Trucks

„Volvo Trucks“ išbandė elektrosunkvežius ekstremalios žiemos sąlygomis

Daugelis iš mūsų tai patyrėme – telefono baterija greitai išsikrauna, kai tik spusteli šaltukas. Siekdami išvengti panašaus likimo, „Volvo Trucks” išbandė savo elektra varomus sunkvežimius itin atšiauraus oro sąlygomis netoli Šiaurės poliarinio rato. Rezultatas? Baterijų našumą palaikanti funkcija „Ready to Run”, net kai temperatūra daug žemesnė už nulį.
Daugelis iš mūsų tai patyrėme – telefono baterija greitai išsikrauna, kai tik spusteli šaltukas.
Bandydami sunkvežimius, „Volvo Trucks“ įvertina visas nenuspėjamos gamtos sąlygas.

„Mūsų klientai gabena krovinius visame pasaulyje, todėl mūsų transporto priemonės turi visada atlikti jiems patikėtas užduotis. Bandymai atšiauriomis klimato sąlygomis yra būtini tiek įprastiems, tiek elektra varomiems sunkvežimiams,” – sako „Volvo Trucks” gaminių vystymo viceprezidentė Jessica Sandström.

Kas atsitinka elektra varomam sunkvežimiui, kai termometras rodo -25° C ir pučia atšiaurus vėjas? Norėdami tai sužinoti, „Volvo Trucks” šiaurės Švedijoje atliko bandymus žiemos sąlygomis.

„Bandydami mūsų sunkvežimius netoli poliarinio rato Švedijoje, galime įvertinti visas nenuspėjamos gamtos sąlygas, – tęsia Jessica Sandström. – Vėjas ant sunkvežimio suformavo ledo sluoksnį, ir tai leido įsitikinti, kad viskas tinkamai veikia net ir tokiomis ekstremaliomis aplinkybėmis. Bandymai parodė, kad mūsų elektriniai sunkvežimiai yra paruošti darbui net ir itin žemose aplinkos temperatūrose.”

Viena iš žiemos sąlygomis bandytų sistemų yra „Ready to Run” funkcija. Priklausomai nuo aplinkos oro sąlygų, ji paruošia sunkvežimį darbui pašildydama arba atvėsindama baterijas bei kabiną iki reikiamos temperatūros. Optimali temperatūra sklandžiam baterijų veikimui yra apie +25° C, ir vairuotojas gali lengvai įjungti išankstinį pašildymą ar atvėsinimą programėle.

Elektrosunkvežiai yra itin svarbūs siekiant sumažinti anglies dvideginio emisiją, tačiau jie kol kas užima kuklią sunkiasvorių transporto priemonių rinkos dalį. Vežėjams Europoje šiemet buvo pristatyti tik keli šimtai vien elektra varomų sunkvežimių.

„Mes skatiname pokyčius ir Europos rinkose užimame lyderiaujančias pozicijas elektra varomų sunkvežimių segmente. Vykdome serijinę elektrosunkvežių gamybą ir juos pristatome mūsų klientams Europoje bei Šiaurės Amerikoje. Siekiame, kad iki 2030 m. 50% visų pardavimų sudarytų elektra varomi sunkvežimiai,” – apibendrina Jessica Sandström.

Funkcija „Ready to Run“ bus siūloma Volvo FH, FM ir FMX Electric, naudojamiems regioniniuose gabenimuose ar nesudėtingiems statybų darbams.

Faktai apie „Volvo Trucks” elektrosunkvežius:

  • Šeši elektra varomi sunkvežimiai, skirti įvairioms gabenimų užduotims.
  • Volvo FH, FM ir FMX Electric yra sunkiasvoriai sunkvežimiai, bendroji sąstato masė 44 t. Užsakymai priimami Europoje, o jų gamyba prasidės antroje 2022 m. pusėje.
  • Serijinė distribuciniams gabenimams bei komunalinių paslaugų teikimui skirtų Volvo FL ir FE Electric modelių gamyba Europoje pradėta 2019 m.
  • Šiaurės Amerikos rinkai skirtas Volvo VNR Electric pradėtas gaminti 2020 m.
     

NUORODA į filmą apie funkciją „Ready to Run”

NUORODA į aukštos kokybės nuotraukas

NUORODA į elektromobilumo svetainę (anglų k.)

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.