Trucks

„Volvo Trucks“ pristato naująjį „Volvo FM“ – sunkvežimį, sukurtą pritraukti vairuotojus dėl naujos kabinos ir geresnio matomumo

„Volvo Trucks“ pristatė naujos kartos „Volvo FM“, kuriame gausu vairuotojo darbo aplinkos patobulinimų ir inovacijų, kurios užtikrina aukštesnį patogumo, saugumo bei produktyvumo lygį. „Erdvus ir išskirtinį matomumą užtikrinantis „Volvo FM“ sunkvežimis yra sukurtas siekiant suteikti aukščiausio lygio darbo vietą ant ratų visuose segmentuose“, – teigia „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas.
08A3740 FM 4x2 vilkikas su priekaba
Naujasis „Volvo FM“ sukurtas siekiant suteikti aukščiausio lygio darbo vietą ant ratų visuose segmentuose.

„Transporto sektoriuje vairuotojai yra labai vertingas turtas“, – tęsia Rogeris Almas. „Pristatydami naująjį „Volvo FM“ savo klientams suteikiame universalų darbo įrankį, kuris taip pat yra labai patogus, kad jie galėtų pritraukti ir išlaikyti geriausius vairuotojus bei sėkmingai vykdyti veiklą.”

Mobilusis biuras, sukurtas vairuotojams
„Naujasis „Volvo FM“ yra universalus darbinis arklys – manevringas, erdvus, saugus ir patogus vairuotojams“, – sako „Volvo Trucks“ vyriausioji interjero dizainerė Carina Byström. „Pagerinome matomumą dėl žemesnės durų langų linijos, naujų galinio vaizdo veidrodžių ir vaizdo kameros keleivio pusėje.“

Naujojoje kabinoje yra statesni statramsčiai, kurie suteikia iki vieno papildomo kubinio metro erdvės ir daugiau šviesos. Taip pat naudojamos išmaniosios technologijos, dėl kurių šis „Volvo“ sunkvežimis tampa aukščiausio lygio mobiliu biuru vairuotojams.

Interjere išsiskiria naujas prietaisų skydas, kuriame yra daugiau daiktadėžių, naujų spalvų ir modernus dinaminis ekranas. Prietaisų skydelyje yra 12 colių didelės raiškos ekranas su patogia sąsaja, kuriame vairuotojas gali lengvai matyti svarbiausią informaciją ir pasirinkti iš keturių skirtingų ekrano rodinių, atsižvelgdamas į vairavimo situaciją. Prietaisų skydelis, kuris yra paruoštas atnaujinimams ateityje ir naudoti telematikos paslaugas, sukurtas taip, kad vairuotojui būtų paprasčiau atlikti įvarius veiksmus ir iki minimumo sumažinti dėmesio blaškymą norint sužinoti svarbiausią informaciją.

Naujajame „Volvo FM“ gali būti įtaisytas ir papildomas 9 colių ekranas, kuriame galima peržiūrėti informaciją ir valdyti pramogas, naudotis navigacija ir stebėti vaizdo kameras. Ekraną galima valdyti įvairiais būdais: intuityviai išdėstytais mygtukais ant vairo, balsu arba tiesiogiai jutikliniame ekrane ir ekrano valdymo skydelyje. Tiek prietaisų ekrane, tiek papildomame ekrane palaikomos įvairios kalbos. Be to, dėl reguliuojamo palenkimo kampo vairaratį galima nustatyti į patogiausią vairavimo padėtį.

Patogesnė poilsio zona
Naujoji miegama kabina buvo atnaujinta, gultas joje įtaisytas aukščiau, čia yra daugiau erdvės daiktų laikymui - didelė daiktadėžė po gultu ir viršutinė daiktadėžė ant galinės kabinos sienos su šviesos diodų skydeliais skyrių pertvarose. Pereiti nuo sėdynės prie gulto yra paprasčiau, nei kada nors anksčiau dėl siauresnės, ergonomiško dizaino „I-Shift“ pavarų svirties. Patogumą dar labiau padidina sustiprinta kabinos izoliacija, kuri nepraleidžia šalčio, karščio ir triukšmo.

Nauja kabinos išorė
Naujos kartos „Volvo FM“ kabina yra naujos, aerodinamiškos formos su išskirtinėmis linijomis priekyje ir viena aptakia charakteringa linija, besitęsiančią visiškai naujos kabinos šonu. V formos priekinių žibintų padėtis užtikrina optimalią aerodinamiką, o didesnis logotipas ir viršutinės priekinės grotelės su tinklelio raštu suteikia sunkvežimiui išskirtinę išvaizdą.

