Trucks

„Volvo“ plečia biodyzelinu varomų sunkvežimių gamą

Dabar naujausiuose „Volvo“ sunkvežimių modeliuose galima naudoti 100% biodyzeliną. Šie iš atsinaujinančių šaltinių pagaminti degalai vežėjams gali padėti sumažinti jų parko CO2 emisijas.
„Volvo“ plečia biodyzelinu varomų sunkvežimių gamą
„Volvo“ plečia biodyzelinu varomų sunkvežimių gamą

„Volvo Trucks“ išplėtė B100 biodyzelinui pritaikytų modelių pasiūlą. Tai dar vienas gamintojo žingsnis, kuriuo siekiama sumažinti transporto poveikį klimatui. Šiuo metu „Volvo Trucks“ gali pasiūlyti bene plačiausias atsinaujinančių degalų panaudojimo galimybes transporto sektoriuje: biodyzelinu, HVO (hidrintu augaliniu aliejumi) ir biodujomis varomus sunkvežimius. B100 biodyzelinu dabar gali būti varomi visi modeliai: FL, FE, FM, FMX, FH bei FH16.

 

„Mūsų klientai domisi sprendimais, kurie jiems padėtų sumažinti išmetamo anglies dioksido kiekį. Degalai iš atsinaujinančių šaltinių yra efektyvus sprendimas sumažinti CO2 čia ir dabar,– sako „Volvo Trucks“ produktų ir kokybės vadovas Janas Hjelmgrenas. – Būdami pasauliniu sunkvežimių gamintoju, turime patenkinti transporto poreikius įvairiuose rinkose, todėl investuojame ir į ateities technologijas, ir sprendimus, kurie sumažina CO2 trumpuoju laikotarpiu.“

 

Iki 70% mažesnės CO2 emisijos

 

Vertinant degalų gamybos poveikį „nuo šaltinio iki rato“ (angl. „well-to-wheel“ arba WTW), biodyzelino naudojimas sumažina CO2 emisiją nuo 30% iki 70% palyginus su įprastu dyzelinu, priklausomai nuo degalų gamybai naudojamų žaliavų rūšies.

 

Dabartinė „Volvo“ sunkvežimių gama gali būti varoma dyzelinu, biodyzelinu, HVO, SGD (suslėgtomis gamtinėmis dujos), SkGD (suskystintomis gamtinės dujos), Bio-SGD, Bio-SkGD ir elektra.

 

Atsinaujinančiais degalais varomi vidaus degimo varikliai yra viena iš trijų „Volvo Trucks“ dekarbonizacijos strategijos krypčių. Kitos dvi kryptys yra sunkvežimiai su elektros pavara bei elektrinis transportas su vandenilio kuro elementais. Šia strategija gamintojas siekia, kad iki 2040 m. visų parduodami „Volvo“ sunkvežimiai būtų grynosios nulinės emisijos.

 

Faktai apie biodyzeliną

 

Sertifikuoti naudoti B100 dyzeliną „Volvo“ sunkvežimių modeliai: FL, FE, FM, FMX, FH ir FH16, su tam tikrais 5, 8, 13 ir 17 l dyzelinių variklių variantais. Pasiūla įvairiose rinkose gali skirtis, žr. nuorodą į sunkvežimių konfigūratorių*.

Biodyzelinui sertifikuotas modelis atitinka ir Euro 6 reikalavimus. Biodyzelinas yra neiškastinis kuras, gaminamas iš augalinio aliejaus (pvz., rapsų aliejaus) ir jį yra pakankamai lengva pagaminti.

Biodyzelinas yra neiškastinis kuras, gaunamas iš augalinių aliejų (pvz., rapsų aliejaus), kurio gamyba nėra sudėtinga.

EN14214 standarto biodyzelinas dar vadinamas riebalų rūgščių metilesterių degalais (FAME).

Visi „Volvo Trucks“ dyzeliniai varikliai taip pat sertifikuoti naudoti HVO100 degalus. HVO (hidrintas augalinis aliejus) iš esmės yra biodegalai, kuriuos galima gaminti iš įvairių medžiagų, pavyzdžiui, augalinio aliejaus ir įvairių atliekų.

*Daugiau informacijos pateikiama „Volvo Trucks Builder“ konfigūratoriuje.

 

NUORODA į aukštos kokybės nuotraukas ir video

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.