Trucks

„ICA Sweden“ su „Volvo Trucks” pradeda kelionę link elektromobilumo

„Volvo Trucks“ pristatys vien elektra varomą sunkvežimį didžiausiam maisto prekių mažmenininkui Švedijoje „ICA Sweden”. Sunkvežimiu bus gabenami šaldyti maisto produktai Stokholme. Iškastinio kuro nenaudojanti transporto priemonė taip pat sumažins triukšmo lygį ir oro taršą.
„ICA Sweden“ su „Volvo Trucks” pradeda kelionę link elektromobilumo
„Volvo FL Electric“ ir „Volvo FE Electric“ daugiausia naudojami prekių išvežiojimui miestuose. Maisto prekių prekybininkas ICA pradeda perėjimą prie elektrinio transporto. Dar 2019 m. šie modeliai buvo vieni iš pirmųjų, pradėtų gaminti serijiniu būdu.

Naujas „Volvo FE Electric“ į gatves išvažiuos pirmame 2021 m. pusmetyje ir vykdys įprastas prekių gabenimo užduotis. Šis pristatymas yra svarbus pirmasis „Volvo Trucks“ ir ICA dar 2020 m. lapkritį paskelbto bendradarbiavimo žingsnis, kurio metu bus pritaikomi tvaraus transporto sprendimai, mažinantys transporto poveikį aplinkai.

Siekdami parinkti elektrosunkvežiams tinkamus maršrutus ICA kartu su „Volvo Trucks“ elektromobilumo ekspertais tyrė ir optimizavo naujos ICA transporto priemonės keliamąją galią, važiavimo ciklus, nuvažiuojamą atstumą ir konstrukcinius sprendimus.

„Kartu su ICA išanalizavome kelis logistikos maršrutus Švedijoje ir panaudojome „Volvo Trucks“ nuvažiuojamo atstumo simuliatoriumi. Dalijimasis duomenimis ir jų analizavimas yra itin svarbus norint apskaičiuoti transporto energijos sąnaudas - įskaitant pakrovimą ir iškrovimą - realiais maršrutais ir realiu laiku eismo situacijose, ir taip rasti geriausią įmanomą sprendimą kasdieninėms ICA transporto užduotims“, - paaiškina Johanas Larssonas, „Volvo Trucks“ elektrinių sprendimų direktorius.

ICA užsisakytas vien elektra varomas „Volvo“ sunkvežimis savo maršrute nereikalauja papildomo įkrovimo dienos metu, todėl dabar naudojamą transporto priemonę lengva pakeisti elektriniu modeliu.

„ICA Sweden“ ir „Volvo Trucks“ turi daug patirties mažindami poveikį aplinkai. „ICA Group“ savo dukterinei įmonei Švedijoje iškėlė tikslą iki 2030 m. turėti iškastinio kuro nenaudojančią transporto sistemą, o miestuose šis tikslas turėtų būti pasiektas jau iki 2025 m. Tikslo bus siekiama investuojant į naujas technologijas ir remiant biodegalų gamybos didinimo iniciatyvas.

Svarbi „Volvo Trucks“ ir ICA bendradarbiavimo dalis apima elektrinius transporto sprendimus Švedijoje, tiek miesto centruose, tiek galiausiai regioniniuose gabenimuose. „ICA Sweden“ ir „Volvo Trucks“ dirbs kartu, kad padėtų pagrindus tvaraus transporto sprendimams, naudodamiesi esamais produktų ir paslaugų pasiūlymais ir kartu išbandydami naujas technologijas. Abi bendrovės ir toliau kartu tirs elektra varomų sunkvežimių galimybes „ICA Sweden“ logistikoje.

„Mums labai malonu pradėti kelionę tvaraus transporto link. Nuolat stengiamės kuo labiau sumažinti poveikį klimatui visuose lygmenyse – didėjantis elektra varomo transporto naudojimas yra puikus to įrodymas. Bendradarbiaudami su „Volvo Trucks“ mes turime galimybę įgyvendinti elektrinio transporto sprendimą, kuris atitinka mūsų krovumo  ir nuvažiuojamo atstumo poreikius, bet ir prisideda prie žymiai ekologiškesnio transporto“, - sako Emma Lindström, „ICA Sweden” logistikos direktorė.

2019 m. pristatyti „Volvo FE Electric” ir „Volvo FL Electric” yra vien elektra varomi sunkvežimiai, geriausiai pritaikyti prekių gabenimui ar komunalinių paslaugų teikimui miestuose. „Volvo Trucks“ šiuo metu vydo sunkiasvorių elektrinių sunkvežimių „Volvo FH“, „Volvo FM“ ir „Volvo FMX“ bandymus, kurie bus naudojami regioniniams gabenimams ir miestų statyboms. Šių sunkvežimių pardavimo pradžia numatyta 2021 m., o serijinė gamyba prasidės 2022 m.

 

Faktai apie “ICA Sweden” naująjį „Volvo FE Electric“

·         „Volvo FE Electric” 6x2

·         26 t sąstato masė

·         Keturi akumuliatorių paketai su 66 kWh baterijomis

·         Antstato gamintojo sumontuotas šaldymo įrenginys, maitinamas nuo sunkvežimio baterijų

·         „Volvo FE Electric“ ir „Volvo FL Electric“ serijinė gamyba pradėta 2019 m.

 

Faktai apie „ICA Sweden”

ICA, valdanti apie 1.300 parduotuvių tinkle ir užimanti apie 36 proc. rinkos dalį, yra didžiausia maisto prekių mažmeninė prekybininkė Švedijoje. Veikla vykdoma bendradarbiaujant su nepriklausomais ICA mažmenininkais, kurie turi ir valdo savo parduotuves, jiems suteikiant galimybę pritaikyti koncepcijas ir pasiūlymus vietos poreikiams. „ICA Sweden” transportas, tiekiantis prekes į parduotuves, kasdien nuvažiuoja apie 125.000 km.

 

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.