Trucks

„Volvo Trucks“ saugos sprendimas padeda vairuotojams išlaikyti atstumą

Avarijos, kai viena transporto priemonė atsitrenkia į kitos priemonės galą, sudaro apie 20 procentų visų su sunkvežimiais susijusių rimtų eismo nelaimių. Siekdama išvengti pavojingų situacijų kelyje „Volvo Trucks“ pristato saugaus atstumo kontrolės sistemą „Distance Alert“, kuri leidžia vairuotojams lengviau laikytis saugaus atstumo iki priekyje važiuojančios transporto priemonės.
„Volvo Trucks“ saugos sprendimas
Avarijos, kai viena transporto priemonė atsitrenkia į kitos galą, sudaro apie 20 procentų visų rimtų su sunkvežimiais susijusių eismo nelaimių. „Volvo Trucks“ atstumo kontrolės sistema „Distance Alert“ padeda vairuotojams išlaikyti saugų atstumą iki priekyje važiuojančios transporto priemonės.

„Dažnai tokio pobūdžio eismo nelaimes sukelia neatidumas ir saugaus atstumo iki priekyje važiuojančios transporto priemonės nesilaikymas. Ant priekinio stiklo projektuojamas raudonas saugaus atstumo kontrolės sistemos signalas įspėja vairuotoją, kai tik sunkvežimis per daug priartėja prie priekyje važiuojančios transporto priemonės, ir daugeliu atvejų užkerta kelią susidūrimui“, – sako „Volvo Trucks“ eismo ir gaminių saugos direktorius Carlas Johanas Almqvistas.

Ši saugaus atstumo laikymosi funkcija įtraukta į naujausią „Volvo Trucks“ pagalbinės vairavimo sistemos „Įspėjimas apie susidūrimą su avariniu stabdymu“ versiją, skirtą keliais etapais padėti vairuotojams išvengti eismo įvykių. Kilus pavojaus rizikai, vairuotoją įspėja vaizdinis ir garsinis signalai, netrukus įjungiama avarinio stabdymo funkcija. Visa tai vyksta vos per kelias sekundes.

Atstumo kontrolės funkcija yra skirta naudoti užmiesčio keliuose ir įjungiama transporto priemonei važiuojant didesniu nei 60 km/h greičiu, nebent naudojama adaptyvi pastovaus greičio laikymosi sistema. Kaip ir kitos įspėjamosios sistemos, „Distance Alert“ saugaus atstumo kontrolės sistema naudoja vaizdo kamerą ir radarą atstumui apskaičiuoti ir objektams kelyje aptikti.

„Nuolat tobulindami aktyviąsias mūsų sunkvežimių saugos sistemas, suteikiame vairuotojams geresnes galimybes mažinti riziką, kurią patiria jie ir kiti eismo dalyviai. Atstumo kontrolės funkcija yra vienas iš daugelio pavyzdžių, kaip technologijos gali padėti užtikrinti, kad geri vairuotojai būtų dar geresni.“

„Investicijos į saugumą transporto įmonėms ne tik padeda apsaugoti žmones, bet ir taupyti lėšas. Kiti privalumai yra mažesnės draudimo ir remonto išlaidos bei mažiau neplanuotų prastovų. Be to, saugus vairavimo stilius paprastai padeda taupyti degalus. Gerai apmokytų vairuotojų ir saugesnių sunkvežimių derinys naudingas visiems“, – sako Carlas Johanas Almqvistas.

Faktai

  • Atstumo kontrolės sistema diegiama „Volvo FH“, „Volvo FH16“, „Volvo FM“ ir „Volvo FMX“ modeliuose, gaminamuose nuo 2018 m. birželio pradžios. 
  • Atstumo kontrolės sistema suprojektuota taip, kad vairuotojams būtų lengviau išlaikyti saugesnį atstumą iki priekyje važiuojančios transporto priemonės.
  • Aptikus, kad transporto priemonė yra arčiau nei pasirinktas laiko tarpas – nuo 1,5 iki 3,5 sekundžių, ant priekinio stiklo pasirodo raudonas įspėjimo signalas. Jei vairuotojas nesumažina greičio, įsijungia įspėjimo apie susidūrimą sistema ir vis intensyviau sklinda garsinis ir vaizdinis signalai. Tada įjungiama avarinio stabdymo funkcija.
  • „Volvo Trucks“ įspėjimo apie susidūrimą sistema su avarinio stabdymo funkcija diegiama „Volvo FH“, „Volvo FH16“, „Volvo FM“, „Volvo FMX“, „Volvo FE“ ir „Volvo FL“ modeliuose.

Dėl papildomos informacijos prašome kreiptis:

Laurynas Bričkus
„Volvo Trucks Lietuva” rinkodaros vadovas
Tel. +370 5 215 9513
El. p. laurynas.brickus@volvo.com

Nuoroda į filmą
Nuoroda į nuotraukas

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus profesionaliems ir reikliems klientams. Bendrovė siūlo vidutinio svorio ir sunkiasvorius sunkvežimius. Klientus aptarnauja pasaulinis tinklas, kurį sudaro 2 100 prekybos atstovų ir serviso centrų daugiau nei 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 15 šalių. 2018 m. visame pasaulyje pristatyta daugiau nei 127 000 „Volvo“ sunkvežimių. „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“. „Volvo Group“ yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla pagrįsta pagrindinėmis vertybėmis: kokybe, saugumu ir aplinkos apsauga.