Trucks

„Volvo Trucks“ 30 proc. paspartino „I-Shift“ pavarų perjungimą

„Volvo Trucks“ išmanioji automatizuota pavarų dėžė „I-Shift“ tapo dar greitesnė. Dėl greitesnės transmisijos reakcijos sklandžiau važiuos tiek dyzeliniai, tiek elektra varomi sunkiasvoriai sunkvežimiai.
Volvo Trucks increases I-Shift gearbox shifting speed by up to 30%
Dėl 30% greitesnio pavarų perjungimo vairuotojai įvertins teigiamus pokyčius.

Valdyti sunkvežimius bus gerokai patogiau. Didžiausius pokyčius lėmė naujas sąveikos būdas tarp „I-Shift“ pavarų dėžės ir variklio. Esminiu pakeitimu tapo trumpesnis sukimo momento perdavimo pertraukimas dėl spartesnio sankabos aktyvavimo. Pavarų perjungimas tapo dar tolygesnis, o tai leidžia vairuoti sklandžiau.

 

„Dėl greitesnio pavarų perjungimo galima dar greičiau parinkti efektyviausią tuo metu pavarą. Kuo geriau pavarų perjungimo strategija atitinka kelio profilį ir reljefą, tuo labiau vairuotojai pastebi ir įvertina tuos pokyčius. „I-Shift“ transmisijoje pavaros dabar perjungiamos iki 30 proc. greičiau, ir tokį skirtumą vairuotojai tikrai pastebės“, – sako „Volvo Trucks“ transmisijų vadovas Päras Bergstrandas.

 

Greitesnį pavarų perjungimą lėmė keletas svarbių patobulinimų. Pirma, nauji davikliai valdymo blokui perduoda tikslesnius duomenis. Galingesnis mikroprocesorius ir nauja programinė įranga leidžia greičiau atlikti skaičiavimus. Antra, papildomas transmisijos stabdymo diskas padeda greičiau pasiruošti pavaros perjungimui. Taip pat buvo sumažintas atskirų pneumatinių sistemų užpildymo oru tūris. Tai palietė perjungimo šakutes, sankabą ir pavarų dėžės stabdymą.

 

2001 metais pristatyta „I-Shift“ pavarų dėžė buvo pirmoji pasaulyje sunkiasvoriams sunkvežimiams skirta automatizuota transmisija. Nuo projektavimo pradžios ši transmisija kruopščiai taikoma prie variklio ir kitų transporto priemonės komponentų, todėl yra idealiai suderinta su visais mazgais.

 

Tai leidžia sumažinti degalų sąnaudas ir poveikį aplinkai. Ši pavarų dėžė padeda mažinti bendrą triukšmo lygį, vibracijas ir padidina eismo saugumą bei vairuotojų komforto lygį.

 

„Volvo“ nuolatos tobulina savo agregatus ir siekia, kad sunkvežimius naudoti būtų dar patogiau. 30 proc. greitesnis pavarų perjungimas – akivaizdus kryptingų pastangų rezultatas.

 

„Visi atlikti patobulinimai ir pristatytos naujos „I-Shift“ versijos leido pačiu veiksmingiausiu būdu spręsti vis sudėtingesnes užduotis. Šios transmisijos išsiskiria dideliu našumu ir tuo pat metu užtikrina patogesnį valdymą ir aukščiausio lygio komfortą“, – komentuoja P. Bergstrandas.

 

Visuose šiuolaikiniuose „Volvo“ sunkiasvoriuose sunkvežimiuose „I-Shift“ pavarų dėžės montuojamos kaip standartinė įranga. Nuo „I-Shift“ debiuto visame pasaulyje buvo parduota daugiau nei milijonas sunkvežimių, kuriuose įdiegta ši unikali technologija.

 

NUORODA į aukštos kokybės nuotraukas

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.