Trucks

„Volvo FH“ su „I-Save“ tapo dar efektyvesnis ir sunaudoja iki 10 proc. mažiau degalų

Pristatomas dar efektyvesnis „Volvo FH“ su „I-Save“, kuris išlaidas degalams gali sumažinti iki dešimties proc. Tai yra reikšmingas 3 proc. efektyvumo padidėjimas, lyginant su ankstesne karta.
„Volvo FH“ su „I-Save“ tapo dar efektyvesnis ir sunaudoja iki 10 proc. mažiau degalų
Nepriklausomi bandymai ir vežėjai patvirtino, kad „Volvo FH“ su „I-Save“ gali gerokai sumažinti išlaidas degalams, lyginant su sunkvežimiu be „I-Save“ ir įprastu „Volvo“ 13 l varikliu.

„Mažinti degalų sąnaudas ir išmetamo CO2 kiekį yra nepaprastai svarbu visoms transporto bendrovėms, ypač toms, kurios vykdo tolimuosius gabenimus. Pristatydami naująjį „Volvo FH“ su „I-Save“ suteikiame vežėjams dar daugiau galimybių sumažinti eksploatacijos sąnaudas ir poveikį aplinkai“, – sako „Volvo Trucks“ gaminių vadybos vyresnioji viceprezidentė Jessica Sandström.
 

Naujasis „Volvo FH“ su „I-Save“ buvo pristatytas šį pavasarį kartu su naująja Europos rinkai skirta „Volvo Trucks“ sunkvežimių gama. „I-Save“ apima daugelį degalų taupymo sprendimų, iš kurių svarbiausias – „Volvo D13TC“ variklis. Nuo 2019 m. pradžios gaminamas „Volvo“ 13 l variklis su „Turbo Compound“ technologija yra taupiausiai degalus naudojanti jėgainė.
 

2019 m. pristačiusi pirmosios kartos „Volvo FH“ su „I-Save“, „Volvo Trucks“ pademonstravo, kad šis sprendimas gali sumažinti išlaidas degalams – dyzelinui ir „AdBlue“ – iki 7 proc., palyginti su sunkvežimiu be „I-Save“ ir įprastu „Volvo“ 13 l varikliu. Šis skaičius patvirtintas nepriklausomų ekspertų bandymais ir klientų patirtimi.
 

„Dėl mažų degalų sąnaudų, žemo triukšmo lygio ir gerų važiavimo savybių sulaukėme itin teigiamų atsiliepimų. Daug vežėjų įsitikino, kad „Volvo FH“ su „I-Save“ yra įrankis, padedantis sumažinti anglies dvideginio pėdsaką“, – sako Jessica Sandström.
 

Naujos kartos „Volvo FH“ su „I-Save“ sunkvežimiuose „Volvo Trucks” inžinieriams pavyko dar labiau sumažinti degalų sąnaudas. Remiantis transporto priemonių naudotojų duomenų analize buvo atnaujinta programinė įranga, optimizuotas degalų sąnaudų ir važiavimo savybių balansas, leidžiantis dar taupiau važiuoti „Eco” režimu.
 

Be „I-Save“ atnaujinimo, naujasis „Volvo FH“ pasižymi aptakesne kabinos forma. Siekiant sutaupyti dar daugiau degalų, „I-See“ įdiegta nauja funkcija, kuri leidžia nustatyti, kada yra efektyvu šiek tiek padidinti variklio sūkius ir riedėti tuščiąja eiga, net keliuose, kurie žmogaus akiai atrodo lygūs.

 

„Šis rezultatas reiškia, kad pasirinkę naująjį „Volvo FH“ su „I-Save“, vežėjai gali sumažinti degalų sąnaudas iki 10 proc., lyginant su „Volvo FH“, kuriame sumontuotas įprastas 13 l „Euro 6“ D pakopos variklis*. Iš tiesų galima sutaupyti netgi dar daugiau, nes daugelis klientų, perkančių naująjį „Volvo FH“ su „I-Save“, jais keičia senesnius sunkvežimius, kurių degalų sąnaudos yra didesnės“, – paaiškina Jessica Sandström.

Efektyvus degalų naudojimas ir puikios važiavimo savybės

Naujasis „Volvo FH“ su „I-Save“ yra didelis žingsnis į priekį ne tik degalų taupymo srityje. Optimizuotas variklio sukimo momentas plačiame sūkių diapazone užtikrina sklandų važiavimą ir suteikia galios, kurios reikia palaikyti dideliam ir pastoviam vidutiniam greičiui, net važiuojant sudėtingais maršrutais.
 

„Galima lengviau ir patogiau važiuoti taupant degalus net ir kalvotuose keliuose. Naujojo „Volvo FH“ aukščiausios klasės kabinos taip pat padeda vairuotojams patogiai dirbti viso reiso metu“, – užbaigia Jessica.
 

Pamatykite, kaip automobilių ir transporto temomis rašantis žurnalistas iš Vokietijos išbandė „Volvo FH“ su „I-Save“ degalų naudojimo efektyvumą važiuodamas „Green Truck Award“ maršrutu į šiaurę nuo Miuncheno.
 

Faktai apie naująjį „Volvo FH“ su „I-Save“

  • Naująjį „Volvo FH“ su „I-Save“ Europoje bus galima užsisakyti nuo 2020 m. rugsėjo
  • 13 l „Volvo“ variklis su „Turbo Compound“ technologija (Volvo D13TC), 460 AG (2 600 Nm) arba 500 AG (2 800 Nm)
  • „I-See“ sistema naudoja maršruto žemėlapius ir kinetinę sunkvežimio energiją
  • „I-Shift“ pavarų dėžė su tolimiesiems gabenimams optimizuota programine įranga („Eko” režimas)
  • „I-Cruise“ su „I-Roll“ sistema koreguoja greitį ir padeda mažinti degalų sąnaudas
  • Degalus taupanti galinė ašis
  • Tuščiąja eiga veikiančio variklio išjungimas
  • Kintamos galios vairo stiprintuvo siurblys.
  • Oro aptakų paketas


* Degalų sąnaudų skirtumas apskaičiuotas palyginus išlaidas dyzelinui ir „AdBlue“ („I-Save“): „Euro 6“ D pakopos D13TC variklis su tolimųjų gabenimų programine įranga lyginamas su „Euro 6“ D pakopos D13 eSCR varikliu be įdiegtos tolimųjų gabenimų programinės įrangos. Realios degalų sąnaudos priklauso nuo daugelio veiksnių, tokių kaip: vairuotojo patirtis, pastovaus greičio palaikymo sistemos naudojimas, transporto priemonės komplektacija, kroviniai, maršrutai ir oro sąlygos.

Didelės raiškos nuotraukos

Susiję pranešimai žiniasklaidai:

2020-02-27: „Volvo Trucks“ pristato naująjį „Volvo FH“ – naujos kartos sunkvežimį, sukurtą galvojant apie vairuotoją

2019-03-07: Naujas „Volvo FH“ su „I-Save“ sumažina degalų sąnaudas iki 7 %

Filmas: „Volvo FH“ su „I-Save“ degalų sąnaudų bandymas

Pamatykite, kaip automobilių ir transporto temomis rašantis žurnalistas iš Vokietijos išbandė „Volvo FH“ su „I-Save“ degalų naudojimo efektyvumą važiuodamas „Green Truck Award“ maršrutu į šiaurę nuo Miuncheno.

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.