Trucks

Italijos vežėjas įsigijo 1000 „Volvo“ sunkvežimių su naujausia degalus taupančia technologija

„Lannutti Group“, transporto ir logistikos kompanija iš Italijos, užsisakė 1000 naujų „Volvo FH“ sunkvežimių su naujausia degalus taupyti padedančia technologija „I-Save“. Kompanija įžvelgia potencialą sumažinti savo degalų sąnaudas iki 10 % bei anglies dvideginio emisiją.
Italijos vežėjas įsigijo 1000 Volvo sunkvežimių su naujausia degalus taupančia technologija

 

„Lannutti Group“ vykdo veiklą aštuoniose Europos šalyse ir valdo 1800 sunkvežimių parką. Sprendimas investuoti į 1000 naujų „Volvo FH“ sunkvežimių buvo priimtas po išsamaus, vienerius metus trukusio degalų sąnaudų bandymo, kuriame naujasis „Volvo FH“ su „I-Save“ buvo lyginamas su kitais mišriame parke esančiais sunkvežimiais. Rezultatas buvo stulbinantis - degalų sąnaudos buvo mažesnės 10 proc., palyginus su beveik identiškos komplektacijos sunkvežimiu. *

„Atnaujindami „Lannutti Group “ parką, pirmenybę teikiame mažai teršalų išmetančioms transporto priemonėms. Be patikimumo, mums svarbiausi veiksniai yra kuo mažesnis sunkvežimio svoris, kuris leidžia padidinti naudingąją apkrovą ir taupyti degalus. Po bandymo nusprendėme, kad visi nauji „Volvo“ sunkvežimiai turėtų būti su „I-Save““, - sako „Lannutti Group “ generalinis direktorius Valteris Lannutti.

„Volvo FH“ versija su „I-Save“ apjungia ypač efektyviai degalus naudojantį variklį su tolimiesiems gabenimams pritaikytomis ir degalus taupančiomis funkcijomis. Juose taip pat įdiegtos papildomos, saugumą užtikrinančios kelio juostos keitimo ir vairuotojo budrumo sistemos, kurios padeda išvengti nelaimingų atsitikimų.

„Mes neaukojame saugumo. Svarbu pasiūlyti vairuotojams saugią ir patogią darbo vietą, tačiau tai kartu yra būdas padėti užtikrinti mūsų pristatymus. Laimei, dauguma eismo įvykių yra nedideli. Tačiau sunkvežimiams dažnai reikia remonto, o prastovos kaina yra didelė. Manau, kad papildomos saugumo sistemos yra gera investicija“, - sako Valteris Lannutti.

1000 užsakytų „Volvo FH“ su „I-Save“ bus pristatyti „Lannutti“ 2021 ir 2022 m.

„Mes palaikome ilgus ir patikimus verslo santykius su „ Lannutti Group“ ir labai didžiuojuosi, kad jie pasitiki„ Volvo“ ir patvirtina puikias „ I-Save“ degalų sąnaudas. Tai yra svarbu tiek klimatui, tiek mūsų klientams“, - sako Roger Alm, „Volvo Trucks“ prezidentas.

 

Faktai

Kiekviena „I-Save“ funkcija sukurta siekiant sumažinti degalų sąnaudas.

Volvo FH“ su „I-Save“:

  • D13TC („Turbo Compound“) 460 AG (2 600 Nm) arba 500 AG (2 800 Nm) variklis
  • Padedančios taupyti degalus galinės ašys
  • Tuščiąja eiga veikiančio variklio automatinis išjungimas
  • Reguliuojanti greitį ir degalų sąnaudas „I-Cruise“ su „I-Roll“
  • Kintamo tūrio vairo stiprintuvo siurblys
  • Atnaujinta „I-See“
  • Atnaujinta „I-Shift“ su tolimiesiems reisams optimizuota programine įranga

* palyginti su standartiniu „Volvo FH“ su „Euro 6“ C pakopos varikliu.

 

Nuoroda į didelės raiškos nuotraukas

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.