Trucks

„Volvo Trucks“ elektrosunkvežiai skleis unikalius garsus

Siekdami pagerinti saugumą, „Volvo Trucks“ savo elektrinių sunkvežimių modeliams sukūrė akustinę perspėjimo sistemą su unikaliais garsais. Ši sistema įspės pėsčiuosius, dviratininkus ir kitus eismo dalyvius apie artėjančius elektrosunkvežius, kurie važiuoja itin tyliai. Šie garsai yra maloniai skambantys ir neblaško vairuotojų bei kitų eismo dalyvių.
volvo-trucks-adds-unique-sounds-to-its-electric-trucks
Garsai sukurti taip, kad neprasiskverbtų pro sienas, todėl krovinius leidžia pristatyti tyliai nakties metu ir užtikrina geresnes darbo sąlygas.

Nuo 2021 m. liepos 1 d. ES visos elektra varomos transporto priemonės privalės skleisti tam tikrą garso lygį važiuodami mažesniu nei 20 km/val. greičiu. Garso lygis priklauso nuo greičio ir kyla greitėjant. Judant didžiausiu 20 km/val. greičiu jis turėtų būti ne mažiau kaip 56 decibelai. JAV galioja panašūs įstatymai dėl 30 km/val. ar lėčiau važiuojančių transporto priemonių. Jei transporto priemonė per tyli, joje yra privaloma įdiegti išorinę akustinę perspėjimo sistemą (AVAS).

Siekdami atitikti naujus reikalavimus ir išnaudoti mažesnės triukšmo taršos privalumus, kuriais pasižymi elektra varomos transporto priemonės, „Volvo Trucks“ sukūrė unikalių garsų rinkinį elektra varomų sunkvežimių modeliams.

„Mes išties palankiai sutinkame šį naują reikalavimą. Nuo tada, kai dar buvome vaikai, išmokome pasikliauti ne tik tuo, ką matome, bet ir tuo, ką girdime kelyje - kartais tiek, kad net neapsižvalgome prieš pereidami gatvę! Su naująja įspėjimo sistema norime užtikrinti, kad pėstieji ir dviratininkai pastebėtų, kad šalia yra mūsų elektrinis sunkvežimis“, - paaiškina Anna Wrige Berling, „Volvo Trucks“ eismo ir gaminių saugumo direktorė.

Sukūrė akustikos ekspertai
Garsų diapazonas yra nuodugnių „Volvo Group“ akustikos ekspertų tyrimų ir bandymų rezultatas.

„Mes ypač didžiuojamės sukūrę aukščiausios kokybės garsus, kurie yra gerai girdimi, kad įspėtų esančius šalia sunkvežimio žmones, ir tuo pat metu būtų malonūs vairuotojui ir kitiems eismo dalyviams“, - sako Anna Wrige Berling.

Suprantama, kad elektrosunkvežiai bus daug tylesni nei įprasti sunkvežimiai.

„Garsai sukurti taip, kad neprasiskverbtų pro sienas. Mūsų elektriniai sunkvežimiai leis tyliai pristatyti krovinius naktimis ir prisidės prie geresnių vairuotojų darbo sąlygų ir tylesnės, švaresnės aplinkos“, - sako Anna Wrige Berling.

Keturi skirtingi garsai
„Volvo“ elektrinėms transporto priemonėms sukurtą akustinę perspėjimo sistemą sudaro keturi skirtingi garsai, įspėjantys  žmones apie šalia esančio sunkvežimio judėjimą pirmyn, darbą tuščiąja eiga, judėjimą atbuline eiga ir pan. Garsai skirsis pagal intensyvumą, priklausomai nuo sunkvežimio greičio ir keisis greitėjimo ir lėtėjimo metu.

Elektrinio transporto spartinimas
Neseniai paskelbus apie trijų naujų sunkiasvorių elektrinių sunkvežimių modelių – „Volvo“ FH, FM ir FMX – pardavimo pradžią, „Volvo Trucks“ dabar siūlo įspūdingą šešių vidutinio ir sunkaus svorio elektrinių sunkvežimių pasirinkimą. Šiuo metu tai yra plačiausias komercinių elektrinių sunkvežimių asortimentas pramonėje.

„Elektra varomus sunkvežimius keliuose sutiksime vis dažniau, o elektrosunkvežiuose įdiegę akustinę įspėjimo sistemą mes didžiuojamės galėdami sujungti savo jaudinančią kelionę link tvaraus transporto su „nulis eismo įvykių“ saugumo vizija“, - teigia Anna Wrige Berling.

Nuoroda – išgirskite elektrosunkvežių garsus

Nuoroda – aukštos kokybės nuotraukos

Nuoroda į papildantį pranešimą žiniasklaidai – „Volvo Trucks“ yra pasiruošę elektrifikuoti didelę dalį krovininių transporto priemonių

Nuoroda – daugiau informacijos

Nuoroda į filmą – Apie naujus sunkiasvorius elektrosunkvežius

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.