Trucks

„Volvo Trucks“ yra pasiruošę elektrifikuoti didelę dalį krovininių transporto priemonių

„Volvo Trucks“, šiais metais paskelbdami apie prekybos pradžią trimis naujais vien elektra varomais sunkiasvorių sunkvežimių modeliais mano, kad dabar yra tinkamas laikas paspartinti sunkiojo kelių transporto elektrifikavimą. Ši teigiama perspektyva grindžiama tuo, kad „Volvo“ elektriniai sunkvežimiai gali patenkinti įvairiausius transporto poreikius. Pavyzdžiui, ES beveik pusę visų sunkvežimiais gabenamų krovinių netolimoje ateityje galima gabenti elektriniais sunkvežimiais.
„Volvo Trucks“ yra pasiruošę elektrifikuoti didelę dalį krovininių transporto priemonių
„Volvo Trucks“ elektrosunkvežių gamą papildžius trimis naujais sunkvežimių modeliais, tai gali reikšmingai prisidėti mažinant krovinių vežimo keliais poveikį klimatui.

Stambūs nacionaliniai bei tarptautinio transporto paslaugų užsakovai rodo didelį susidomėjimą elektra varomomis transporto priemonėmis. Tai lemia tiek jų pačių ambicingi klimato tikslai, tiek vartotojai, reikalaujantys mažinti priklausomybę nuo iškastinio kuro ir užtikrinti švaresnį transportą.

„Vis daugiau transporto įmonių supranta, kad savo elektromobilumo kelionę jos turi pradėti būtent dabar, tiek dėl rūpinimosi aplinka, tiek dėl su konkurencija susijusių priežasčių – kad galėtų tenkinti klientų reikalavimus dėl tvaraus krovinių gabenimo. Dėl mūsų siūlomo plataus asortimento daug daugiau transporto įmonių gali pereiti prie elektra varomų transporto priemonių“, – sako Rogeris Almas, „Volvo Trucks“ prezidentas.

Elektra varomų transporto priemonių asortimentas papildytas trimis sunkiasvoriais sunkvežimiais
Pradėjus prekybą naujaisiais „Volvo FH“ ir „Volvo FM“ elektrosunkvežiais, elektra varomas transporto priemones bus galima naudoti ne tik miestuose, bet ir regioniniams gabenimams. Be to, naujasis elektrinis „Volvo FMX“ modelis suteikia naujų būdų tyliau ir švariau vykdyti transporto užduotis statybų sektoriuje.

Europai skirti naujieji elektriniai modeliai bus pradėti gaminti antrame 2022 m. pusmetyje. Jie prisijungia prie miesto transportui skirtų „Volvo FL Electric“ ir „Volvo FE Electric“, kurie šiai rinkai serijiniu būdu gaminami nuo 2019 m. Šiaurės Amerikoje „VNR Electric“ parduodamas nuo 2020 m. gruodžio. Paskelbus apie naujų sunkvežimių modelių prekybos pradžią dabar „Volvo Trucks“ siūlo šešis vidutinio svorio bei sunkiasvorius elektrinių sunkvežimių modelius – tai yra plačiausias komercinių elektrinių sunkvežimių asortimentas šioje pramonės srityje.

Galima patenkinti beveik pusę ES transporto poreikių
Pasiūlius naujus, didesnio krovumo sunkvežimius su galingesniais jėgos agregatais ir galinčius nuvažiuoti iki 300 km atstumą, „Volvo Trucks“ elektrines transporto priemones galima naudoti gabenant 45 % visų šiandien Europoje vežamų krovinių.* Tai leidžia reikšmingai prisidėti mažinant krovinių vežimo keliais poveikį klimatui, kuris pagal oficialią statistiką sudaro apie 6 % viso ES išmetamo CO2 kiekio.

