Trucks

Klientus pasiekė pirmieji elektra varomi „Volvo“ sunkvežimiai

„Volvo Trucks“ klientams vasarį perdavė pirmųjų elektra varomų sunkvežimių raktelius: šiukšliavežį – komunalinių atliekų tvarkymo kompanijai „Renowa“, o distribucijai skirtą sunkvežimį – tarptautinei logistikos bendrovei „DB Schenker“ ir jos partnerei Švedijoje – kompanijai TGM.
„Volvo FL Electric” - pirmasis „Volvo Trucks” elektra varomas sunkvežimis, sukurtas distribuciniams gabenimams, komunalinių atliekų tvarkymui ir kitiems darbams miestuose.
„Volvo FL Electric” - pirmasis „Volvo Trucks” elektra varomas sunkvežimis, sukurtas distribuciniams gabenimams, komunalinių atliekų tvarkymui ir kitiems darbams miestuose.

„Volvo FL Electric“ yra priešserijinių modelių vystymo su pasirinktais klientais programos dalis. Europos rinkai skirtų „Volvo FL Electric“ ir galingesnio modelio „Volvo FE Electric“ serijinė riboto kiekio gamyba prasidės antrojoje 2019 m. pusėje.

Tyliai veikiantys ir jokios emisijos neskleidžiantys sunkvežimiai gerokai prisidės kuriant geresnes darbo sąlygas vairuotojams ir švaresnę aplinką miestų gyventojams.

„Bendradarbiavimas su vairuotojais ir klientais leido mums per labai trumpą laiką sukurti elektra varomus sunkvežimius, atitinkančius aukštus našumo, ridos, sunkvežimio naudojimo ir krovinių vežimo reikalavimus,“ – sako „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas.

Su šiais sunkvežimiais dirbsiantys transporto įmonių vairuotojai naująsias transporto priemones prieš jų perdavimą išbandė specialiai organizuotų mokymų metu. „Jiems itin didelį įspūdį paliko greitas jėgos agregatų atsakas, lengvas įsibėgėjimas bei žemas triukšmo lygis“, –  grįžtamuoju ryšiu pasidalino Rogeris Almas.

„Mes ir toliau tobulinsime savo elektra varomus gaminius, tuo pat metu nuosekliai mažindami ir dyzelinu bei gamtinėmis dujomis varomų sunkvežimių poveikį aplinkai, kurdami efektyviai energiją naudojančius jėgos agregatus,” – sakė „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas.


Faktai apie elektra varomus „Volvo“ sunkvežimius

Naujieji „Volvo FL Electric“ ir „Volvo FE Electric“ sunkvežimiai sukurti distribuciniams gabenimams, atliekų tvarkymo ir kitoms užduotims miestuose atlikti. „Volvo FL Electric“ maksimali bendroji masė yra 16 tonų, o „Volvo FE Electric“ - 27 tonos.

Apie „Volvo Trucks“ elektromobilumo iniciatyvas daugiau sužinokite  http://www.volvotrucks.com/electromobility

Daugiau informacijos:
Laurynas Bričkus
Rinkodaros vadovas, „Volvo Lietuva”
El. p. laurynas.brickus@volvo.com
Tel. +370 5 215 9513

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus profesionaliems ir reikliems klientams. Kompanija siūlo vidutinio svorio ir sunkiasvorius sunkvežimius. Klientus aptarnauja pasaulinis tinklas, kurį sudaro 2 100 prekybos atstovų ir serviso centrų daugiau nei 130 šalyse. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 15 šalių. 2018 m. visame pasaulyje pristatyta daugiau nei 127 000 „Volvo“ sunkvežimių. „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“ kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla remiasi pagrindinėmis vertybėmis: kokybe, saugumu ir aplinkos apsauga.