Trucks

Eismo įvykių tyrimai jau 50 metų padeda didinti saugumą keliuose

Šiemet sukanka 50 metų, kai „Volvo Trucks“ avarijų tyrimo grupė pradėjo sistemingai rinkti ir analizuoti informaciją apie eismo įvykius. Įgytos žinios suteikia unikalią vertę tobulinant saugos sistemas ir transporto priemonių dizainą, siekiant kurti saugesnius sunkvežimius ir užtikrinti saugumą keliuose.
Avarijų tyrimo grupė
Kiekvienais metais eismo nelaimėse visame pasaulyje žūsta 1,35 mln. žmonių. „Savo dėmesį skiriame ir sunkvežimių vairuotojų, ir kitų eismo dalyvių saugumui užtikrinti. Mūsų vizija – jokių nelaimingų atsitikimų. Kitos alternatyvos tiesiog nėra,” - sako Anna Theander, avarijų tyrimo grupės vadovė (dešinėje) su Anna Wrige Berling, „Volvo Trucks“ eismo ir gaminių saugos direktore.

Avarijų tyrimo grupė (ART) siekia gerinti aktyviąją ir pasyviąją „Volvo“ sunkvežimių saugą. Pasyviosios saugos tyrimų tikslas - kiek įmanoma labiau sumažinti bet kokių eismo įvykių padarinius, o aktyviosios saugos priemonės padeda išvengti avarijų ar sušvelninti jų pasekmes. Analizuojant tikrus eismo įvykius galima geriau suprasti jų priežastis, padėti išvengti nelaimių pasikartojimo bei išsaugoti žmonių gyvybes.

„Kasmet pasaulyje eismo įvykiuose žūsta 1,35 mln. žmonių. Į šią situaciją mes žiūrime labai rimtai,”- paaiškina Anna Wrige Berling, „Volvo Trucks“ eismo ir gaminių saugos direktorė. „Avarijų tyrimo grupės atlikti tyrimai suteikia vertingos informacijos, kuri padeda sukurti saugesnę darbo aplinką sunkvežimių vairuotojams ir padidina visų eismo dalyvių saugumą. Be to, šis darbas yra tiesiogiai susijęs su mūsų saugos vizija - jokių eismo įvykių, kuriuose dalyvauja „Volvo“ sunkvežimiai.“

Tikrų eismo įvykių duomenys naudojami susidūrimo bandymuose
„Saugumas yra pagrindinė „Volvo“ vertybė nuo pat kompanijos įkūrimo,“ - sako avarijų tyrimų grupės vadovė Anna Theander. „1969 m. įkurtos avarijų tyrimų grupės užduotis - tirti eismo įvykius. Svarbiausiu tikslu buvo ir toliau išlieka eismo saugumo gerinimas, panaudojant gautą informaciją ateities transporto priemonių dizaino tobulinimui“.

Šiandien avarijų tyrimo grupė yra tarpdisciplininis saugos ekspertų tinklas. Jie dalinasi unikaliomis įžvalgomis apie tikrų avarijų priežastis bei atsižvelgia į susidūrimų bandymų metu gautus duomenis. Be to, komanda panaudoja šalių ir regionų statistinius eismo duomenis, kad išplėstų turimas žinias. 

„Šios ART grupės žinios vaidina svarbų vaidmenį ir yra itin naudingos komandoms, atsakingoms už naujų mūsų gaminių kūrimą,“ - aiškina Anna Wrige Berling. „Nors pati grupė nekuria saugos sistemų, mūsų saugos ekspertų supratimas apie galimus avarijų scenarijus suteikia produktų kūrimo komandoms daug papildomų ir vertingų įžvalgų, padedančių kurti su eismo saugumu susijusius sprendimus.“ 

Į ateitį per patirtį
„Jau 50 metų avarijų tyrimo grupė kaupia patirtį tirdama eismo įvykių vietas, kad galėtų pasidalinti svarbiausia informacija apie saugumą su inžinieriais ir dizaineriais,“ - teigia Anna Theander. „Žvelgiant į ateitį, ART grupės turimos įžvalgos prisidės prie „Volvo Trucks“ tolimesnio darbo, susijusio su eismo saugumo gerinimu tiek žmonių vairuojamose transporto priemonėse, tiek naujuose autonominio transporto sprendimuose.“

Nuoroda į aukštos kokybės nuotraukas

Dėl papildomos informacijos prašome kreiptis į:
Lauryną Bričkų,
tel. +370 5 215 9513, +370 698 75977,  
el. paštas laurynas.brickus@volvo.com

Spaudos nuotraukos ir filmai pateikiami „Volvo Trucks“ nuotraukų ir filmų galerijoje adresu http://images.volvotrucks.com

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus profesionaliems ir reikliems klientams. Bendrovė siūlo vidutinio svorio ir sunkiasvorius sunkvežimius. Klientus aptarnauja pasaulinis tinklas, kurį sudaro 2 100 prekybos atstovų ir serviso centrų daugiau nei 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 15 šalių. 2018 m. visame pasaulyje pristatyta daugiau nei 127 000 „Volvo“ sunkvežimių. „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“. „Volvo Group“ yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla pagrįsta pagrindinėmis vertybėmis: kokybe, saugumu ir aplinkos apsauga.