Trucks

„Girteka Logistics“ perka 2.000 „Volvo“ sunkvežimių

„Girteka Logistics“, viena iš pirmaujančių logistikos bendrovių Europoje, investuos į ne mažiau kaip 2.000 naujos kartos „Volvo FH“ sunkvežimių pirkimą. Pagerintas saugumas, didesnis komfortas vairuotojams bei mažesnės degalų sąnaudos yra vieni iš svarbiausių kriterijų vykdant parko atnaujinimą.
„Girteka Logistics“ perka 2.000 „Volvo“ sunkvežimių

 

Lietuvoje įsikūrusi „Girteka Logistics“, teikianti paslaugas Europos ir Rusijos rinkose, valdo 8.000 sunkvežimių parką ir yra įdarbinusi 15.000 vairuotojų.

Siekis užtikrinti teikiamų gabenimo paslaugų tolimais atstumais kokybę, degalų naudojimo efektyvumas, saugumas ir komfortas vairuotojams yra svarbiausi „Girteka Logistics“ prioritetai bei pagrindinės priežastys, lėmusios sprendimą investuoti į 2.000 naujų „Volvo FH“ sunkvežimių pirkimą.

„Naujajame „Volvo FH“ yra optimizuota nuolatinė parengtis darbui ir degalų ekonomija, o vairuotojui suteikiama puiki darbo aplinka. Šia investicija prisidėsime prie didesnio saugumo keliuose, o taip pat sumažinsime emisijas dėl puikių degalų sąnaudų. Mes džiaugiamės bendradarbiaudami su „Volvo Trucks“ kelionėje link nulinės avarijų vizijos ir poveikio aplinkai mažinimo“, - sako „Girteka Logistics“ generalinis direktorius Edvardas Liachovičius.

„Volvo Trucks“ neseniai pristatė naują sunkvežimių gamą su tolimųjų gabenimų flagmanu„Volvo FH“. Jame įdiegta nauja vairuotojo sąsaja, kaip papildoma saugumo įranga siūlomi adaptyvūs tolimųjų šviesų žibintai, o degalų sąnaudos tapo mažesnės.

„Volvo FH“ su „I-Save“ technologija apjungia ypač taupiai degalus naudojantį variklį ir pažangias degalų taupymo funkcijas, kurios naujausioje „I-Save“ versijoje išlaidas degalams leidžia sumažinti iki 10 procentų.* Iš 2.000 „Girteka Logistics“ užsakytų naujų sunkvežimių didelė dalis bus su „I-Save“ technologija.

„Išbandėme „Volvo FH“ su „I-Save“ ir pamatėme didelį degalų taupymo potencialą, kuris yra naudingas tiek verslui, tiek aplinkai“, - aiškina Edvardas Liachovičius.

„Girteka Logistics“ įspūdingo dydžio investicijas vertina kaip logišką 15 metų trukmės puikaus bendradarbiavimo su „Volvo Trucks“ tęsinį.

„Mes palaikome ilgus, konstruktyvius santykius su „Girteka Logistics“ ir labai didžiuojamės jų sprendimu investuoti į mūsų naujus ir pažangius sunkvežimius. Naujos kartos sunkvežimiai sumažina emisiją, o našumą ir vairuotojo patirtį iškelia į dar aukštesnį lygį. Tikiuosi, kad ir toliau bendradarbiausime su „Girteka Logistics“ visais dar tvaresnio transporto aspektais“, - sako „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas.

Didžiąją dalį „Girteka Logistics“ anksčiau įsigytų „Volvo“ sunkvežimių finansavo „Volvo Financial Services“, ir nemaža dalis iš naujai užsakytų 2.000 sunkvežimių taip pat bus finansuojami remiantis ta pačia struktūra.

Naujosios „Volvo Trucks“ sunkiasvorių sunkvežimių gamos gamybos pradžia numatoma 2021 m. kovą, o užsakyti sunkvežimiai „Girteka Logistics“ bus pristatyti per šiuos metus.
 

* Degalų sąnaudų skirtumas apskaičiuotas palyginus išlaidas dyzelinui ir „AdBlue“. Naujos kartos „Volvo FH“ su „I-Save“ D13TC Euro 6 D pakopos varikliu bei įdiegtu tolimųjų gabenimų programinės įrangos paketu lyginamas su klasikiniu „Volvo FH“, kuriame sumontuotas D13 eSCR Euro 6 D pakopos variklis ir neįdiegta tolimųjų gabenimų programinė įranga. Realios degalų sąnaudos priklauso nuo daugelio veiksnių, tokių kaip: vairuotojo patirtis, pastovaus greičio palaikymo sistemos naudojimas, transporto priemonės komplektacija, kroviniai, maršrutai ir oro sąlygos.
 

LINK to high resolution images

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.