Pristatytas „Volvo FH Aero“ – naujas energiją taupančių sunkvežimių etalonas

Legendinė „Volvo“ FH sunkvežimių serija pasipildė nauju nariu – „Volvo FH Aero“. Dėl aerodinaminio dizaino ir novatoriškų savybių „FH Aero“ pasižymi geresniu energijos naudojimo efektyvumu. Siūlomi keturi šio modelio variantai, įskaitant varomą biodegalais ir apdovanojimus pelniusią elektrinę versiją.
Pristatytas „Volvo FH Aero“ – naujas energiją taupančių sunkvežimių etalonas
Dėl aerodinaminio dizaino ir novatoriškų savybių „FH Aero“ pasižymi geresniu energijos naudojimo efektyvumu. Siūlomi keturi šio modelio variantai, įskaitant varomą biodegalais.

Dėl patobulintos aerodinamikos ir naujų technologijų, tokių kaip naujoji „Volvo“ šoninių vaizdo kamerų sistema, naujasis „FH Aero“ gali iki 5 proc. sumažinti energijos sąnaudas ir emisijos kiekį*.

„Naujasis „Volvo FH Aero“ yra efektyviausias mūsų visų laikų sunkvežimis, mums ir toliau mažinant krovininio transporto gamos CO2 emisijas“, – sako „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas. „Tai – „Volvo“, kuris yra saugus, puikaus dizaino, tolimiesiems gabenimams skirtas aukščiausios kokybės sunkvežimis, sukurtas mūsų klientų sėkmei.“

2024 m. tarptautiniu metų sunkvežimiu išrinktas „Volvo FH Electric“ taip pat bus siūlomas naujosios „Aero“ versijos, kuri papildys plačią „Volvo“ elektrinių sunkvežimių gamą. Be to, „Volvo FH16“ tampa galingiausiu sunkvežimiu pramonėje su visiškai nauju, našiu 780 AG varikliu sudėtingiausioms užduotims atlikti.

Visos naujojo „FH Aero“ versijos – elektrinė, dujinė bei dyzelinė – pasižymės mažesnėmis energijos sąnaudomis, ilgesniu nuvažiuojamu atstumu, aukščiausio lygio saugumu ir puikia vairavimo patirtimi.

Keturi naujieji modeliai – „FH Aero“, „FH Aero Electric“, dujinis „FH Aero“ ir „FH16 Aero“ – rinkose bus pristatomi 2024–2025 m.

Degalų sąnaudas optimizuojantis aerodinaminis dizainas

„Volvo FH Aero“ kabinos priekis, palyginti su įprastu „Volvo FH“, yra 24 centimetrais ilgesnis. Šis prailginimas padėjo sukurti geresnėmis aerodinaminėmis savybėmis pasižyminčią sunkvežimio kabiną. Tai sumažina degalų sąnaudas ir užtikrina geresnį stabilumą važiuojant vėjuotomis sąlygomis.

Pagerinta aerodinamika „FH Aero Electric“ modeliui taip pat užtikrina mažesnį pasipriešinimą riedėjimui. Tai leidžia regeneruoti daugiau energijos, kuri grąžinama atgal į bateriją stabdant arba leidžiantis nuokalnėn ir yra paruošta vėl panaudoti, kai jos prireikia įsibėgėjimui arba kylant į kalną.

Modernaus naujojo „FH Aero“ priekyje yra didelė ir lengvai atpažįstama „Volvo“ emblema – didžiausia ant šiuolaikinių modelių – bei raidinis „Volvo“ logotipas, kuris atskleidžia, kad tai – naujausias „Volvo Trucks“ modelis.

Daugiau saugumo ir našumo su vaizdo kameromis vietoje veidrodžių

Nauja pažangi šoninio vaizdo kamerų sistema pagerina aerodinamiką ir saugumą. Šis  sprendimas, pakeičiantis tradicinius išorinius veidrodžius, padidina matymo lauką, pagerina vairuotojo ir aplinkinių eismo dalyvių saugumą.

Vaizdo kamerų sistema padeda vairuotojui geriau matyti aplinką lyjant, tamsiu paros metu ar ryškiai šviečiant saulei, taip pat važiuojant tuneliuose. Vaizdo kamerų sistemoje įdiegta automatinio pasukimo funkcija, posūkiuose sekanti besisukančią priekabą.

„Volvo FH Aero“ apžvalga:

• Patobulinta I-See sistema, kuri padeda taupyti energiją ir mažinti CO2 emisiją. Ji naudoja topografinius žemėlapius iš kompiuterių debesijos ir optimizuoja važiavimą leisdama ilgiau važiuoti pastovaus greičio palaikymo režimu, kuris padeda taupyti energiją ir vairuoti patiriant mažiau įtampos.
  • Patentuoti „Volvo“ diskiniai stabdžiai su sumažintais trinties nuostoliais, kurie ir pagerina stabdymo jėgą, ir sumažina energijos sąnaudas ir emisiją.
  • Atnaujinta informacijos ir pramogų sistema, kurią galima pritaikyti individualiems vairuotojo poreikiams.
  • Patobulinta garso sistema siūloma su šešiais aukščiausios kokybės garsiakalbiais, nauju stiprintuvu ir žemųjų dažnių garsiakalbiu.
  • Nauja integruota navigacijos sistema su patobulintais, pritaikytais gabenimų sunkvežimiais poreikiams žemėlapiais ir automatiniais žemėlapių atnaujinimais.
  • Kabinos atnaujinimai apima integruotą mikrobangų krosnelę ir naujas USB-C jungtis.
  • „Volvo Trucks“ naudotojams skirta My Business Apps funkcija dabar galima naudotis daugiau šalių. Tai prenumerata paremta paslauga, leidžianti atsisiųsti įvairias trečiųjų šalių programėles ir jas naudoti papildomame prietaisų skydo ekrane. Jos leidžia pagerinti kasdienį sunkvežimio naudojimą ir sumažinti jo prastovų laiką.
  • Naujoji padangų slėgio stebėjimo paslauga parkų vadybininkams leidžia stebėti sunkvežimius bei priekabas per „Volvo Connect“ ir tokiu būdu padeda išvengti įvairių su padangomis susijusių išlaidų ar netikėtumų.

„Volvo FH“ modelis toliau taip pat bus siūlomas ir su standartine neprailginta kabina.

*Faktinės išlaidos degalams gali skirtis ir priklauso nuo daugelio veiksnių, tokių kaip važiavimo greitis, pastovaus greičio palaikymo sistemos naudojimas, transporto priemonės komplektacija, apkrova, maršruto topografija, vairuotojo patirtis, transporto priemonės priežiūra ir oro sąlygos.