Trucks

Volvo Trucks
2022-12-15
Story
Author
Volvo Trucks

Iwona Blecharczyk tapo „Volvo Trucking Adventure“ laimėtoja

Įgyvendinusi savo svajonę tapti profesionalia sunkvežimio vairuotoja ir įkurti nuosavą įmonę, Iwona Blecharczyk iš Lenkijos gavo kartą gyvenime pasitaikančią galimybę – leistis į įspūdingą kelionę po Skandinaviją savo mėgstamiausiu sunkvežimiu „Volvo FH“!

Iwona Blecharczyk yra darbšti moteris – ji yra ne tik krovinių gabenimo verslo savininkė ir vežėja, bet ir sėkminga influencerė socialinėje medijoje. Ji vairuoja sunkvežimius ilgiau nei 11 metų tiek atšiauriu žiemos klimatu Šiaurės Amerikoje, tiek ilguose vingiuotuose Europos keliuose. Tačiau ji neturėjo daug vairavimo patirties šalyje, iš kurios kilęs jos mėgstamiausias sunkvežimis: Švedijoje.

 

Unikalus konkursas sunkvežimių vairuotojams

Kai „Volvo Trucks“ paskelbė skaitmeninį konkursą sunkvežimių vairuotojams, kurio nugalėtojas turės galimybę leistis į vieną kartą gyvenime pasitaikančią kelionę iš Geteborgo į šiauriausią Europos tašką Nordkapą, Iwona apsisprendė akimirksniu. Ji atsiuntė vaizdo įrašą ir iš daugiau nei 2 000 vairuotojų iš viso pasaulio būtent ji buvo išrinkta laimėtoja.

„Volvo Trucking Adventure“ ieškojome didelę sunkvežimių vairavimo patirtį turinčio vairuotojo ir komunikabilios bei nuotykių trokštančios asmenybės. Nuotykį buvo ketinama filmuoti ir publikuoti socialiniuose tinkluose, todėl svarbus kriterijus buvo ir laisvumas prieš kamerą. Iwona atitiko visus kriterijus, nes turi daug vairavimo patirties, yra pozityvi ir nuotykių trokštanti asmenybė, kuri nebijo iššūkių“, – aiškina Lene Larsen, „Volvo Trucking Adventure“ projekto vadovė.

Be Iwonos Blecharczyk, 20 geriausių kandidatų iš viso pasaulio buvo pakviesti į išskirtinį „Volvo Trucks“ renginį Geteborge. Lietuvai atstovavo Leonas Andriulis, transporto įmonės „Gyvenimas inkile” įkūrėjas ir vairuotojas.

„Norėjome padaryti kažką ypatingo savo vairuotojų bendruomenei, todėl suteikėme jiems galimybę apsilankyti „Volvo Trucks“ gimtinėje. Nukreipdami prožektorių šviesą į vairuotojus, taip pat norime atkreipti dėmesį į svarbų darbą, kurį jie atlieka kiekvieną dieną“, – sako Rogeris Almas, „Volvo Trucks“ prezidentas.

Iwona Blecharczyk kartu su kitais sunkvežimių vairuotojais Geteborge, konkurse „Volvo Trucking Adventure“. Leonas Andriulis - antras iš kairės antroje viršutinėje eilėje.

„Tikrai įspūdinga, kad „Volvo Trucks“ surengė motyvacinį renginį, pritraukusį tiek daug vairuotojų iš viso pasaulio. Kai sužinojau, kad mano mėgstamas brandas mane išrinko laimėtoja, pasijutau labai pagerbta. Esu be galo dėkinga už šią galimybę“, – sako Iwona Blecharczyk.  


Gyvenimas kelyje

Dar būdama dvidešimties Iwona svajojo tapti sunkvežimio vairuotoja ir keliauti po pasaulį. Kelerius metus dirbusi profesionalia vairuotoja ir gabenusi sunkius krovinius, ji nusprendė įgyvendinti savo svajonę ir įkūrė savo transporto įmonę „Imagination“.

Kaip sunkvežimių vairuotojai man labiausiai patinka tyrinėti naujas šalis ir susipažinti su naujais žmonėmis. Jaučiuosi labai laiminga, kad galiu įgyvendinti savo svajonę.

Paklausta, ar sunkvežimio vairuotojos darbas turi trūkumų, ji pripažįsta: „Na, vienas dalykas, kuris gali būti šiek tiek sudėtingas, kai esi kelyje, yra rasti geras sanitarines patalpas! Tai kartais gali šiek tiek varginti, ypač mus, vairuojančias moteris.“

Paklausta apie sunkvežimio vairuotojos, dirbančios, gyvenančios ir nakvojančios kelyje, saugumą, Iwona paaiškina: „Imuosi tam tikrų atsargumo priemonių, pavyzdžiui, stoviu saugiose vietose, stengiuosi neatkreipti į save per daug dėmesio ir pan., bet niekada nebijau.  Kartais galima pasijusti šiek tiek izoliuotai, būnant toli nuo šeimos ir draugų. Manau, būtų malonu sutikti daugiau kolegių moterų! Šiandien Europoje yra vos apie 3 % moterų, vairuojančių sunkvežimius. Norėčiau pamatyti daugiau moterų prie sunkvežimio vairo!"
 

Viena kelionė, trys serijos

Rugsėjį Iwona leidosi į 2 000 km kelionę iš Geteborgo į Nordkapą. Patyrusiam sunkvežimio vairuotojui tai nėra sudėtinga, bet šis važiavimas nebuvo toks, kaip įprastomis darbo dienomis. Žiūrėkite vaizdo įrašus ir pamatykite Iwonos kelionę!


Trumpai apie Iwoną Blecharczyk:

  • Vardas, pavardė: Iwona Blecharczyk
  • Kilmė: Lenkija
  • Vairuoja: juodą „Volvo FH13 460" su turbojunginiu, kurį vadina „Volvy“
  • Karjera iki šiol: anglų kalbos mokytoja, sunkvežimio vairuotoja ir transporto įmonės „Imagination Transport“ savininkė, „YouTube“ turinio kūrėja, nuomonės formuotoja
  • Kai nedirba: žygiai, mėgsta išbandyti naujus dalykus


Trumpai apie „Volvo Trucking Adventure“:

  • Skaitmeninis konkursas „Volvo“ sunkvežimių vairuotojams iš viso pasaulio, kurio pirmajame etape vairuotojų buvo prašoma papasakoti, kas jiems labiausiai patinka vairuojant sunkvežimius. 
  • Buvo išrinktas vienas laimėtojas, kuriam suteikta galimybė leistis į unikalią kelionę po Skandinaviją prie puikiai sukomplektuoto „Volvo FH“ vairo.
  • Maršrutas apėmė sustojimus apžiūrėti įvairius sunkvežimius, susitikimus su kitais sunkvežimių vairuotojais ir pažintis su Skandinavija.
  • Nuotykių kupina kelionė filmuojama ir dabar ją galima pamatyti socialiniuose tinkluose.
  • 20 geriausių kandidatų iš viso pasaulio buvo pakviesti į sunkvežimių vairuotojams skirtą renginį Geteborge. Čia jie aplankė „Volvo Trucks“ ir išbandė naujausius sunkvežimius, susipažino su kolegomis iš kitų šalių bei grožėjosi vakarinės Švedijos pakrantės salynu.

Volvo Trucking Adventure – įspūdinga Iwonos kelionė  

1 Dalis: įelektrintas startas

Žiūrėkite 2 seriją: švediškas plienas, švediški sunkvežimiai

Žiūrėkite 3 seriją: mašinos ir gamta