežimių degalų sąnaudas penktadaliu. Šie duomenys gauti palyginus „Volvo F12" (1991 m.) ir „Volvo FH13" (nuo 2016 m.).

Žiūrėkite filmą apie verčių deklaravimą pagal naująjį reglamentą čia.