Trucks

„Volvo Trucks“ pristato naująjį „Volvo FH16“ – patogumo ir galios derinį didesniam našumui

„Volvo Trucks“ pristatė naujos kartos „Volvo FH16“, kuriame sėkmingai suderintos naujos saugumo funkcijos, į vairuotoją orientuota darbo aplinka ir naujausios našumą didinančios technologijos. Tai naujos „Volvo Trucks“ sunkvežimių kartos, sukurtos galvojant apie vairuotoją, flagmanas.
„Volvo Trucks“ pristato naująjį „Volvo FH16“
„Volvo FH16“ gali susidoroti su pačiomis sunkiausiomis užduotimis ir tuo pačiu metu užtikrinti geriausią klientų ir vairuotojų patirtį“, – teigia „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas.

„Volvo FH16“ yra aukščiausios klasės sunkvežimis, kuris gali susidoroti su pačiomis sunkiausiomis užduotimis ir tuo pačiu metu užtikrinti geriausią klientų ir vairuotojų patirtį“, – teigia „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas. „Naujos kartos sunkvežimiuose nėra jokių kompromisų dėl galios, efektyvaus degalų naudojimo, patogumo ir stiliaus.“

„Volvo FH16“ suteikia viską, ko tikitės iš „Volvo“ sunkvežimio ir net daugiau, todėl jis sustiprina mūsų poziciją sunkių krovinių gabenimų sektoriuje“, – priduria jis.


Išorė atspindi išmanias technologijas
Naujojo sunkvežimio išorėje išsiskiria charakteringi V formos priekiniai žibintai, kuriuose atsispindi įdiegtos išmaniosios technologijos. Flagmano „Volvo FH16“ charakterį sustiprina krioklio stiliaus grotelės, o priekiniai žibintai perkelti šiek tiek į išorę, kad pagerėtų sunkvežimio aerodinaminės savybės ir išvaizda.

„Naujajame „Volvo FH16“ dar labiau patobulinome ikoninius ankstesnių kartų dizaino elementus. Pavyzdžiui, nauji tolimųjų šviesų žibintai pakelia ir taip puikų apšvietimą į naują lygį, o naujas sunkvežimio priekis daro stipresnį įspūdį“, – paaiškina „Volvo Trucks“ vyriausiasis eksterjero dizaineris Ismailas Ovacikas.

„Išraiškingesnė ir modernesnė „Volvo FH16“ išorė atspindi faktą, kad šis sunkvežimis geriau sujungtas telematiniais ryšiais ir išmanesnis, nei kada nors anksčiau“, – sako jis.

Atnaujinta vairuotojo darbo aplinka
Naujojo „Volvo FH16“ vidus sukurtas galvojant apie vairuotojus ir atnaujintas kokybiška, išskirtine apdaila su naujomis spalvomis. Atnaujintame prietaisų skyde yra naujų daiktadėžių ir skaitmeninis 12 colių didelės raiškos prietaisų ekranas. Vairuotojas gali rinktis iš keturių ekrano rodinių, atsižvelgdamas į vairavimo situaciją ir informaciją, kurią nori matyti.

Vairuotojo zonoje gali būti įtaisytas papildomas 9 colių ekranas, kuriame galima peržiūrėti informaciją ir valdyti pramogas, naudotis navigacija ir stebėti vaizdo kameras. Ekranas yra lengvai pasiekiamas iš vairuotojo vietos. Sąveikauti galima keliais būdais: intuityviai išdėstytais mygtukais ant vairo, balsu arba tiesiogiai jutikliniame ekrane ir ekrano valdymo skydelyje.

Tiek prietaisų ekrane, tiek papildomame ekrane palaikomos įvairios kalbos.

Naujuosiuose sunkvežimiuose „I-Shift“ pavarų svirties dizainas buvo atnaujintas, dabar pavarų pasirinkimo simboliai yra apšviesti ir turi važiavimo režimų parinktis.


Geresnis manevringumas ir didesnis našumas
Naujojo „Volvo FH16“ ašys pritaikytos didesnėms apkrovoms, o dėl velkamosios ir stumiamosios ašių su mažesniu posūkio kampu mažiau dėvisi padangos ir pagerėja manevringumas. Taip pat galima užsisakyti naują 38 tonų ašių grupę, skirtą itin sunkiam darbui.