„Europoje, taip pat ir kitose pasaulio vietose, artimiausiu metu sunkvežimių elektrifikavimo potencialas bus didžiulis, – sako Rogeris Almas. – Norėdami tai įrodyti, užsibrėžėme ambicingą tikslą: iki 2030 m. elektriniai sunkvežimiai turi sudaryti pusę mūsų Europoje parduodamų sunkvežimių, o šie trys naujieji sunkiasvoriai sunkvežimiai, kuriuos dabar pristatome, yra milžiniškas žingsnis siekiant šio tikslo.“

Platus elektrinių sprendimų pasiūlymas
Be elektrinių transporto priemonių, „Volvo Trucks“ elektrifikavimo programa apima visą ekosistemą su daugybe techninės priežiūros ir remonto bei finansavimo sprendimų, taip pat kitų galimybių, kad būtų galima lengviau ir greičiau pereiti prie elektra varomų transporto priemonių. Dėl tokio kompleksiško požiūrio klientams bus lengviau išlaikyti našumą ir kontroliuoti savo naujų elektrinių transporto priemonių parką.

„Šie kompleksiniai elektrifikuoto transporto sprendimai, kuriuos galime pasiūlyti kartu su pasauliniu prekybos atstovų tinklu ir serviso centrais, vaidins gyvybiškai svarbų vaidmenį užtikrinant klientų sėkmę“, – mano Rogeris Almas.

Kitas žingsnis – vandenilio kuro elementais varomi elektriniai sunkvežimiai
Žvelgiant toliau į ateitį, sunkius krovinius elektrinėmis transporto priemonėmis bus galima gabenti net ir ilgais atstumais. Siekdami patenkinti šiuos sudėtingus tiek didelio krovumo, tiek daug didesnio nuotolio reikalavimus, „Volvo Trucks“ planuoja naudoti vandenilio kuro elementus elektrai gaminti.

„Ši technologija sparčiai tobulėja ir mes siekiame elektrifikuoti taip pat ir ilgais atstumais važinėjančius sunkvežimius. Tam baterijas derinsime su kuro elementais“, – teigia Rogeris Almas. – Mūsų tikslas yra antroje šio dešimtmečio pusėje pradėti prekiauti kuro elementais varomais elektriniais sunkvežimiais. Neabejojame, kad galėsime tai pasiekti.“
 

„Volvo Trucks“ Europoje siūlomos elektrinės transporto priemonės

Modeliai

  • „Volvo FH Electric“ – regioniniam ir tarpmiestiniam transportui.
  • „Volvo FM Electric“ – universalus sunkvežimis vietinio sunkių krovinių gabenimo ir regioninio išvežiojimo užduotims.
  • „Volvo FMX Electric“ – švaresniam ir tylesniam transportui statybų sektoriuje.
  • „Volvo FE Electric“ – kroviniams išvežioti vietoje ir regione, atliekoms gabenti.
  • „Volvo FL Electric“ – vietiniams gabenimams ir krovinių išvežiojimui miestuose.
  • Programoje taip pat yra „Volvo VNR Electric“, skirtas Šiaurės Amerikos rinkai.

Techniniai duomenys

  • „Volvo“ FH, FM ir FMX Electric: Nuvažiuojamas atstumas – iki 300 km. 490 kW galia. Didžiausias sukimo momentas – 2 400 Nm. Baterijos talpa – iki 540 kWh. Bendroji junginio masė (GCW) – iki 44 tonų.
  • „Volvo FE Electric“: Nuvažiuojamas atstumas – iki 200 km. 330 kW galia. Didž. sukimo momentas – iki 850 Nm. Baterijos talpa – iki 264 kWh. Bendroji junginio masė (GCW) – 27 tonos.
  • „Volvo FL Electric“ Nuvažiuojamas atstumas – iki 300 km. 165 kW galia. Didž. sukimo momentas – iki 425 Nm. Baterijos talpa – iki 396 kWh. Bendroji junginio masė (GCW) – 16 tonų.

*Remiantis „Eurostat“ statistiniais duomenimis („Krovinių vežimas kelių transportu pagal atstumą“ (2018)), 45 % visų Europoje kelių transportu gabenamų prekių buvo vežamos mažesnį nei 300 km atstumą.
 

Aukštos kokybės nuotraukų NUORODA
NUORODA į susijusį pranešimą žiniasklaidai: „Volvo Trucks“ 2021 m. Europoje pristato elektrinių sunkvežimių gamą“
Filmo apie naujuosius sunkiasvorius elektrinius sunkvežimius NUORODA.

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.