Trucks

„Volvo Trucks“, IKEA ir „Raben Group“ suvienijo jėgas ambicingam nulinės emisijos projektui

„Volvo Trucks“, „IKEA Industry“ ir „Raben Group“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl nulinės emisijos sunkiojo transporto naudojimo. IKEA pradės naudoti sunkiasvorius elektrinius „Volvo“ sunkvežimius savo produkcijai gabenti tarp dviejų gamyklų Lenkijoje. Juos valdys „Raben Group“. Per bandomąjį projektą sukaupta patirtis vėliau bus pritaikyta didesnio masto transporto operacijoms elektrifikuoti.
„Volvo Trucks“, IKEA ir „Raben Group“ suvienijo jėgas ambicingam nulinės emisijos projektui
„IKEA Industry” krovinių gabenimui tarp dviejų savo gamyklų Lenkijoje naudos elektrinius „Volvo” sunkvežimius

IKEA yra stambus transporto paslaugų pirkėjas, per metus užsakantis daugiau nei du milijonus pervežimo operacijų visame pasaulyje. Įmonei siekiant savo strateginio klimato tikslo – šiltnamio efektą sukeliančių išmetamų dujų kiekį vienai transporto operacijai sumažinti 70%, palyginti su 2017 m. duomenimis (nevertinant paskutinės mylios pristatymo klientams), labai svarbu elektrifikuoti produktus gabenančias sunkiasvores transporto priemones. Transporto elektrifikavimas yra vienas iš būdų, leidžiančių iš esmės spręsti klimato kaitos problemas.

 

„Džiugu pranešti apie šį bendradarbiavimą. Juo siekiame paspartinti mūsų perėjimą prie tvaresnio kelių transporto. Šis projektas leis mums praktiškai tyrinėti ir sužinoti apie iššūkius bei galimybes plačiau elektrifikuojant mūsų transporto operacijas ir jų tarpusavio priklausomybę su kitais sunkvežimiais didesniame transporto tinkle“, – sako Małgorzata Dobies-Turulska, „IKEA Industry Zbąszynek“ generalinė direktorė.

 

Atspirtis ilgalaikiams planams

 

„IKEA Industry“, „Volvo Trucks“ ir „Raben Group“ Lenkijoje naudos nulinės emisijos „Volvo FM Electric“ sunkvežimius. Transporto priemonės užtikrins vidinį krovinių judėjimą tarp dviejų „IKEA Industry“ gamyklų, esančių Zbonšyneke (Zbąszynek) ir Babimoste, Vakarų Lenkijoje, 14 kilometrų atstumu.

 

„Džiaugiamės, jog galime dirbti kartu su IKEA ir „Raben Group“, siekdami tvaresnio sunkiojo transporto plėtros. IKEA ir „Raben“ turi ambicingų klimato tikslų, kaip ir „Volvo“. Šis projektas suteiks mums vertingų įžvalgų ir bus geras pagrindas ilgalaikiam bendradarbiavimui ateityje“, – sako Robertas Grozdanovskis, „Volvo Trucks“ Centrinės ir Rytų Europos regiono vadovas.

 

Sunkvežimiai bus įkraunami „IKEA Industry“ gamyklose, naudojant atsinaujinančią elektros energiją iš išorinių tiekėjų. Pirmasis elektrinis sunkvežimis bus pradėtas eksploatuoti rudenį, o vėliau planuojama plėsti šios rūšies transporto parką, remiantis bandomojo projekto patirtimi.

 

„Šis projektas „Raben Group“ yra pirmasis žingsnis mūsų pačių transporto parko dekarbonizavimo procese, siekiant ambicingų CO2 mažinimo planų, kuriuos neseniai moksliškai patvirtino „Science Based Targets“ (SBTi) ekspertai. Tai taip pat svarbus projektas krovinių vežimo sunkiuoju transportu aspektu. Esame viena pirmųjų logistikos įmonių Europoje, kuri ryžosi ambicingam iššūkiui eksploatuoti elektrinį sunkvežimį su 24 tonų priekaba“, – pažymi Piotras Banasiakas, „Raben Transport“ generalinis direktorius.

 

„Volvo Trucks“ serijinę elektrinių sunkvežimių gamybą pradėjo vieni pirmųjų pasaulyje 2019 m. Šiandien bendrovė pasaulyje serijiniu būdu gamina jau šešis elektrinių sunkvežimių modelius – ir tai yra plačiausia elektrifikuoto sunkiasvorio transporto gama pramonėje. Bendrovės tikslas – 2030 m. pasiekti vienodas tiek elektros, tiek vidaus degimo varikliais aprūpintų sunkvežimių pardavimo apimtis.


Apie IKEA Industry

IKEA Industry yra integruota IKEA Supply ir IKEA vidaus gamybos operacijų dalis. IKEA Industry, turinti 22 gamybos padalinius aštuoniose šalyse, yra didžiausia pasaulyje medinių baldų gamintoja, kurioje dirba apie 17,500 darbuotojų.


Apie Raben Group

Raben Group yra logistikos įmonė, siūlanti visapusiškas krovinių pervežimo paslaugas: kontraktinę logistiką, vietinį ir tarptautinį krovinių pervežimą, šviežių maisto produktų logistiką, krovinių transportavimą jūra ir oru bei intermodalinio transporto paslaugas. Bendrovė turi daugiau nei 160 filialų 15 Europos šalių ir kasdien į kelius išsiunčia daugiau nei 9,000 sunkvežimių.

 

NUORODA į aukštos kokybės nuotraukas

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.