Pirmoji tokia funkcija sektoriuje: adaptyviųjų tolimųjų šviesų žibintai
Naujajame „Volvo FH16“ galima įsirengti pirmieji šiame sektoriuje adaptyviųjų tolimųjų šviesų žibintus, kurie padidina visų eismo dalyvių saugumą, nes automatiškai išjungiami kai kurie šviesos diodų tolimųjų šviesų segmentai, kai sunkvežimis artėja prie iš priekio arba iš galo atvažiuojančių transporto priemonių. Tolimosios šviesos pakoreguojamos, kai vaizdo kamera ir radaras aptinka kitas transporto priemones arba kai vaizdo kamera aptinka šviesos pasikeitimą aplink sunkvežimį.

Saugumą dar labiau padidina pastovaus greičio palaikymo važiuojant nuokalne sistemą, kuri nustato didžiausią greitį, kad būtų išvengta nepageidaujamo greitėjimo važiuojant nuokalne, ir patobulinta adaptyvioji pastovaus greičio palaikymo sistema (ACC), kuri veikia važiuojant bet kokiu greičiu, net iki nulio km/h.

Elektroniškai valdoma stabdžių sistema (EBS), kuri yra būtina, kad veiktų tokios saugumo funkcijos kaip įspėjimo apie susidūrimą sistema su avarinio stabdymo funkcija ir elektroninė stabilumo kontrolės sistema, yra standartinė naujo sunkvežimio įranga. „Volvo“ dinaminio vairavimo sistema su važiuojamosios juostos kontrolės ir stabilumo kontrolės saugumo funkcijomis siūloma kaip papildoma įranga.

Naujajame „Volvo FH16“ taip pat yra kelio ženklų atpažinimo sistema, rodoma prietaisų ekrane. Sistema aptinka kelio ženklus, tokius kaip draudimą lenkti, kelio klasifikaciją ir greičio apribojimus.

Matomumą galima dar labiau pagerinti įrengus papildomą vaizdo kamerą keleivio pusėje, kuri leidžia matyti sunkvežimio šoną papildomame ekrane.

Tobulas derinys sunkioms užduotims

Suderinus 16 litrų variklį, kurio galia siekia iki 750 AG, su didesniu manevringumu, naujausiomis saugumo technologijomis ir puikia pagalba vairuotojui, naujasis „Volvo FH16“ užtikrina itin didelį produktyvumą atliekant pačias sunkiausias gabenimų užduotis.


Nauja serviso sutartis pagerina pinigų srautus
Sparti telematikos paslaugų plėtra suteikia vežėjams visiškai naujų būdų padidinti transporto priemonių eksploatacinės parengties lygį ir optimizuoti transporto priemonių naudojimą.

„Volvo Trucks“ pristato „Volvo Flexi-Gold“ sutartį, kuri siūlo tokias pačias paslaugas kaip ir „Volvo Gold“ sutartis, bet pasižymi gerokai didesniu lankstumu, pritaikytu besikeičiantiems verslo poreikiams. Mėnesio mokesčio dydis yra skirtingas dėl 40% lankstumo intervalo, taikomo numatytai metinei ridai.  Tai suteikia vežėjams didesnį lankstumą prisitaikyti prie veiklos sezoniškumo ir kintančios paklausos.

„Daug transporto įmonių išreiškia didesnio lankstumo sudarant serviso sutartis poreikį. Dabar turime technologiją, leidžiančią sukurti tokius kaip šis dinamiškus, telematika pagrįstus sprendimus“, – sako „Volvo Trucks“ verslo plėtros vadovas serviso sutartims Thomasas Niemeijeris.

„Volvo Flexi Gold“ serviso sutartis siūloma tam tikrose šalyse, o palaipsniui bus siūloma ir kitose rinkose.

Faktai apie naująjį „Volvo FH16“

  • Kabinos: žema miegamoji, miegamoji, „Globetrotter“, „Globetrotter XL“ ir „Globetrotter XXL“. Išorės ir vidaus apdailos paketai individualiam dizainui.
  • Varikliai: dyzeliniai varikliai, atitinkantys įvairius emisijos standartus. „Euro 6“ D pakopos standartą atitinkančio variklio D16K galingumas yra 550 AG / 2 800 Nm, 650 AG / 3 150 Nm ir 750 AG / 3 550 Nm.
  • Pavarų dėžė: „I-Shift“ su programinės įrangos paketais, skirtais įvairioms taikymo sritims.

Filmo NUORODA
Didelės raiškos paveikslėlių NUORODA
Kitų gaminių pristatymų NUORODA; „Volvo FH”, „Volvo FM” ir „Volvo FMX”

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.