Trucks

Išskirtinis „Volvo FMX“ Lietuvos kasybos įmonės parke

Vieną iš didžiausių dolomito karjerų Lietuvoje eksploatuojanti AB „Klovainių skalda“ įsigijo naują įspūdingų galimybių „Volvo FMX“. Didelė keliamoji galia ir mažos degalų sąnaudos tapo kertiniais akmenimis pasirenkant „Volvo“ pagamintą savivartį. Su šiuo pirkiniu kasybos įmonė žengė tvirtą žingsnį mažindami anglies dvideginio emisiją bei didindami darbų saugumą ir našumą.
Tvirčiausas FMX Lietuvoje, galintis gabenti iki 36 t skaldos, jau pradėjo darbus kasybos įmonėje „Klovainių skalda”.

Įmonės kasybos technikos parką papildė naujos kartos itin tvirtas „Volvo FMX” 8x6 konfigūracijos savivartis. Jis bus naudojamas uždarame karjere, kurį eksploatuoja „Klovainių skalda“ - viena iš „Milsa” grupės įmonių, turinčių daugiau nei 60 metų smulkinto granito ir dolomito gamybos patirtį.

FMX puikiai tinka smulkinto dolomito ir granito gabenimui dėl didelės prošvaisos bei 12,8 litro Euro 6 variklio, išvystančio 540 AG ir 2 600 Nm sukimo momentą. 20 t apkrovos priekinės ašys, 38 t svorį atlaikanti galinių ašių grupė bei automatiškai įsijungianti priekinė varomoji ašis šiuo savivarčiu „Klovainių skaldai“ leidžia efektyviai gabenti iki 36 t skaldos.

„Siekdami darniai ir tvariai vystyti verslą, nusprendėme investuoti į naują techniką.  Įvairiose savo karjero gamybos linijose atlikome ne vieną krovos bei pravažumo bandymą. Čia geriausiai pasirodė „Volvo“ savivartis. FMX leis dvigubai sumažinti degalų sąnaudas gabenant beveik tokį patį svorį lyginant su mūsų technikos parke dabar esančiais savivarčiais,“ – sako AB „Klovainių skalda“ gamybos direktorius Gediminas Mozūras.

Pavarų dėžė „I-Shift“ su trimis palėtintomis pavaromis įgalina važiuoti itin mažu greičiu. Prireikus geresnio sukibimo su kelio danga, pakanka pasukti valdiklį, kad būtų aktyvuotos tarpratinio arba tarpašinio diferencialo blokavimo funkcijos. Reguliuojamo palenkimo kampo vairaratis vairuotojams leidžia pasirinkti patogiausią vairavimo padėtį ir sumažina nuovargį.

Savivarčio antstatą pagamino ir sumontavo „KH Kipper”. Grandine valdoma galinė siena, 12 mm plieninis dugnas, visiškai kabiną ir hidraulinį cilindrą dengiantis stogas, už abiejų galinių ašių esantys akmenų peiliai užtikrina krovos darbų saugumą ir patogumą.

„Tai buvo techniškai sudėtingas projektas. Džiaugiamės, kad drauge su partneriais užsakovui galėjome pristatyti vienintelį tokį „Volvo” Lietuvoje. Šis FMX jau dirba karjere, o vairuotojai įvertino vairavimo ir kabinos komfortą nuo pat pirmos akimirkos“, – sako Marius Lukošius, „Volvo Trucks Lietuva“ pardavimų vadovas.

NUORODA į filmą

Daugiau apie FMX

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.