Trucks

„Volvo Trucks” patobulino miestui skirtų sunkvežimių vairuojamumą ir efektyvumą

Dažniausiai distribuciniams gabenimams naudojamuose „Volvo” FL ir FE sunkvežimiuose bus montuojamos naujos pavarų dėžės, užtikrinsiančios sklandų važiavimą ir darbo našumą.
„Volvo Trucks” patobulino miestui skirtų sunkvežimių vairuojamumą ir efektyvumą
Volvo FL ir FE: dvi naujos pavarų dėžės ir trys važiavimo režimai: ekonomiškas, našus ir bekelės.

Dažniausiai distribuciniams gabenimams naudojamuose „Volvo” FL ir FE sunkvežimiuose bus montuojamos naujos pavarų dėžės, užtikrinsiančios sklandų važiavimą ir darbo našumą.

 

„Volvo FL“ yra mažas ir manevringas „Volvo Trucks“ modelis, dėl naujosios pilnai automatinės pavarų dėžės (dabar su 8 pavaromis) pasižymintis iki 4 % mažesnėmis degalų sąnaudomis.

 

„Su naująja pavarų dėže taip pat siūlome pilnavertį PTO (galios nuėmimo įtaiso) funkcionalumą. Dėl to naujoji pavarų dėžė yra universalesnė ir puikiai tinkančia savivarčiams, specialios paskirties transportui ar kitiems, panašias užduotis atliekantiems sunkvežimiams“, – sako FL ir FE produktų vadovas Kennethas Ackerbergas.

 

Į didesnį „Volvo FE“ dabar montuojama atnaujinta, identiška kaip ir sunkiasvoriuose FM ir FH modeliuose naudojama automatizuota „I-Shift“ pavarų dėžė, todėl pavaros perjungiamos iki 30 % greičiau.

 

„I-Shift” sąveikos su varikliu atnaujinimas leido pasiekti reikšmingą važiavimo charakteristikų pagerinimą. Greitesnis sankabos aktyvavimas užtikrina beveik nepertraukiamą sukimo momentą. Pavaros perjungiamos sklandžiai, o vairavimas tapo patogesnis.

 

„Greitesnis pavarų perjungimas leidžia optimizuoti pavarų parinkimą. Miestuose tenka nuolatos sustoti ir vėl pajudėti, todėl pavaros perjungiamos itin dažnai. Vairuotojai patobulinimus tikrai pastebės ir įvertins“, – tęsia Kennethas Ackerbergas.

 

Trys režimai efektyvesniam vairavimui

Siekiant pagerinti ir optimizuoti vairuotojo darbą su FL ir FE, siūlomos trys važiavimo parinktys: ekonomiškas, našus ir bekelės. Kiekvienas režimas pasirenkamas nuspaudus mygtuką prietaisų skydelyje.

 

„Kad būtų dar lengviau taupyti degalus, važiuoti pradedama „eco” režimu. Našumo režimas lengvai aktyvuojamas mygtuko spustelėjimu. Siūlome ir bekelės režimą, kadangi šie sunkvežimiai gali būti naudojami ir lengviems statybų darbams“, – apibendrina Kennethas Ackerbergas.

 

Bekelės režimas užtikrina geresnį ir saugesnį vairavimą važiuojant mažu greičiu. Sunkvežimis lengviau kontroliuojamas ir palengvina darbą važiuojant blogais keliais ar bekele.

 

NUORODA į aukštos kokybės nuotraukas.

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.