„Volvo” siūlo elektrinius sunkvežimius statybų darbams

„Volvo Trucks” sukūrė sunkiasvorių elektrinių sunkvežimių modelius, pritaikytus statybų sektoriui. Šios transporto priemonės atitinka augančius įmonių poreikius atliekant statybų darbus miestuose bei aplink juos dėl mažesnio triukšmo lygio ir nulinės emisijos.
Volvo offers electric trucks well-suited for construction
Statybų sektoriuje didėja elektra varomo transporto paklausa

Elektrinio transporto paklausa statybų sektoriuje didėja, ir pagrindinėmis varančiosiomis jėgomis tampa miestų nulinės emisijos zonos bei įmonių tikslai dėl klimato apsaugos.

Todėl „Volvo Trucks” sukūrė sunkiasvorius elektrinius sunkvežimius, kurie leidžia statybų segmento klientams pereiti prie tvaresnio transporto. Gamintojas dabar siūlo elektrines važiuokles, pritaikytas įvairios paskirties antstatų montavimui: savivarčiams, betono maišyklėms ar kranams.

„Statybiniai sunkvežimiai paprastai nuvažiuoja gana trumpus atstumus, o darbai yra cikliški, pavyzdžiui, medžiagų atvežimas į statybvietes. Dėl to jie labai tinka elektrifikacijai. Mūsų elektriniai sunkvežimiai gali būti pritaikyti daugeliui šių užduočių, o tai reiškia, kad statybų sektoriaus klientai dabar gali įsigyti tokio paties sunkvežimio, kurį naudoja šiandien, elektrinę versiją. Jie pasižymi geresniu manevringumu, mažesniu triukšmo lygiu ir neskleidžia jokios emisijos", – paaiškina „Volvo Trucks” gaminių direktorė Jessica Sandström.

Didesnė naudingoji apkrova ir našumas
Naujieji elektriniai sunkvežimiai yra pritaikomi daugeliui užduočių dėl plataus kabinų, baterijų blokų bei ašių konfigūracijų pasiūlos. Platus važiuoklių pasirinkimas ir trumpos iki 3 900 mm bazės variantas suteikia daugiau lankstumo pritaikyti sunkvežimį įvairiems statybų darbams.

Klientai gali rinktis nuo šešių iki dviejų baterijų blokų, kurie atitiktų jų konkrečius nuvažiuojamo atstumo ir naudingosios apkrovos poreikius. Naujųjų važiuoklių traukos baterijų talpa yra 180–540 kWh.

„Kalbant apie baterijų talpą, sunkvežimį galima sukonfigūruoti taip, kad jis atitiktų realias gabenimo operacijas ir maršrutus. Jei nebus sumontuota daugiau baterijų, nei reikia, gali padidėti ir naudingoji apkrova, ir našumas", – komentuoja Jessica Sandström.

Trys galios nuėmimo įtaisai
Trijų tipų galios nuėmimo įtaisai (PTO) palengvina elektrinių arba mechaninių antstatų valdymą. Siūlomi elektriniai, mechaniniai/transmisijos ir elektromechaniniai PTO.

Elektromechaninio ir mechaninio/transmisijos PTO sprendimas suteikia daug galimybių optimizuoti energijos suvartojimą ir sumažinti triukšmo lygį.

„Volvo Trucks” yra vienintelis gamintojas pasaulyje, šiandien serijiniu būdu gaminantis pilną elektrinių sunkvežimių gamą. Kompanijos tikslas – kad pasaulyje ne vėliau kaip iki 2030 m. pusė parduodamų naujų sunkvežimių būtų varomi elektra.

Elektrinių „Volvo” FM ir FMX  važiuoklių asortimentas:

Pardavimo pradžia - 2022 m. gruodis, serijinė gamyba nuo 2023 m. kovo:

• Elektros pavara: 490 kW, 3 elektros varikliai
  • Traukos baterija: 450-540 kWh, 5-6 baterijų blokai
  • Kabina: miegama, aukšta, X-High miegama
  • Ratų bazė: 4 300–6 700 mm
  • Ašių konfigūracijos: 4x2R, 6x2R, 6x4R, 8x2R ir 8x4R
  • PTO: elektrinis ePTO, mechaninis/transmisijos ir elektromechaninis

Pardavimo pradžia - 2023 m. vasaris, serijinė gamyba nuo 2023 m. gegužės:

• Elektros pavara: 330 kW, 2 elektros varikliai
  • Traukos baterija: 360 kWh, 4 baterijų blokai
  • Kabina: dieninė