Trucks

Naujasis „Volvo FH16”: daugiau galios – mažiau degalų

Naujasis „Volvo FH16“ yra galingiausias sunkvežimis Europoje, kuris itin efektyviai naudoja energiją bei gali važiuoti su 100% atsinaujinančiais degalais. Kelyje atlikti bandymai patvirtina, kad naujasis FH16 variklis yra 5% taupesnis ir skleidžia mažesnę emisiją. Su 7% didesniu sukimo momentu tai yra derinys, kuris padidina efektyvumą ir našumą atliekant sudėtingiausias transporto užduotis.
Naujasis Volvo FH16: Daugiau galios – mažiau degalų
Naujasis „Volvo FH16“ su D17 varikliu su daugiau galios ir mažesnėmis degalų sąnaudomis.

Visiškai naujas „Volvo“ D17 variklis flagmanui „Volvo FH16“ buvo kuriamas sudėtingiausioms transportavimo užduotims, siekiant užtikrinti išskirtinį našumą ir ilgaamžiškumą. Lyginant naująjį 17 litrų 780 AG „Volvo FH16” su jo pirmtaku, naujasis modelis turi 7% didesnį sukimo momentą ir sunaudoja 5%* mažiau degalų bei pasižymi mažesne anglies dioksido emisija.

 

Šis variklis taip pat montuojamas į naująjį „Volvo FH16 Aero“, kuris kartu su aerodinamiška sunkvežimio kabina užtikrina dar mažesnes degalų sąnaudas.

 

„Mūsų inžinieriai sukūrė variklį, kuris suteikia didžiausią nei bet kuriame kitame sunkvežimyje Europoje sukimo momentą ir galią su efektyviu degalų naudojimu. Faktai kalba patys už save – didesnis sukimo momentas ir galia, mažesnės sąnaudos ir CO2 emisija yra puikus rezultatas. Tai reiškia, kad mūsų klientai gali atlikti savo užduotis efektyviau ir našiau“, – sako Janas Hjelmgrenas, „Volvo Trucks“ produktų valdymo ir kokybės vadovas.

 

Šis visiškai naujas degalus taupantis variklis yra viena iš „Volvo Trucks“ nuolatinių pastangų mažinti degalų sąnaudas ir išmetamo anglies dioksido kiekį, panaudojant jau esamas ir pritaikant naujausias jėgos agregatų technologijas.

 

Trys galios lygiai

Naujasis „Volvo“ 17 litrų „Euro 6“ variklis yra trijų galios lygių: 600 AG, 700 AG ir 780 AG. Sukimo momentai buvo atitinkamai padidinti iki 3000 Nm, 3400 Nm ir 3800 Nm, o pavarų dėžės buvo pritaikytos didesnėms darbinėms apkrovoms.

 

Sertifikuoti biodegalams

Naujasis D17 variklis sertifikuotas naudoti su HVO (hidrintu augaliniu aliejumi) visoms galios kategorijomis. 700 AG versija taip pat sertifikuota naudoti 100 % biodyzeliną (B100).

 

„Volvo FH16“ ir „FH16 Aero“ su naujuoju D17 varikliu bus galima užsisakyti nuo 2024 m. vidurio, o gamyba prasidės 2024 m. antroje pusėje.

 

* Bandymo kelyje rezultatas, lyginti D17 780 AG ir D16 750 AG, 55 t sąstato masė

 

NUORODA į didelės raiškos nuotraukas

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.