DFDS užsisakė dar 100 elektrinių „Volvo“ sunkvežimių

„Volvo Trucks“ gavo 100 elektrinių sunkvežimių užsakymą iš logistikos bendrovės DFDS. Šiuo naujausiu užsakymu DFDS beveik padvigubino savo elektrinių „Volvo“ parką, kurį sudarys 225 sunkvežimiai. Bendrovė taps didžiausią elektrinių sunkvežimių parką eksploatuojanti bendrovė Europoje.
DFDS užsisakė dar 100 elektrinių „Volvo“ sunkvežimių
Iš viso DFDS iš „Volvo“ jau užsakė 225 elektrinius sunkvežimius. Iš kairės į dešinę: Roger Alm, „Volvo Trucks“ prezidentas, Niklas Anderson, DFDS logistikos skyriaus vykdomasis viceprezidentas.

Viena didžiausių logistikos ir gabenimų bendrovių Šiaurės Europoje pastebi didėjantį transporto sprendimų poreikį su mažesniu poveikiu aplinkai. Bendrovė užsisakė dar 100 „Volvo“ elektrinių sunkvežimių. DFDS yra jau įsigiję 125 elektrinius „Volvo“ sunkvežimius.

Šiuo metu Švedijoje, Danijoje, Lietuvoje, Belgijoje ir Nyderlanduose eksploatuojami 95 „Volvo“ elektriniai sunkvežimiai, o likę 30 bus pristatyti 2024 m. Augantis elektrinių sunkvežimių parkas DFDS leido 2023 m. pabaigoje sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį 1.516 t. *.

„Džiaugiuosi bendradarbiavimu su DFDS. Papildomas 100 „Volvo“ elektrinių sunkvežimių užsakymas yra jų pasitikėjimo mūsų kompanija įrodymas. Toks DFDS elektrinių sunkvežimių parko padidėjimas rodo, kad nulinės emisijos transportas yra efektyvus sprendimas čia ir dabar“, - sako Rogeris Almas, „Volvo Trucks“ prezidentas.

Naujieji elektriniai sunkvežimiai bus naudojami devyniose Europos rinkose, įskaitant Jungtinę Karalystę, Airiją, Nyderlandus, Belgiją ir Švediją. Tai naujausi ir efektyvūs „Volvo FH Electric“ ir „FM Electric“ modeliai.

Šiuo metu DFDS eksploatuoja didžiausią Europoje elektrinių sunkiasvorių sunkvežimių parką ir yra gerokai pažengę į priekį, kad iki 2030 m. pasiektų savo tikslą - elektrifikuoti ne mažiau kaip 25 proc. savo sunkvežimių parko.

„Norime paskatinti perėjimą prie tvaresnio kelių transporto. Didėjantis elektrinių sunkvežimių parkas ne tik prisidės prie mūsų veiklos poveikio klimatui mažinimo. Tai DFDS leis padėti daugiau bendrovių dekarbonizuoti savo tiekimo grandines. 100 naujų elektrinių sunkvežimių pabrėžia mūsų įsipareigojimą skatinti pažangą“, - sako Niklas Andersonas, DFDS logistikos padalinio vadovas.

Kai kurie iš naujųjų elektrinių sunkvežimių bus naudojami krovinių gabenimui į „Volvo Trucks“ gamyklą Geteborge.

Nuo 2019 m. „Volvo Trucks“ pardavė elektrinius sunkvežimius klientams šešiuose žemynuose, 45 šalyse. Šiuo metu „Volvo“ siūlo plačiausią rinkoje elektrinių produktų gamą - aštuonis modelius, skirtus įvairiausioms distribucinio transporto užduotims.

*Vertinant poveikį „nuo šaltinio iki rato” (Well to wheel). Šaltinis: DFDS, dfds.com

NUORODA į aukštesnės kokybės nuotraukas