Trucks

„Volvo Trucks“ ir DFDS bendradarbiaus bandydami elektra varomas tiekimo grandinės transporto priemones

Didžiausia šiaurės Europoje laivybos ir logistikos kompanija DFDS ir „Volvo Trucks“ apjungia savo jėgas sunkiasvorių sunkvežimių elektrifikavimo srityje. Pirmajame etape DFDS elektrosunkvežiu gabens dalis į „Volvo“ sunkvežimių gamyklą šalia Geteborgo. Ši iniciatyva yra svarbus „Volvo Group“ žingsnis vystant iškastinio kuro nenaudojančią tiekimo grandinę.
DFDS taps viena pirmųjų kompanijų, naudojančių elektra varomą sunkvežimį komercinėms krovinių gabenimo užduotims. sunkvežimiu bus gabenamos komplektuojančios dalys į „Volvo“ sunkvežimių gamyklą Geteborge.

„Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi bendradarbiavimu su DFDS šioje kelionėje link tvaresnio transporto. „Volvo Group“ išsikėlė tikslą sukurti tiekimo grandinę, kurioje nenaudojamas iškastinis kuras ir tai yra išties svarbus žingsnis,“ - sako „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas.

Neseniai „Volvo Trucks“ paskelbė apie trijų naujų sunkiasvorių elektra varomų sunkvežimių prekybos pradžią. Vienas iš jų yra „Volvo FM Electric“, ir DFDS taps viena pirmųjų kompanijų, naudojančių elektra varomą sunkvežimį komercinėms krovinių gabenimo užduotims. Jau vasaros pabaigoje sunkvežimiu bus gabenamos komplektuojančios dalys į „Volvo“ sunkvežimių gamyklą Geteborge Švedijoje. Iš pradžių sunkvežimis kasdien įveiks daugiau nei 120 km atstumą.

„Šis projektas akivaizdžiai parodo kaip rimtai DFDS žiūri į elektromobilumą ir tvariau vykdomą transporto verslą,“ - sako Niklas Anderssonas, DFDS Logistikos padalinio viceprezidentas.

„Volvo Group“ yra viena iš didžiausių pasaulyje sunkvežimių bei kitų transporto priemonių gamintojų, ir tuo pačiu metu – viena iš didžiausių transporto paslaugų užsakovų. Tikslas – sukurti tiekimo grandinę, kurioje nenaudojamas iškastinis kuras.

„Mūsų bendras tikslas yra mokytis vieniems iš kitų ir gauti naudingų žinių dėl baterijų talpos, maršrutų planavimo, krovimo, vairuotojų atsiliepimų ir kitų įžvalgų. Elektra varomas sunkvežimis yra daugiau nei vien transporto priemonė – tai yra kompleksinis sprendimas“, – sako Rogeris Almas.

Galinga krovimo stotelė
Žvelgdami į ateitį DFDS nusprendė kompanijos bazėje Geteborge pastatyti pačią galingiausią krovimo stotelę Švedijoje, kurios galia siekia 350 kW.

„Mes esame savo elektromobilumo kelionės pradžioje ir suprantame, kad krovimo pajėgumai yra svarbūs. Patirtis, kurią sukaupsime kartu su „Volvo“, leis mums geriau pasirinkti reikalingas baterijų talpas pagal maršrutus ir gabenamus krovinius,“ – tęsia Niklas Anderssonas.

Plačiausia gama transporto sektoriuje
Paskelbę apie trijų naujų sunkiasvorių elektra varomų sunkvežimių „Volvo“ FH, FM ir FMX pradžią „Volvo Trucks“ dabar siūlo įspūdingą šešių elektrosunkvežių gamą vidutinio svorio ir sunkiasvorio transporto segmentuose. Šiuo metu tai yra pati plačiausia komerciniams pervežimams siūloma gama transporto sektoriuje.

„Pristatydami šias naujas, vien elektra varomas transporto priemones, pasižyminčias didesniu krovumu ir galingesniais jėgos agregatais, tikime, kad jau atėjo tinkamas greitesnei sunkiojo transporto elektrifikacijai,“ – apibendrina  Rogeris Almas.

Faktai apie „Volvo Trucks“ elektrosunkvežius
Naujųjų „Volvo“ FH, FM ir FMX elektrosunkvežių gamyba Europos rinkoms prasidės antroje 2020 m. pusėje. Šie modeliai papildys jau nuo 2019 m. serijiniu būdu gaminamus, darbams miestuose skirtus „Volvo FL Electric“ bei „Volvo FE Electric“. Nuo 2020 m. gruodžio vežėjai Šiaurės Amerikoje gali užsisakyti „Volvo VNR Electric“ modelį.

 

Nuoroda į aukštos kokybės nuotraukas

Nuoroda į pranešimą žiniasklaidai: „Volvo Trucks“ yra pasiruošę elektrifikuoti didelę dalį krovininių transporto priemonių"

Nuoroda į daugiau informacijos

Nuoroda į filmą apie naujuosius sunkiasvorius elektrosunkvežius 

 

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.