Trucks

„Volvo“ pradeda serijinę elektrinių sunkvežimių gamybą Gente

„Volvo Trucks“ didina elektrinių sunkvežimių apimtis ir pradeda serijinę sunkiųjų elektrinių sunkvežimių gamybą Gento gamykloje Belgijoje. Dabar elektriniai „Volvo“ sunkvežimiai gaminami keturiose gamyklose – trejose Europoje ir vienoje JAV.
„Volvo“ pradeda serijinę elektrinių sunkvežimių gamybą Gente
„Volvo“ pradeda serijinę elektrinių sunkvežimių gamybą Gente

„Esu sužavėtas! Gento gamykla yra didžiausia Europoje, todėl tai labai svarbus etapas. Dabar dar daugiau transporto bendrovių gali elektrifikuotis su „Volvo“ sunkvežimiais“, – teigė Roger Alm, „Volvo Trucks“ prezidentas. 

 

Gente bus gaminami trys elektriniai modeliai – „Volvo FH“, „Volvo FM“ ir „Volvo FMX Electric“. Bendroji junginio masė gali siekti iki 44 tonų ir juos galima pritaikyti įvairiems transporto poreikiams. 

 

„Mūsų sunkvežimiai pamėgti dėl išskirtinės kokybės, saugumo, dizaino ir patogumo vairuotojams. Mane labai džiugina, kad mūsų klientai gali gauti visas šias naudas ir tuo pačiu gabenti krovinius be CO2 emisijų“, – sakė Roger Alm. 

 

Gento gamykla yra didžiausia „Volvo Trucks“ gamykla, kurios metinis gamybos pajėgumas siekia 45 000 sunkvežimių. Elektriniai sunkvežimiai surenkami ant tos pačios platformos ir linijų, kaip ir dyzeliniai bei dujomis varomi sunkvežimiai. Toks sprendimas gamyklai suteikia didelį lankstumą atsižvelgiant į įvairių sunkvežimių variantų ir jų pritaikymo sričių poreikius. Baterijų blokai tiekiami iš neseniai atidarytos baterijų surinkimo gamyklos Gente, esančios šalia gamybos linijų.

 


Pirmieji pradėjo serijinę gamybą

 

Gamykla Gente yra ketvirtoji „Volvo Trucks“ gamykla, gaminanti elektrinius sunkvežimius su baterijomis. Pirmąja tapo Blainvilio gamykla Prancūzijoje, kur 2019 m. „Volvo“ pradėjo gaminti elektrinius sunkvežimius, skirtus atliekų tvarkymui ir pervežimams miestuose. Po metų JAV buvo pradėta masinė „VNR Electric“ modelio, skirto regioniniams pervežimams, gamyba. Praėjusiais metais buvo pasiektas svarbus etapas, kai „Volvo Trucks“ pradėjo sunkiųjų modelių serijinę gamybą Tuvės gamykloje Švedijoje ir tapo pirmuoju tokį žingsnį žengusiu gamintoju pasaulyje.

 

Iki šiol „Volvo Trucks“ 42 pasaulio šalyse priėmė maždaug 6 000 elektrinių sunkvežimių užsakymų, įskaitant ketinimų pirkti susitarimus.

 

„Vos prieš kelerius metus daugelis manė, kad sunkiųjų sunkvežimių elektrifikuoti neįmanoma. Tačiau anksti nusprendėme, kad elektra yra pagrindinis mūsų kelias nulinės emisijos link. Dabar transporto sektoriui visame pasaulyje galime pasiūlyti plačią elektrinių sunkvežimių gamą“, – teigė Roger Alm.
 

„Tačiau tam, kad įvyktų pastebimas perėjimas link elektromobilumo, vyriausybės turi veikti jau dabar ir siūlyti skatinimo programas tiems, kurie investuoja į naujas technologijas, plečia elektros tinklo pajėgumą, taip pat įvesti CO2 mokesčius, kad tvarus transportas taptų konkurencingesnis.“

 

NUORODA į didelės raiškos nuotraukas

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.