Trucks

Volvo pristato 20 elektrinių sunkvežimių DFDS kompanijai Geteborge

Šiandien „Volvo Trucks” logistikos kompanijai DFDS pristato 20 elektrinių sunkvežimių Geteborge, Švedijoje. Šis perdavimas yra dalis viso 125 elektrinių sunkvežimių užsakymo, kurį DFDS pateikė „Volvo". Dalis šių naujų elektrinių transporto priemonių bus naudojamos kroviniams gabenti į „Volvo Trucks” gamyklą Geteborge ir iš jos.
Volvo Geteborge pristato 20 elektrinių sunkvežimių DFDS
Keturiolika elektrinių sunkvežimių bus naudojami maršrutuose į ir iš „Volvo” sunkvežimių gamyklos Geteborge

DFDS, didžiausia Šiaurės Europos laivininkystės ir sausumos transporto logistikos įmonė, pateikė vieną iš didžiausių istorijoje „Volvo" baterijose sukaupta energija varomų sunkvežimių užsakymų – 125 „Volvo FM Electric” modelius.  Dabar pradedama 20-ies iš šių sunkvežimių eksploatacija.

Keturiolika sunkvežimių, įkrautų naudojant žaliąją elektros energiją, bus naudojami maršrutuose į ir iš „Volvo” sunkvežimių gamyklos, esančios netoli Geteborgo. Ši iniciatyva yra svarbus žingsnis „Volvo Trucks" siekiant tvarumo tikslo – iki 2040 m. sukurti tiekimo grandinę be iškastinio kuro. Keturių iš 20-ies DFDS pristatytų sunkvežimių gamybai buvo panaudotas plienas, išlietas nenaudojant iškastinio kuro.

„Tvirtai tikime, kad rodydami pavyzdį ir pradėdami naudoti netaršius sunkvežimius mums pristatomų krovinių sraute yra svarbi mūsų strategijos, kuria siekiame sukurti pasaulinio lygio tvarią transporto sistemą, dalis. Didžiuojuosi, kad DFDS yra šios kelionės partneris", - aiškina „Volvo Trucks” prezidentas Rogeris Almas.

Elektrinių, nulinės emisijos sunkvežimių panaudojimas yra dalis DFDS siekio iki 2050 m. tapti neutralia anglies dvideginio atžvilgiu kompanija.

„Mūsų turimų dyzelinių sunkvežimių pakeitimas tokiomis alternatyvomis kaip „Volvo FM Electric” darys didelę įtaką mūsų anglies dvideginio emisijos kiekiui. Tačiau šios pastangos reikalauja daug daugiau nei finansinių investicijų. Svarbu bendradarbiauti su energijos tiekėjais ir pramonės lyderiais, tokiais kaip „Volvo Trucks”, kad mūsų klimato apsaugos tikslai taptų realybe. Pokyčių įgyvendinimui yra reikalinga tinkama infrastruktūra ir bendradarbiavimas su įvairiomis suinteresuotomis grupėmis visuomenėje. To negalima pasiekti dirbant vieniems”, - sako Niklasas Anderssonas, DFDS vykdomasis viceprezidentas ir logistikos padalinio vadovas.

Nuo tada, kai 2019 m. „Volvo Trucks” pradėjo gaminti elektrinius sunkvežimius, kompanija pardavė virš 4 300 elektrinių sunkvežimių daugiau nei 38 pasaulio šalyse. Šiuo metu „Volvo” siūlo didžiausią šiame pramonės sektoriuje šešių serijinės gamybos elektrinių modelių gamą, skirtą  įvairiausioms transporto užduotims miestuose ir tarp jų. „Volvo Trucks” tikslas – kad 2030 m. 50% visų kompanijos parduodamų naujų sunkvežimių būtų elektriniai.

Apie DFDS

DFDS teikia gabenimų paslaugas keltais ir sausumos keliais Europoje ir Turkijoje, kasmet gaudama 17 milijardų Danijos kronų pajamų. Kompanijos valdomuose keltuose, sunkvežimiuose ir 20 šalių įsikūrusiuose biuruose dirba 8 000 darbuotojų. Pagrindinė 1866 m. įkurtos DFDS būstinė įsikūrusi Kopenhagoje, įmonės akcijos kotiruojamos Kopenhagos „Nasdaq“ biržoje.

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.