Trucks

„DHL Freight“ ir „Volvo Trucks“ skatins iškastinio kuro nenaudojančius regioninių gabenimų sunkvežimius

„DHL Freight“, viena iš pirmaujančių kompanijų krovinių gabenimo kelių transportu Europoje ir „Volvo Trucks“ bendradarbiaus siekdami paspartinti sunkiasvorių elektrinių sunkvežimių naudojimą regioniniams gabenimams Europoje. Bendros pastangos yra dar vienas svarbus žingsnis link tvarių transporto sprendimų.
„DHL Freight“ ir „Volvo Trucks“ skatins iškastinio kuro nenaudojančius regioninių gabenimų sunkvežimius
„DHL Freight“ ir „Volvo Trucks“ skatins iškastinio kuro nenaudojančius regioninių gabenimų sunkvežimius

Iki šiol elektriniai sunkvežimiai buvo daugiausia naudojami trumpesniems atstumams miestuose ir urbanizuotose zonose. Šiuo metu „DHL Freight“ ir „Volvo Trucks“ inicijavo projektą, kuriuo sunkvežimiai įveiks didesnius atstumus. Išskirtinio, pirmą kartą pasaulyje vykdomo bandymo metu bus naudojamas vien elektra varomas „Volvo FH“ sąstatas, kurio bendroji masė sieks iki 60 t. Jau kovą sunkvežimis pradės darbą tarp dviejų „DHL Freight“ logistikos terminalų Švedijoje, kuriuos skiria maždaug 150 km atstumas. Bandymo metu „Volvo“ ir DHL įgaus vertingos patirties bei žinių apie reikiamą įkrovimo infrastruktūrą ir jos naudojimą. Gautos įžvalgos padės optimizuoti  nuvažiuojamą atstumą, gabenamo krovinio svorį ir įkrovimo stotelių skaičių vykdant įprastus gabenimus.

Bendradarbiaudami su „Volvo Trucks“ DHL daug dėmesio skiria ekologinio pėdsako mažinimui, o tvarumas yra neatsiejama šios bendrovės strategijos dalis.

„Siekiame sumažinti visą su logistika susijusią emisiją iki nulio. Dalį tikslų jau pasiekėme: palyginus su 2007 m., anglies dvideginio emisijas sumažinome 35 proc. Tačiau šioje kelionėje mums reikia novatoriškų technologinių sprendimų ir tvirtos partnerystės. Esu įsitikinęs, kad mūsų bendradarbiavimas su vienu iš didžiausių sunkvežimių gamintojų pasaulyje „Volvo Trucks“ padės mums pasiekti ambicingų aplinkosaugos tikslų krovinių gabenimo kelių transportu sektoriuje“, - sako „DHL Freight“ generalinis direktorius Uwe Brinks.

„Volvo Trucks“ skatina būtiną perėjimą nuo iškastinį kurą naudojančio transporto link elektra varomų transporto priemonių. Tai daroma atsižvelgiant į visus elektros ekosistemos aspektus: įkrovimo stoteles, maršrutų planavimą, transporto priemones,  techninę priežiūrą bei susijusias paslaugas.

„Transporto verslas greitai keičiasi, o tvarumas yra vis svarbesnis verslo pranašumas daugeliui mūsų klientų. Mes siūlome efektyvius transporto sprendimus, kurie padeda greitai pereiti prie alternatyvios energijos šaltinių, pavyzdžiui, elektros. Mes jau ilgą laiką  bendradarbiaujame su DHL. Jų pasaulinė patirtis logistikoje leidžia mums tirti sąlygas pereinant prie šios technologijos bei pritaikyti ją klientų poreikiams ir jų veiklai“, - sako „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas.

„DHL Freight“ vykdo įvairius tvarumo bei švarios energijos technologijų projektus ir Švedijoje pristatė į klimato tausojimą orientuotą krovinių pervežimo programą. Dalyvaujantys programoje klientai moka fiksuotą priemoką už kiekvieną gabenamą siuntinį ar paletę, o papildomai gautos pajamos yra  investuojamos į švarią energiją ir jos naudojimą Švedijoje.

„Logistikos sektorius susiduria su dideliais iššūkiais, kurie kartu atveria ir galimybių mažinant emisijas krovinių gabenimuose. Bendradarbiavimas su „Volvo Trucks“ padeda „DHL Freight“ atlikti dar svaresnį vaidmenį pereinant prie tvarių alternatyvų ir yra dar vienas reikšmingas mūsų ilgalaikės klimato atžvilgiu tvaraus transporto strategijos įrodymas“, - aiškina „DHL Freight Sweden“ generalinis direktorius Robertas Zanderis.

Šiuo metu serijiniu būdu gaminami gabenimams miestuose skirti „Volvo FL Electric“ ir „Volvo FE Electric“ modeliai. „DHL Supply Chain“ neseniai Londone pradėjo naudoti naują „Volvo FL Electric“ - pirmąjį krovinių pristatymams skirtą vien elektra varomą „Volvo“ sunkvežimį Didžiojoje Britanijoje.

2020 m. pabaigoje „Volvo Trucks“ Šiaurės Amerikoje paskelbė apie „VNR Electric“ prekybos pradžią, o Europoje sunkiasvorių elektrosunkvežių gamos pardavimai prasidės šiais metais.

„Esame įsipareigoję, kad iki 2040 m. visi mūsų parduodami sunkvežimiai nenaudos iškastinio kuro,” - apibendrina Rogeris Almas.


Apie projektą:

  • DHL ir „Volvo“ projekto pradžia -  pirmasis 2021 m. ketvirtis ir bus Švedijos inovacijų agentūros „Vinnova“ vykdomos iniciatyvos REEL, skatinančios perėjimą prie elektra varomų krovininio transporto sistemos dalimi.
  • Gabenimai vykdomi 150 km maršrutu iš Geteborgo į Jonšiopingą Švedijoje.
  • Įkrovimas bus atliekamas DHL terminale Jonšiopinge ir „Volvo Truck“ sunkvežimių centre Geteborge.

 

NUORODA į didelės raiškos nuotraukas

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.