Trucks

„Volvo Trucks” pradeda statyboms skirtų elektrinių sunkvežimių bandymus

Jau spalį „Volvo Trucks” pradės vien elektra varomų, statyboms skirtų transporto priemonių bandymus. Bendrovei „Swerock”, vienai iš didžiausių statybinių medžiagų gamybos ir paslaugų statybų pramonei tiekėjų Skandinavijoje, bus pristatyti du sunkvežimiai, kurie atitinka augančius kompanijos poreikius dėl triukšmo lygio bei emisijos mažinimo apgyvendintose miestų zonose.
„Volvo Trucks” ir „Swerock” bendradarbiaus vien elektra varomų sunkvežimių bandymuose ir realiomis sąlygomis testuos „Volvo FM” betonvežį ir „Volvo FMX” kablinį keltuvą.
„Volvo Trucks” ir „Swerock” bendradarbiaus vien elektra varomų sunkvežimių bandymuose ir realiomis sąlygomis testuos „Volvo FM” betonvežį ir „Volvo FMX” kablinį keltuvą.

Po sėkmingo serijinės gamybos elektrinių sunkvežimių, skirtų vietiniams gabenimams bei komunalinių paslaugų teikimui pristatymo, „Volvo Trucks” dabar pradeda dviejų elektra varomų statybinių sunkvežimių bei krovimo stotelių bandymus realiomis sąlygomis.

„Statybų sektoriuje naudojamiems sunkvežimiams paprastai keliami daug didesni galios ir tvirtumo reikalavimai nei kituose segmentuose, ir elektra varomi sunkvežimiai nėra išimtis, – sako „Volvo Trucks” viceprezidentas elektromobilumui Jonas Odermalmas. – Mūsų komerciniai sprendimai turi atitikti aukštus našumo ir parengties reikalavimus, sklandžiai suderintus su elektra varomų jėgos agregatų privalumais dėl mažesnės emisijos bei triukšmo lygio. Bandymai realiomis sąlygomis ir bendradarbiavimas su klientais yra svarbi tokių gaminių tobulinimo proceso dalis.”

Bandymuose dalyvauja elektra varomas „Volvo FM” betonvežis bei „Volvo FMX” kablinis keltuvas, aptarnausiantis didesnius infrastruktūros projektus.

Šiais bandymais bus siekiama įvertinti, kaip elektriniai sunkvežimiai gali padidinti našumą ir sumažinti poveikį klimato kaitai. Be duomenų apie šių transporto priemonių naudojimo efektyvumą, testavimo metu bus tiriama visa elektromobilumo ekosistema, siekiant išsiaiškinti baterijų krovimo galimybes atsižvelgiant į našumo poreikius. Elektra varomi sunkvežimiai bus vertinami pagal tylesnio transporto, darbo vietos saugumo ir vairuotojo komforto parametrus urbanizuotose teritorijose.

„Tokie bandymai yra itin svarbūs ir padeda mums geriau suprasti klientų veiklą, taip pat kaip elektromobilumas gali jiems padėti kasdieninėje veikloje atsižvelgiant į važiavimo ciklus, apkrovas, parengtį darbui, ridą bei kitus parametrus – ir visa tai naudojant tylesnį ir švaresnį transportą”, – sako „Volvo Trucks” elektromobilumo verslo vadovė Ebba Bergbom Wallin.

Dviejų elektra varomų sunkvežimių bandymai realiomis sąlygomis suteiks galimybę įvertinti, kaip jie bus naudojami ir atskleis tobulintinas sritis prieš tokio sprendimo įgyvendinimą ir jo pritaikymą platesniu mastu.

„Kartu su „Volvo Trucks” mes žengiame svarbų žingsnį link tvaraus transporto. Būsime dar arčiau ateities sunkvežimių, kurie sumažins emisijas nenaudojant iškastinio kuro. Šiuo metu eksploatuojame 15 hibridinių betonvežių, o šiais bandymais vertinsime vien elektra varomas transporto priemones”, – sako Hansas Orestas, „Swerock” gamybos vadovas.

Faktai apie elektrinių sunkvežimių bandymus 

  • Realiomis sąlygomis bus bandomi du elektriniai sunkvežimiai: „Volvo FM” betonvežis ir „Volvo FMX” kablinis keltuvas.
  • Bandomojo projekto rėmuose bendradarbiauja „Volvo Trucks” ir „Swerock”, projekto partneriai - JOAB ir „Saraka”.
  • Elektrinis „Volvo FM” betonvežis gabens betoną „Swerock” užsakovams miestų teritorijose.
  • Elektrinis „Volvo FMX” su kabliniu keltuvu bus naudojamas didesniems infrastruktūros projektams ir miestų statybose. 

Apie „Swerock”
„Swerock” yra viena iš didžiausių statybinių medžiagų gamybos ir paslaugų tiekėjų Skandinavijoje. Bendrovė valdo daugiau nei 360 karjerų ir 60 cemento gamyklų. „Swerock” taip pat vykdo atliekų perdirbimo veiklą, siekdami tausoti aplinką ir sumažinti išteklių išgavimą naujų statybinių medžiagų gamybai. „Swerock” priklauso „Peab Group”, kurioje dirba apie 17,000 darbuotojų, o pardavimai siekia 56 mlrd. Švedijos kronų.

Nuotraukų nuoroda 

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.