Trucks

Pradedama serijinė naujos kartos „Volvo” sunkvežimių gamyba

„Volvo” gamyklose Švedijoje, Belgijoje ir Rusijoje pradedama naujos kartos FH, FH16, FM ir FMX sunkvežimių gamyba.
Anglies dvideginio atžvilgiu neutralioje Tuvės gamykloje Geteborge pradedama naujos kartos „Volvo Trucks“ sunkvežimių gamyba
Anglies dvideginio atžvilgiu neutralioje Tuvės gamykloje Geteborge pradedama naujos kartos „Volvo Trucks“ sunkvežimių gamyba

„Labai džiaugiamės, kad mūsų naujieji sunkvežimiai netrukus pasieks mūsų klientus. Visi keturi modeliai buvo kuriami didžiausią dėmesį sutelkiant į vairuotojo aplinkos, saugumo ir efektyvumo gerinimą, todėl jie yra našesni nei jų pirmtakai“, - sako „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas.

Dėl statesnių visiškai naujos „Volvo FM“ ir „FMX“ kabinos statramsčių jos viduje tapo šviesiau, o vidinė erdvė padidėjo vienu kubiniu metru. Matomumą aklojoje zonoje gali padidinti keleivio pusės veidrodžio korpuse montuojama kamera.

Kiti svarbūs atnaujinimai yra naujas prietaisų skydelis ir didinantys saugumą, kaip papildoma „Volvo FH“ ir „FH16“ įranga siūlomi adaptyvieji tolimųjų šviesų žibintai. Naujieji „Volvo FH“ ir „FM“ gali būti individualiai pritaikomi ženkliam degalų sąnaudų ir emisijos mažinimui remiantis „Volvo FH“ su „I-Save“ technologiniais sprendimais.

„Didžiuojamės investicijomis į šiuos keturis naujus modelius, kurie labai prisidės tiek prie didesnio saugumo keliuose, tiek dar mažesnio poveikio aplinkai. Naujų sunkvežimių pristatymas reikalauja intensyvių inžinerinių darbų ir plataus masto komandinio darbo visoje „Volvo“ organizacijoje, įskaitant ir mūsų tiekėjus, todėl ši gamybos pradžia, atsižvelgiant į iššūkių kupinus metus, yra ypatinga“, - paaiškina „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas.

Stiprinant „Volvo Trucks“ įsipareigojimą diegti tvarius transporto sprendimus, naujieji „Volvo FH“, „FM“ ir „FMX“ taip pat buvo kuriami naudojimui ir su elektriniais jėgos agregatais, kurių gamyba prasidės 2022 m. „Tai reiškia, kad mūsų klientų perėjimas link iškastinio kuro nenaudojančio transporto bus sklandus, nes jie ir toliau galės naudoti savo mėgstamą „Volvo“ sunkvežimių modelį“, - sako Rogeris Almas.

Praėjusiais metais Europoje pristatyta nauja sunkvežimių gama sulaukė didelio klientų susidomėjimo, kurie jau užsisakė daugiau nei 12.000 sunkvežimių. 2021 metais naujų sunkvežimių pristatymai bus tęsiami kitose rinkose.

Iš pradžių sunkvežimiai bus surenkami „Volvo Trucks“ gamyklose Geteborge Švedijoje, Gente Belgijoje ir Kalugoje Rusijoje. Jau kovą gamyba pradedama Tuvės gamykloje Geteborge.

„Mes ilgai ruošėmės šiai puikių gaminių gamybos pradžiai. „Tuve“ gamyklos komanda džiaugiasi pradėdama surinkimo darbus ir pasirengusi pristatyti naujausius ir aukščiausios kokybės sunkvežimius mūsų klientams “, - aiškina „ Tuve“ gamyklos viceprezidentas Martin Folin.

Naujieji sunkvežimiai siūlomi su įvairiomis kabinų modifikacijomis ir gali būti pritaikyti įvairiausioms užduotims. „Volvo Trucks“ itin daug dėmesio skyrė vairuotojo antrųjų namų, kuriais dažnai tampa tolimųjų reisų sunkvežimiai, kūrimui. Regioniniams gabenimams skirtuose sunkvežimiuose kabina dažnai tampa mobiliu biuru, o statybose sunkvežimiai yra tvirti bei praktiški darbo įrankiai.

Matomumas, patogumas, ergonomika, žemas triukšmo lygis, manevringumas ir saugumas yra svarbiausios naujųjų modelių savybės, kurios atsispindi ir šių sunkvežimių išorėje.

NUORODA į aukštos kokybės nuotraukas

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.