Trucks

Naujasis „Volvo FH“ su „I-Save“ naudoja net iki 7 % mažiau degalų

Siekdami savo klientams užtikrinti efektyviausią degalų naudojimą, „Volvo Trucks“ pristato „Volvo FH“ su „I-Save“ sistema. Naujasis D13TC variklis su patobulintomis degalų taupymo funkcijomis tolimuosiuose gabenimuose leidžia sumažinti išlaidas degalams 7 %, neprarandant puikių važiavimo savybių.
Naujas „Volvo FH“ su „I-Save“
Specialiai tolimiesiems gabenimams pritaikytas naujasis „Volvo FH“ su „I-Save“ šiuo metu yra efektyviausiai degalus naudojantis „Volvo Trucks“ sunkvežimis. Naujasis D13TC variklis, kartu su kitais degalus taupančiais sprendimais, leidžia sumažinti išlaidas degalams 7 %.

Transporto paslaugų paklausa Europoje auga, o sunkvežimiams tenka nuvažiuoti vis ilgesnius atstumus. Tuo pat metu vežėjai susiduria su didėjančiomis dyzelino kainomis, mažinančiomis transporto bendrovių pelningumą.

„Volvo FH“ su „I-Save“ sistema yra mūsų atsakymas šiam iššūkiui spręsti. Siūlome naujausiomis technologijomis paremtą kompleksinį sprendimą, kuris ženkliai sumažina degalų sąnaudas gabenant krovinius tolimais atstumais. Ir visa tai – išlaikant puikias važiavimo savybes“, – sako „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas.

„Volvo FH“ su „I-Save“ aprūpintas moderniu, šiandien pačiu ekonomiškiausiu „Volvo Trucks“ tolimiesiems reisams skirtu D13TC varikliu. Jame panaudoti stūmokliai, turintys patentuotą bangos formos dugną, pagerinantį degimą ir padidinantį efektyvumą, nukreipiant šilumą ir energiją į cilindro centrą. Perteklinė išmetamųjų dujų energija yra panaudojama sukant papildomą turbiną išmetamųjų dujų kolektoriuje, vadinamą „Turbo Compound“ junginiu.

D13TC variklis sukuria iki 300 Nm didesnį sukimo momentą. Tai reiškia, kad pastoviam važiavimo greičiui greitkelyje palaikyti nebereikia papildomai akceleruoti, o dėl to - mažėja degalų sąnaudos. Tai idealus sprendimas vežėjams, vykdantiems tolimuosius gabenimus.

Be to, „I-Save“ pasižymi naujomis, degalus padedančiomis taupyti galinėmis ašimis, atnaujinta, žemėlapiais paremta „I-See“ sistema, analizuojančia priekyje esantį kelio reljefą ir optimizuojančia važiavimą. Taip pat - tolimiesiems gabenimams geriau pritaikyta pavarų jungimo valdymo programine įranga. Dėl šių savybių ir naujų funkcijų padidėjęs sunkvežimio efektyvumas išlaidas degalams palyginti su „Euro 6“ D pakopos D13 varikliais*, priklausomai nuo sąlygų, gali sumažinti net 7 %.

„Mes pritaikėme kiekvieną „I-Save“ funkciją vežėjų poreikiams – ypač tų, kurių nuvažiuojamas atstumas per metus siekia daugiau nei 120 000 km“, – teigia Matsas Franzénas, „Volvo Trucks“ jėgos agregatų strategijos direktorius. „Kuo didesni atstumai, tuo daugiau galima sutaupyti. Tai galingas variklis, užtikrinantis efektyvų degalų naudojimą ir sklandų važiavimą.“

„Volvo FH“ su „I-Save“ Europos rinkose bus siūlomas nuo 2019 m. kovo 11 d.

* Lyginti sunkvežimiai su „Euro 6“ D pakopos D13TC varikliais ir tolimųjų gabenimų paketu „Degalų efektyvumas“ (I-Save) ir sunkvežimiai su „Euro 6“ (eSCR) D pakopos D13 varikliais be tolimųjų gabenimų paketo „Degalų efektyvumas“. Faktinės degalų sąnaudos priklausys nuo daugelio veiksnių, tokių kaip pastovaus greičio palaikymo sistemos naudojimas, vietovės topografija, vairuotojo patirtis ir oro sąlygos.


Faktai
Kiekviena „I-Save“ funkcija sukurta siekiant sumažinti degalų sąnaudas.

„Volvo FH“ su „I-Save“ sistema: 

  • D13TC („Turbo Compound“) 460 AG (2 600 Nm) arba 500 AG (2 800 Nm) variklis
  • Naujos, itin efektyvios galinės ašys
  • Tuščiaja eiga veikiančio variklio išjungimo funkcija
  • „I-Cruise” su „I-Roll” sistema, kuri koreguoja greitį, mažindama degalų sąnaudas
  • Vairo stiprintuvas su kintamo tūrio siurbliu
  • Atnaujinta „I-See” sistema
  • Atnaujinta tolimiesiems gabenimams pritaikyta „I-Shift” programinė įranga

Dėl papildomos informacijos prašome kreiptis į:
Lauryną Bričkų, tel. +370 5 215 9513, +370 698 75977,
el. paštas laurynas.brickus@volvo.com

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus profesionaliems ir reikliems klientams. Kompanija siūlo vidutinio svorio ir sunkiasvorius sunkvežimius. Klientus aptarnauja pasaulinis tinklas, kurį sudaro 2 100 prekybos atstovų ir serviso centrų daugiau nei 130 šalyse. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 15 šalių. 2018 m. visame pasaulyje pristatyta daugiau nei 127 000 „Volvo“ sunkvežimių. „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“ kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla remiasi pagrindinėmis vertybėmis: kokybe, saugumu ir aplinkos apsauga.