Naujos automatinės saugumo funkcijos
Be pagerinto matomumo, kiti saugos patobulinimai naujajame „Volvo FM“ apima pastovaus greičio palaikymo važiuojant nuokalne sistemą, kuri nustato didžiausią greitį, kad būtų išvengta nepageidaujamo greitėjimo nuokalnėje, ir patobulintą adaptyviąją pastovaus greičio palaikymo sistemą (ACC), kuri veikia važiuojant bet kokiu greičiu, net iki nulio km/h.

Elektroniškai valdoma stabdžių sistema (EBS), kuri yra būtina, kad veiktų tokios saugumo funkcijos kaip įspėjimo apie susidūrimą sistema su avarinio stabdymo funkcija ir elektroninė stabilumo kontrolės sistema, yra standartinė naujojo sunkvežimio įranga. „Volvo“ dinaminio vairavimo sistema su važiuojamosios juostos kontrolės ir stabilumo kontrolės saugumo funkcijomis siūloma kaip papildoma įranga.

„Volvo FM“ taip pat yra kelio ženklų atpažinimo sistema, kuri įspėja vairuotoją prietaisų ekrane. Sistema geba aptikti kelio ženklus, tokius kaip draudimą lenkti, kelio kategoriją ir greičio apribojimus.

Kaip papildoma įranga siūloma vaizdo kamera keleivio pusėje leidžia matyti sunkvežimio šoną papildomame ekrane.


Efektyvus degalų naudojimas ir našumas
Naudojant įvairias jėgos agregatų ir važiuoklės konfigūracijas, naujasis „Volvo FM“ gali būti pritaikytas našiam darbui su mažesnėmis degalų sąnaudomis įvairiose srityse. Velkamosios ir stumiamosios ašių posūkio kampo patobulinimai taip pat suteikia sunkvežimiui išskirtinį manevringumą, kuris bus labai naudingas, pavyzdžiui, važiuojant miesto gatvėmis, kur intensyvus eismas.

Daugelyje šalių galima užsisakyti „Volvo FM“ su „Euro 6“ standartą atitinkančiu SGD dujomis varomu varikliu, kuris padeda sumažinti išlaidas degalams, o našumas prilygsta „Volvo“ dyzeliniams varikliams, tačiau su gerokai mažesniu poveikiu aplinkai. Šis variklis gali būti varomas tiek biodujomis, kurios sumažina į aplinką išmetamo CO2 kiekį iki 100 procentų, tiek gamtinėmis dujomis, kurios sumažina į aplinką išmetamo CO2 kiekį iki 20 procentų, palyginti su „Volvo“ dyzeliniais varikliais. Emisijos kiekis vertinamas transporto priemonės eksploatacijos metu – nuo užpylimo į baką iki jų sudeginimo.


Nauja serviso sutartis padeda pagerinti pinigų srautus
Sparti telematikos paslaugų plėtra suteikia vežėjams visiškai naujų būdų padidinti transporto priemonių eksploatacinės parengties lygį ir optimizuoti transporto priemonių naudojimą.

„Volvo Trucks“ pristato „Volvo Flexi-Gold“ sutartį, kuri siūlo tokias pačias paslaugas kaip ir „Volvo Gold“ sutartis, bet pasižymi gerokai didesniu lankstumu, pritaikytu besikeičiantiems verslo poreikiams. Mėnesio mokesčio dydis yra skirtingas dėl 40% lankstumo intervalo, taikomo numatytai metinei ridai.  Tai suteikia vežėjams didesnį lankstumą prisitaikyti prie veiklos sezoniškumo ir kintančios paklausos.

„Daug transporto įmonių išreiškia didesnio lankstumo sudarant serviso sutartis poreikį. Dabar turime technologiją, leidžiančią sukurti tokius kaip šis dinamiškus, telematika pagrįstus sprendimus“, – sako „Volvo Trucks“ verslo plėtros vadovas serviso sutartims Thomasas Niemeijeris.

„Volvo Flexi Gold“ serviso sutartis siūloma tam tikrose šalyse, o palaipsniui bus siūloma ir kitose rinkose.

Faktai apie naująjį „Volvo FM“

  • Kabinos: dieninė, žema dieninė, žema miegamoji, miegamoji, „Globetrotter“, ekipažo. Išorės ir vidaus apdailos paketai individualiam dizainui.
  • Varikliai: dyzeliniai varikliai, atitinkantys įvairius emisijos standartus. Tam tikrose šalyse galima įsigyti „Volvo FM“, kuriame įrengtas „Euro 6“ D pakopos standartą atitinkantis SGD varomas variklis.
  • Pavarų dėžė: „I-Shift“ su programinės įrangos paketais, skirtais įvairioms taikymo sritims.
  • Žibintai: halogeniniai arba LED priekiniai žibintai..

Filmo NUORODA
Didelės raiškos paveikslėlių NUORODA
Kitų gaminių pristatymų NUORODA; „Volvo FH16“„Volvo FH“ ir „Volvo FMX“

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.