Trucks

„Volvo Trucks“ gavo rekordinį elektrinių sunkvežimių užsakymą

„Volvo Trucks“ sulaukė rekordinio didžiausios Šiaurės Europoje laivininkystės ir sausumos transporto logistikos bendrovės DFDS užsakymo - 100 elektrinių „FM Electric“ sunkvežimių. Tai yra didžiausias elektra varomų sunkvežimių užsakymas „Volvo Trucks“ istorijoje bei vienas iš stambiausių visame pasaulyje.
volvo-trucks-receives-record-order-for-electric-trucks
Pirmąjį „Volvo FM Electric“ bendrovei DFDS rugpjūtį perdavė „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas (dešinėje). Kitų 100 elektrosunkvežių pristatymai prasidės paskutinį 2022-ųjų ketvirtį.

„Tai yra svarbus žingsnis link mūsų įsipareigojimo pervežimuose nenaudoti iškastinio kuro, ir aš labai džiaugiuosi partneryste su DFDS. Kartu mes parodome pasauliui, kad sunkiasvoriai elektriniai sunkvežimiai jau šiandien yra gyvybingas sprendimas. Tikiu, kad tai paskatins dar daugiau klientų žengti pirmuosius užtikrintus žingsnius jų elektromobilumo kelionėje,“ -  sako „Volvo Trucks“  prezidentas Rogeris Almas.

Pirmieji „Volvo FM Electric“ sunkvežimiai DFDS bus pristatyti paskutiniame 2022-ųjų ketvirtyje  ir tęsis 2023 m. Šiuos sunkvežimius DFDS naudos regioniniams gabenimams ir tolimiesiems reisams Europoje tarp įmonės logistikos centrų.

„DFDS yra įsipareigoję mažinti CO2 emisiją ir kurti tvarią tiekimo grandinę. Mes suprantame, kokia yra elektrifikacijos svarba siekiant CO2 mažinimo tikslų ir aš tikiu, kad galime įkvėpti ir kitus mums žengiant šių svarbių pokyčių keliu,“ – paaiškina DFDS viceprezidentas ir logistikos vadovas Niklas Anderssonas.

44 t bendrosios sąstato masės „Volvo FM Electric“ gali įveikti iki 300 km atstumą, kurį galima padidinti pakraunant baterijas pietų sustojimo metu. Sunkvežimių baterijas galima krauti tiek naktinio stovėjimo laikotarpiu (kiekvienas sunkvežimis yra aprūpintas AC krovikliu iš kintamosios srovės), tiek greitojo krovimo stotelėse iš nuolatinės srovės (DC). DFDS sunkvežimių finansavimo paslaugas suteikė „Volvo Financial Services“.

Elektrosunkvežių lūžio taškas Europoje

Elektromobilumo tendencija įgauna vis didesnį pagreitį rinkoje. Šiemet Europoje jau registruoti keli šimtai sunkvežimių virš 16 t. Iš jų beveik 40 proc. sudaro elektriniai „Volvo“ sunkvežimiai.

„Siekiame skatinti transformaciją link elektra varomų sunkvežimių, o mūsų lyderiaujanti pozicija rodo, kad esame teisingame kelyje. Mūsų tikslas – kad 2030-aisiais pusė pristatytų sunkvežimių būtų varomi elektra. Džiaugiamės, kad mūsų klientų susidomėjimą pradeda atspindėti ir augantis užsakymų skaičius, kaip ir šis įspūdingas DFDS užsakymas“, - sako „Volvo Trucks“  prezidentas Rogeris Almas.

Serijinę elektra varomų sunkvežimių gamybą „Volvo Trucks“ pradėjo dar 2019 m. ir tapo vienu iš pirmųjų elektrinių sunkiasvorių transporto priemonių gamintojų. Šiuo metu galima užsisakyti šešis elektrinius sunkvežimius: „Volvo FH“, „Volvo FM“, „Volvo FMX“, „Volvo FE“, „Volvo FL“ ir Šiaurės Amerikos rinkai skirtą „Volvo VNR“.

Apie DFDS

DFDS teikia gabenimų paslaugas keltais ir sausumos keliais Europos bei kitose rinkose, įmonės metinė apyvarta siekia 19 mlrd. Danijos kronų. Įmonėje dirba 10 tūkst. darbuotojų daugiau nei 20-je šalių. Pagrindinė DFDS būstinė įsikūrusi Kopenhagoje, įmonės akcijos kotiruojamos Kopenhagos „Nasdaq“ biržoje.

 

NUORODA į didelės raiškos nuotraukas

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.