Trucks

„Volvo Trucks” paskelbė apie miestams skirtų elektra varomų sunkvežimių prekybos pradžią

Augant tvaraus transporto sprendimų poreikiui miestuose, „Volvo Trucks” paskelbė apie elektra varomų „Volvo FL” ir „Volvo FE” modelių prekybos pradžią dalyje Europos rinkų.
Volvo FL Electric used for refuse collection
Elektra varomi „Volvo FL” ir „Volvo FE” sunkvežimiai turi nemažą potencialą tiek miestų planavimo atžvilgiu, tiek jų naudojimo galimybėmis pakrovimui sandėlių viduje ir darbui aplinkosauginėse zonose.

Miestuose elektra varomi sunkvežimiai turi nemažą potencialą, kadangi jie neskleidžia taršos ir pasižymi mažesniu triukšmo lygiu. Dėl mažesnio triukšmingumo jais galima pristatyti krovinius ir surinkti atliekas ankstyvais rytais, vėlais vakarais ar nakties metu, tokiu būdu pagerinant logistikos srautus ir sumažinant eismo grūstis piko metu. Elektra varomi sunkvežimiai dėl jų švarumo ir tylumo taip pat atveria naujų galimybių planuojant miestus ir kelių infrastruktūrą. Tokios transporto priemonės gali būti pakraunamos sandėlių viduje ir zonose, kuriose taikomi aplinkosauginiai ribojimai.

„Dėl pasaulinės urbanizacijos tempo miestuose vis labiau ryškėja logistikos pokyčių, taršos ir triukšmo neskleidžiančių sunkvežimių poreikis.  Su „Volvo FL Electric” ir „Volvo FE Electric” mes galime patenkinti tiek griežtus aplinkosaugos reikalavimus, tiek aukštus mūsų klientų komercinius lūkesčius,” – sako viceprezidentas elektromobilumui Jonas Odermalmas.

Vienas iš didžiausių iššūkių yra padidinti naudingąją apkrovą, tuo pat metu optimizuojant nuvažiuojamą atstumą.

„Volvo Trucks’ sprendimai bus pagrįsti konkretaus verslo poreikiais, atsižvelgiant į įvairius parametrus, tokius kaip važiavimo ciklai, krovinių svoris ir maršrutų analizė, siekiant pačiu efektyviausiu būdu panaudoti baterijų galimybes,” - teigia Jonas Odermalmas.

„Volvo FL Electric” ir „Volvo FE Electric” buvo kuriami glaudžiai bendradarbiaujant su keliais pasirinktais klientais iš Geteborgo miesto Švedijoje. Grįžtamais ryšys buvo labai teigiamas, o bandymuose dalyvavusiems vairuotojams didžiausią įspūdį paliko jėgos agregatų atsakas, greitas įsibėgėjimas ir kokie tylūs yra šie elektra varomi sunkvežimiai.

„Nors sulaukėme teigiamų klientų atsiliepimų, - paaiškina Jonas Odermalmas, - tačiau suprantame, kad krovimui skirta infrastruktūra yra dar tik vystoma daugumoje miestų ir mes dirbame kartu su partneriais tiek iš viešojo, tiek iš privataus sektoriaus, kad susitartume dėl ilgalaikės krovimo infrastruktūros plėtros strategijos. Akivaizdu, kad būtina didinti įkrovimo stotelių kiekį ir vystyti jų infrastruktūrą.”

Siekiant kovoti su klimato kaitos pokyčiais, bus reikalinga turėti keletą jėgos agregatų technologijų.

„Elektra varomos transporto priemonės, kraunamos iš atsinaujinančių energijos šaltinių gaunama elektros energija, yra ženklus žingsnis link tvaresnio miestų transporto. Tačiau nebus vienintelio energijos šaltinio, kuris išspręs daugelį su klimato kaitos pokyčiais susijusias ir kitas aplinkosaugines problemas. Transporto priemonėms, priklausomai nuo jų panaudojimo srities, reikės įvairių jėgos agregatų sprendimų,“ – mano Jonas Odermalmas.

Faktai apie „Volvo FL Electric” ir  „Volvo FE Electric”

  • „Volvo FL Electric” ir  „Volvo FE Electric” yra skirti distribuciniams gabenimams, atliekų tvarkymui ir kitoms transporto užduotims miestuose atlikti.
  • Elektra varomus sunkvežimius bus galima įsigyti Švedijoje, Norvegijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje ir Nyderlanduose.
  • Planuojama gamybos pradžia – 2020 m. kovas.
  • Bendroji „Volvo FL Electric” masė 16 tonų, „Volvo FE Electric” - 27 tonos.


Sužinokite daugiau apie „Volvo Trucks” iniciatyvas elektromobilumo srityje http://www.volvotrucks.lt/electromobility

Nuoroda į aukštos kokybės nuotraukas

Dėl papildomos informacijos prašome kreiptis į:
Lauryną Bričkų,
tel. +370 5 215 9513, +370 698 75977,  
el. paštas laurynas.brickus@volvo.com

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus profesionaliems ir reikliems klientams. Bendrovė siūlo vidutinio svorio ir sunkiasvorius sunkvežimius. Klientus aptarnauja pasaulinis tinklas, kurį sudaro 2 100 prekybos atstovų ir serviso centrų daugiau nei 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 15 šalių. 2018 m. visame pasaulyje pristatyta daugiau nei 127 000 „Volvo“ sunkvežimių. „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“. „Volvo Group“ yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla pagrįsta pagrindinėmis vertybėmis: kokybe, saugumu ir aplinkos apsauga.