Trucks

„Volvo Trucks“ tieks autonominio transporto sprendimą „Brønnøy Kalk AS“ kasybos įmonei

„Volvo Trucks“ pasirašė pirmąjį istorijoje komercinį susitarimą tiekti autonominio transporto sprendimą Norvegijos kasybos įmonei „Brønnøy Kalk AS“. Pagal šį susitarimą kompanija rūpinsis kalkakmenio gabenimu į netoliese esantį uostą.
„Volvo Trucks“ pasirašė istorinį susitarimą su „Brønnøy Kalk AS“ pagal kurį bus įgyvendintas pirmasis komercinis autonominio krovininio transporto sprendimas.
„Volvo Trucks“ pasirašė istorinį susitarimą su „Brønnøy Kalk AS“ pagal kurį bus įgyvendintas pirmasis komercinis autonominio krovininio transporto sprendimas.

Pagal susitarimą su kasybos kompanija „Brønnøy Kalk AS“, kalkakmenis šešiais autonominiais „Volvo FH“ sunkvežimiais iš kasyklos bus gabenamas tuneliais, penkių kilometrų atkarpa iki uoste esančio smulkintuvo. Nuo 2018-tųjų pradžios vyksta šio sprendimo bandymai realiomis sąlygomis, o iki 2019-tųjų pabaigos tikimasi įdiegti visiškai funkcionalų komercinį sprendimą.

Pagrindą šiam sėkmingam susitarimui padėjo sėkmingai vykdomi bandomieji autonominių transporto priemonių projektai, kurių metu buvo atliekamos gabenimo užduotys šachtose, cukranendrių plantacijose ir miesto gatvėse, surenkant buitines atliekas. Tačiau šis komercinis sprendimas yra išskirtinis „Volvo Trucks“ kompanijai. Vietoje to, kad įsigytų autonominių sunkvežimių, įmonė „Brønnøy Kalk“ nusprendė pirkti kompleksinį transporto sprendimą – kalkakmenio gabenimo tarp dviejų taškų gabenimo paslaugą.

„Tai mums yra svarbus žingsis, - sako Raymondas Langfjordas, kasyklos generalinis direktorius. - Šiame rinkos segmente konkurencija yra itin didelė, todėl kiekvieną dieną turime ieškoti naujų sprendimų leidžiančių dar labiau padidinti darbo efektyvumą ir kompanijos produktyvumą ilguoju laikotarpiu. Turime aiškią viziją ir savo verslo sėkmę siejame su naujausių skaitmeninių technologijų teikiamomis galimybėmis. Ieškojome inovatyvaus ir patikimo partnerio, kaip ir mes, kreipiančio didelį dėmesį tvarumui ir saugumui. Pasirinkę autonomines transporto priemones reikšmingai padidinsime savo konkurencingumą globalioje rinkoje“.

„Didžiuojamės galėdami imtis šio iššūkio - savo autonominiais sunkvežimiais siekti kliento nustatyto saugumo, patikimumo ir pelningumo standarto, - sako Claesas Nilssonas, „Volvo Trucks“ prezidentas. - Globaliame transporto versle klientų poreikiai nuolat ir itin sparčiai kinta: pramonė kasdien reikalauja naujų, pažangiausių sprendimų, leidžiančių išlikti rinkos priešakyje. Mūsų tikslas – išlaikyti lyderystę vystant naujus produktus bei paslaugas, leidžiančias visiškai patenkinti mūsų klientų poreikius“, - tęsia Claesas Nilssonas.

„Nuostabu pasiekti tašką, kuomet savo autonominius transporto sprendimus galime pasiūlyti klientams, - sako Sasko Cuklevas, „Volvo Trucks“ autonominių sprendimų direktorius. - Dirbdami uždarose erdvėse bei iš anksto nustatytuose maršrutuose jau šiandien galime maksimaliai panaudoti visas savo sprendimo galimybes ir jas pritaikyti specifiniams kliento poreikiams. Mūsų tikslas – bendradarbiaujant su klientu toliau vystyti naujus sprendimus, užtikrinti dar didesnį veiklos lankstumą bei efektyvumą, didinti produktyvumą“.

Pagal pasiektą susitarimą klientas iš paslaugos teikėjo įsigyja kompleksines transporto paslaugas, už jas atsiskaitydamas pagal pristatytų krovinių svorį.

Faktai: pirmasis „Volvo Trucks” autonominis komercinis sprendimas

  • Pagal sutartį su kasybos kompanija „Brønnøy Kalk AS“ bus įdiegtas visiškai autonomiškai veikiančių sunkvežimių, gabenančių kalkakmenį tarp fiksuotų pakrovimo ir iškrovimo taškų Velfjorde, Norvegijoje.
  • Projekte dalyvauja partneriai „Brønnøy Kalk AS“ ir „Volvo Trucks“.
  • Autonominius „Volvo FH“ sunkvežimius prižiūri ratinio krautuvo operatorius.
  • Tarp pakrovimo ir iškrovimo taškų sunkvežimiai turės įveikti kelią einantį tiek tuneliais, tiek ir atvira vietove.

 

Daugiau informacijos:
Laurynas Bričkus
Volvo Trucks Lietuva
Mob. +370 698 75977
El .p. laurynas.brickus(at)volvo.com

Nuotraukos ir filmai pateikiami „Volvo Trucks“ nuotraukų ir filmų galerijoje http://images.volvotrucks.com

NUORODA į aukštos rezoliucijos nuotraukas: https://bit.ly/2JXwMyu
NUORODA į filmą: https://youtu.be/m4wLPfOz-c4

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus profesionaliems ir reikliems klientams. Kompanija siūlo vidutinio svorio ir sunkiasvorius sunkvežimius. Klientus aptarnauja pasaulinis tinklas, kurį sudaro 2 100 prekybos atstovų ir serviso centrų daugiau nei 130 šalyse. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 16 šalių. 2017 m. visame pasaulyje pristatyta daugiau nei 112 000 „Volvo“ sunkvežimių. „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“. „Volvo Group“ yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla remiasi pagrindinėmis vertybėmis: kokybe, saugumu ir aplinkos apsauga.